reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Witam my mamy lata ciag dalszy :)
Basiek olej ic zazdroszcza ci i tyle. Maluszek jest najwazniejszy. No a co do Marti i taty to moze ustalcie jakis rytual ktory mala robi tylko z tata codziennie. U nas tata tez wraca pozno niedlugo przed kapiela ale juz od bardzo dawna to tatus szykuje ja do spania i kladzie do lozka. No a odkad jest Patrick to tez ja kapie. I musze przyznac ze oboje lubia ten czas tylko dla siebie. Do tego stopnia ze jak z jakiegos powodu to ja musze to zrobic to co chwile tylko pyta gdzie tata.

reklama
hej Ciotki:))
Basiekk może to przejściowe poprostu taki okres:tak: Może niech pójdą na lody tylko we dwoje albo niech maz ja kąpie np w kolorowej wodzie żeby bylo fajniej niz z mamą:tak:
Co do pracy niech sie bujają..Polacy lubią obgadywac:-) ciesz się ciąża

Stynayć
ulewanie może być przyczyną łapczywego jedzenia(nałyka się powietrza i potem wychodzi z mlekiem),alergii na mleko krowie lub spowodowane jest niedojrzałością układu pokarmowego. Ma kolki?wzdęcia jakieś inne problemy? Przy alergii na ogól są też inne symptomy

ja nadal w dwupaku w środe ktg...zobaczymy
Miewam regularne skurcze które przechodzą-lekko irytujące:dry:

Cześć babeczki.

Styna upały u Was a u nas też jakieś zapowiadali, bo nie oglądam pogody??
U nas już dziś zdążyło popadać:/

Kochana u mnie Igor ulewał! Nawet do pół roku dziecko może ulewać.Ponoć to jeszcze dobrze nie wykształcone narządy i dlatego.U nas to trwało do 3 miesiąca potem powoli zaczęło ustępować.

Poziomka współczuje, wymęczysz się kochana.

Basiekk olać ludzi.Pamiętaj że obgadywanie kobiety w ciąży wróży nieszczęście ;-):-p Jak się komuś nie podoba Twój stan zawsze możesz iść na L4 :tak:
Co do zachowań Marti u nas momentami jest podobnie choć Igor jeszcze nie mówi. Czasami woła sisi i tata z nim idzie a on protestuje i ciągnie mnie, jak coś nie tak to też tacie się nie da przytulić tylko do mnie chce. Brałam to zawsze za jego kaprys.

Futrzaczku i jak tam odwiedzinki u siostry??

Lepi wystraszyłaś mnie że Zosia pcha dalej wsio do nosa. Mam nadzieję,że u mnie jednak Igi nauczkę dostał.

Kupiliśmy mu w piątek nową deskę na kibelek bo przestał wołać siku. Fakt faktem nie zdarzyło mu się zrobić w majty ale musiałam go pilnować bo nie wołał.Za każdym razem jak szliśmy na nocnik to on kibelek pokazywał.
Pogoda nie nastraja dziś do niczego. Najchętniej to z wyrka bym nie wychodziła:/ Idę kawkę sobie zrobić.

Hejka kochane :)

szybciutko samolubnie :-p co u Nas a wieczorkiem odpiszę Wam :))

po ćwiczonkach ( od dziś trening rano i wieczorem :D) zaraz coś na żab wrzucić trzeba , młody śpi a chatka ogarnięta :)

u siostry było bardzo fajnie i miło :) dzieciaki się wybiegały i z powrotem pospały się w aucie , więc nawet ich nie budziłam tylko przeniosłam do łóżeczek ,mężulek był u kolegi :)
a w niedziele było bardzo leniwie ale w końcu się zebraliśmy i wyszliśmy puszczać latawiec do Nas na boisko :)) jejuu jaką Szymuś miał frajdę :)) ale ja też bo pierwszy raz puszczałam latawiec :zawstydzona/y:;-):tak::-D super :))

ok lecę do lodówki :)

Jolek u was upaly ponoc od jutra:)
Poziomki no maly duzo je ale nie lapczywie. Co do alergii to ciezko powiedziec bo ja jem wszystko tak jak polozne radza ( z Nadia tez tak bylo) i raz na jakis czas pojawia sie zielona kupka ale to wszystko zadnych kolek czy tym podobnych.

Ostatnia edycja:
kochane jednak nie mam wiele czasu bo mąż dzisiaj ma nockę w domku :)

Joluś- jeden trening to już za mało :) nie widzę zmian a chce! je w końcu zobaczyć :)))

Futrzaczek kozystaj dziewczyno;-) ;-)Wziełas sie za ćwiczenia,bedziesz laska ze Cie mąż po któryms wyjezdzie nie pozna:-D
Styna skoro tak to dłuzej go trzymaj pionowo po jedzeniu, pewnie minie ok 3 mca

Jolek Ty masz jeszcze lepszy klimat niz ja wiec jakos upały przezyjesz:tak:

miałam skurcze co 5 min jak łaziłam..położyłam się zeby sprawdzic czy to nie fałszywy alarm
yes2.gif
nie przeszło..poszłam pod prysznic i pod prysznicem miałam skurcze i po wyjściu tylko ze 2 i jak na razie ...czekam czekam czekam... i teraz sa co 10min

Poziomki może coś się z tego wykluje:tak:Trzymam kciuki za szybki poród&&&

Ja pożarłam się z P wkurzył mnie jak diabli no ale wiem że przyczyną poniekąd jest brak prywatności już 3 tygonie caly czas ktoś jest u nas. Po za tym mamy rozbieżne zdanie natemat odpieluchowywania on uważa że trzeba zostawić tak jak jest a może któregoś pięknego dnia Nadia sama przyjdzie i stwierdzi że już nie będzie robić w pieluchę, a ja uważam że skoro jest tak ładnie i ciepło to trzeba to zrobić. Problem w tym że jemu się poprostu niechce tak mu wygodniej zmieni pieluchę i już a tak trzeba pilnować przypominać i biegać z nocnikiem. Największy problem miał jak nasikała do nocnika to przyszedł do mnie z tym nocnikiem pełnym spytać co ma z tym zrobic. powiedziałam mu że zlewam do butelki na pamiątke;-) Mina była bezcenna.

reklama
Hahaha Styna uśmiałam się :-D. Na pocieszenie Ci powiem, że Marti też jeszcze w pampersie. Nie mam jak jej oduczyć skoro tylko wieczorami jesteśmy w domu. A w domu zawsze czeka na mnie gotowanie, pranie itd, choć wiem , że to brzmi jakbym się wykręcała, ale niestety, wolę się z nią pobawić czy obiad jej na drugi dzień zrobić, niż stresować ja i siebie i biegać z nocnikiem. Czekam na swój urlop, wtedy jej nie popuszczę:dry:. Tym bardziej, że łobuz świetnie rozumie i umie, tylko jakoś nie chce usiąść na nocnik czy nakładkę. Krzyczy jedno wielkie nie i zwiewa gdzie pieprz rośnie.

Dzisiaj rano moje dziecko do mnie z tekstem "Mamo -ładną bluzeczkę masz Matice też kupić":-D

Byłam wczoraj na usg genetycznym - wszystko w jak najlepszym porządku z kropką, jestem prze szczęśliwa i chodzę cała w skowronkach:rofl2:.

Do góry