reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam my mamy lata ciag dalszy :)
Basiek olej ic zazdroszcza ci i tyle. Maluszek jest najwazniejszy. No a co do Marti i taty to moze ustalcie jakis rytual ktory mala robi tylko z tata codziennie. U nas tata tez wraca pozno niedlugo przed kapiela ale juz od bardzo dawna to tatus szykuje ja do spania i kladzie do lozka. No a odkad jest Patrick to tez ja kapie. I musze przyznac ze oboje lubia ten czas tylko dla siebie. Do tego stopnia ze jak z jakiegos powodu to ja musze to zrobic to co chwile tylko pyta gdzie tata.

reklama
hej Ciotki:))
Basiekk może to przejściowe poprostu taki okres:tak: Może niech pójdą na lody tylko we dwoje albo niech maz ja kąpie np w kolorowej wodzie żeby bylo fajniej niz z mamą:tak:
Co do pracy niech sie bujają..Polacy lubią obgadywac:-) ciesz się ciąża

Stynayć
ulewanie może być przyczyną łapczywego jedzenia(nałyka się powietrza i potem wychodzi z mlekiem),alergii na mleko krowie lub spowodowane jest niedojrzałością układu pokarmowego. Ma kolki?wzdęcia jakieś inne problemy? Przy alergii na ogól są też inne symptomy

ja nadal w dwupaku w środe ktg...zobaczymy
Miewam regularne skurcze które przechodzą-lekko irytujące:dry:

Cześć babeczki.

Styna upały u Was a u nas też jakieś zapowiadali, bo nie oglądam pogody??
U nas już dziś zdążyło popadać:/

Kochana u mnie Igor ulewał! Nawet do pół roku dziecko może ulewać.Ponoć to jeszcze dobrze nie wykształcone narządy i dlatego.U nas to trwało do 3 miesiąca potem powoli zaczęło ustępować.

Poziomka współczuje, wymęczysz się kochana.

Basiekk olać ludzi.Pamiętaj że obgadywanie kobiety w ciąży wróży nieszczęście ;-):-p Jak się komuś nie podoba Twój stan zawsze możesz iść na L4 :tak:
Co do zachowań Marti u nas momentami jest podobnie choć Igor jeszcze nie mówi. Czasami woła sisi i tata z nim idzie a on protestuje i ciągnie mnie, jak coś nie tak to też tacie się nie da przytulić tylko do mnie chce. Brałam to zawsze za jego kaprys.

Futrzaczku i jak tam odwiedzinki u siostry??

Lepi wystraszyłaś mnie że Zosia pcha dalej wsio do nosa. Mam nadzieję,że u mnie jednak Igi nauczkę dostał.

Kupiliśmy mu w piątek nową deskę na kibelek bo przestał wołać siku. Fakt faktem nie zdarzyło mu się zrobić w majty ale musiałam go pilnować bo nie wołał.Za każdym razem jak szliśmy na nocnik to on kibelek pokazywał.
Pogoda nie nastraja dziś do niczego. Najchętniej to z wyrka bym nie wychodziła:/ Idę kawkę sobie zrobić.

Hejka kochane :)

szybciutko samolubnie :-p co u Nas a wieczorkiem odpiszę Wam :))

po ćwiczonkach ( od dziś trening rano i wieczorem :D) zaraz coś na żab wrzucić trzeba , młody śpi a chatka ogarnięta :)

u siostry było bardzo fajnie i miło :) dzieciaki się wybiegały i z powrotem pospały się w aucie , więc nawet ich nie budziłam tylko przeniosłam do łóżeczek ,mężulek był u kolegi :)
a w niedziele było bardzo leniwie ale w końcu się zebraliśmy i wyszliśmy puszczać latawiec do Nas na boisko :)) jejuu jaką Szymuś miał frajdę :)) ale ja też bo pierwszy raz puszczałam latawiec :zawstydzona/y:;-):tak::-D super :))

ok lecę do lodówki :)

Jolek u was upaly ponoc od jutra:)
Poziomki no maly duzo je ale nie lapczywie. Co do alergii to ciezko powiedziec bo ja jem wszystko tak jak polozne radza ( z Nadia tez tak bylo) i raz na jakis czas pojawia sie zielona kupka ale to wszystko zadnych kolek czy tym podobnych.

Ostatnia edycja:
kochane jednak nie mam wiele czasu bo mąż dzisiaj ma nockę w domku :)

Joluś- jeden trening to już za mało :) nie widzę zmian a chce! je w końcu zobaczyć :)))

Futrzaczek kozystaj dziewczyno;-) ;-)Wziełas sie za ćwiczenia,bedziesz laska ze Cie mąż po któryms wyjezdzie nie pozna:-D
Styna skoro tak to dłuzej go trzymaj pionowo po jedzeniu, pewnie minie ok 3 mca

Jolek Ty masz jeszcze lepszy klimat niz ja wiec jakos upały przezyjesz:tak:

miałam skurcze co 5 min jak łaziłam..położyłam się zeby sprawdzic czy to nie fałszywy alarm
yes2.gif
nie przeszło..poszłam pod prysznic i pod prysznicem miałam skurcze i po wyjściu tylko ze 2 i jak na razie ...czekam czekam czekam... i teraz sa co 10min

Poziomki może coś się z tego wykluje:tak:Trzymam kciuki za szybki poród&&&

Ja pożarłam się z P wkurzył mnie jak diabli no ale wiem że przyczyną poniekąd jest brak prywatności już 3 tygonie caly czas ktoś jest u nas. Po za tym mamy rozbieżne zdanie natemat odpieluchowywania on uważa że trzeba zostawić tak jak jest a może któregoś pięknego dnia Nadia sama przyjdzie i stwierdzi że już nie będzie robić w pieluchę, a ja uważam że skoro jest tak ładnie i ciepło to trzeba to zrobić. Problem w tym że jemu się poprostu niechce tak mu wygodniej zmieni pieluchę i już a tak trzeba pilnować przypominać i biegać z nocnikiem. Największy problem miał jak nasikała do nocnika to przyszedł do mnie z tym nocnikiem pełnym spytać co ma z tym zrobic. powiedziałam mu że zlewam do butelki na pamiątke;-) Mina była bezcenna.

reklama
Hahaha Styna uśmiałam się :-D. Na pocieszenie Ci powiem, że Marti też jeszcze w pampersie. Nie mam jak jej oduczyć skoro tylko wieczorami jesteśmy w domu. A w domu zawsze czeka na mnie gotowanie, pranie itd, choć wiem , że to brzmi jakbym się wykręcała, ale niestety, wolę się z nią pobawić czy obiad jej na drugi dzień zrobić, niż stresować ja i siebie i biegać z nocnikiem. Czekam na swój urlop, wtedy jej nie popuszczę:dry:. Tym bardziej, że łobuz świetnie rozumie i umie, tylko jakoś nie chce usiąść na nocnik czy nakładkę. Krzyczy jedno wielkie nie i zwiewa gdzie pieprz rośnie.

Dzisiaj rano moje dziecko do mnie z tekstem "Mamo -ładną bluzeczkę masz Matice też kupić":-D

Byłam wczoraj na usg genetycznym - wszystko w jak najlepszym porządku z kropką, jestem prze szczęśliwa i chodzę cała w skowronkach:rofl2:.

Do góry