reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Dokładnie tak! Czekam na dwie kreski, która pierwsza się zgłasza na ochotniczkę? 😅
Ja. Uparłam się i CH*j, ciąża ma być. Nie biorę innej opcji pod uwagę 😂
try me GIF

reklama
Dobrze ze nie masz doła emocjonalnego, wspolnie zastanowcie sie co dalej, wazne jest tez ze masz juz trzy szczescia, to sprawia ze jest tex troszeczke łatwiej, bynajmniej dla mnie. Kolejny cykl mi sie nie udal ale mam jedno dziecko, wiec jest przykro ale trudno…. Trzeba działać dalej i oby sie pojawily te dwie kreseczki:)
Dokładnie etap dołowania się i płaczu za mną. Teraz jest rozczarowanie i smutek, że ten czas do 40 tki szybko się zbliża a ryzyko wad genetycznych rośnie.
W marcu minął rok od cp, i dotąd żadnej ciąży chociaż temperatury i progesteron potwierdzają owulacje. Być moze problem leży w macicy, w zrostach po cc, nie mam siły ani ochoty szukać lekarza, ktory byłby w stanie zaradzić coś w tym temacie.

Jeny a mnie testy robią w chujka w tym miesiącu. 6 maja już wyszedł dosyć ciemny, wieczorem już słabsza kreska (mocz pewnie rozwodniony) wiec Premom uznał wcześniejszy odczyt 0.8 jako pik. Ale ze jeszcze miałam testy to zrobiłam tez wczoraj i premom uznał 1.03 za pik. To juz stwierdziłam, ze nie ma bata to na pewno to, ale wiadomo jak to jest jak się ma testy w zapasie - kuszą żeby zrobić i dzisiaj kreska testowa wyszła tak ciemna ze jeszcze takiej u siebie nie widziałam. Dobrze, ze mam to usg 🤷🏼‍♀️🙈

Załączniki

• IMG_9381.jpeg
    IMG_9381.jpeg
    79,1 KB · Wyświetleń: 74
Jeny a mnie testy robią w chujka w tym miesiącu. 6 maja już wyszedł dosyć ciemny, wieczorem już słabsza kreska (mocz pewnie rozwodniony) wiec Premom uznał wcześniejszy odczyt 0.8 jako pik. Ale ze jeszcze miałam testy to zrobiłam tez wczoraj i premom uznał 1.03 za pik. To juz stwierdziłam, ze nie ma bata to na pewno to, ale wiadomo jak to jest jak się ma testy w zapasie - kuszą żeby zrobić i dzisiaj kreska testowa wyszła tak ciemna ze jeszcze takiej u siebie nie widziałam. Dobrze, ze mam to usg 🤷🏼‍♀️🙈
A ilu dniowe masz zazwyczaj cykle? Kiedy powinna być @?

No właśnie ostatnio miałam dwa krótkie 24-26 dni, a wcześniej to tak średnio 29-30 🤷🏼‍♀️
Nie jestem pewna czy ten test z 16 dc można uznać za pozytywny, bo nie mam z nimi doświadczenia. Ciężko też stwierdzić to jednoznacznie bez chociażby mierzenia temperatury, to by nam wtedy powiedziało czy była już owulacja czy nie. Jakby to dotyczyło mnie, to pewnie bym pomyślała, że owulacja jest dopiero teraz, ale ja mam cykle tak 32/33 dniowe i owulacja jest tak właśnie ok. 20 dc. Z drugiej strony testów owulacyjnych nie robi się już po wyłapaniu piku... więc reasumując - dobrze że idziesz dziś na usg 😂

Laski skoro dzisiaj mam 10 dni po prawdopodobnym piku i zrobilam test czulosci 10 z porannego moczu i wyszedl negatywny to jest szansa sie ludzic w ogole ?

reklama
Do góry