reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Dzięki Dziewczyny za rady, Basiek - cukrem bym się juz tak nie przejmowała, w końcu to lekarstwo, a ząbki przed spaniem umyjesz, no i Martynka problemów z nadwagą nie ma.
Co do marynaty, to Futrzaczek ma rację, im dłużej, tym bardziej mięsko przejdzie przyprawami, ale nawet jeśli krótko pomarynujesz, to i tak mięsko będzie soczyste, bo tłuszcz "zatrzyma" wilgoć w czasie smażenia.

reklama
Kochane a robicie coś innego-fajnego na Wielkanoc w tym roku ??? nie wiem ciasto,sałatka,etc.. jeśli tak wrzućcie przepisik na odp wątek :)))

edit: ok zmykam , dziś jadę po Szymka autobusem a jeszcze chciałabym co nieco w domku zrobić :* buziaki miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Dzięki za te rady odnośnie mięska. A powiedzcie jakie dokładnie przyprawy dajecie? Lepi Futrzaczku ? bo ja do piersi dawałam zawsze zioła prowansalskie, czosnek, sol, pieprz, ciutkę papryki słodkiej, ale ciekawa jestem Waszych ziółek.

Futrzaczku
ja planowałam zrobić kurę faszerowaną, z sałatek to u nas zwykła grecka robi furorę, robię też muszle makaronowe nadziewane sałatką z selerem i jajkiem. Myślałam jeszcze o sałatce z pieczarkami. Jakbyś chciała przepisy to napiszę już na odpowiednim wątku.

Basiekk- ja uwielbiam z samym majerankiem :)) jest megaaa! albo całkiem z innej beczki to curry! też megaaa! a nie raz robię tak jak Ty czosnek,papryka etc... :tak: tą kurą mnie zaciekawiłaś więc jak możesz :), bo te inne to chyba już wrzucałaś kiedyś to poszperam :)

w sumie to ja nie będę się wygłupiać i nie wiadomo co robić , ale i tak coś trzeba jeść i tak, więc pomyślałam że warto coś innego ale zobaczymy jak to wyjdzie :-D

halloo jesteście ???

edit: ehh coś znowu pustki... nic uciekam na tv :* buziaki papa

Ostatnia edycja:
Hello!
Lepi Oli dzisiaj też ładnie przespał nockę w swoim łóżeczku, mam nadzieje, ze tak już zostanie. Ostatnio mówiłam mu, że chcemy mu kupić nowe łóżeczko a te damy dzidzi to był sprzeciw, ze on nowego nie chce i tego dzidzi tez nie da. Może dlatego w nim spi bo sie boi, ze mu zabierzemy hehe.
A i bylismy u lekarza prawdopodobnie to pokrzywka ale nie wiadomo czy alergiczna, na leki czy fizyczna, będziemy sie obserwować.
A któraś sie pytała czy Oli pije mleko, to tak pije na noc mm tak ok. 160-190 ml.
Pozdrawiam i uciekam lulu.

Ostatnia edycja:
Witajcie,

basiek - ja dopiero kilka razy tak robiłam i trochę eksperymentuję. Tata mi polecał oliwę z kostką rosołową, ale wolę nie faszerować rodzinki dodatkową dawką glutaminianu sodu ;) ostatnio wymieszałam oliwę z solą, pieprzem, słodką i odrobiną ostrej papryki. Wszystko zależy od upodobań, bo nie pomyślałabym o kurczaku z majerankiem, ale może kiedys spróbuję;-). smażę oczywiście bez panierki.
A Ty jak zrobiłaś, bo trochę po czasie Ci odpisuję...
alex - ważne, że Oli ładnie śpi, a jaka jest przyczyna, to na razie nie ważne:-D, zanim maleństwo sie urodzi Oli na pewno nabierze ochotę na nowe łoże:-D

ja zastanawiam się, czy nie wyciągnąc szczebelków w łóżeczku. Mała tak spi, że raczej nie wypadnie, tylko czy nie zacznie wędrować, zwłaszcza w dzień, zamiast spać?? bo rano byłoby wygodniej, gdyby sama sobie wyszła, a tak to po 6 woła...

Jutro wolne, nie mogę się doczekać, dziś ledwo zwlekłam się z łóżka...

Hejka:)
Ale tu pustki :-(
Dzięki za rady Futrzaczku, spróbuję z tym majerankiem, dziękuję:tak:
Nie wiem jak Wy ale ja jakoś nie czuję tych świąt. Nie chce mi się sprzątać, wczoraj miałam w planach jakoś posprzątać w szafkach w kuchni, ale jakoś nie znalazłam chwili:confused2:. Śnieg za oknem.
Lepi wczoraj jednak nie robiłam tej piersi, Zupki ogórkowej nagotowałam. Po świętach będę wypróbowywać. Dziękuję za rady :) Ja bardzo często taką w przyprawach pierś zawijam w folię aluminiową i piekę 40 min, Marti bardzo lubi. Wzięłaś urlopik jutro? Fajnie Ci ja pracuję. Ale to dlatego, że muszę jeden dzień urlopu po świętach wziąć bo mamy ortopedę z Marti.
Madzik a gdzie Ty zaginęłaś? Jolcia?
Miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
Hejka :))

ja też nijak świąt nie czuję... głównie przez pogodę i brak kasy ... jeszcze Filiś zaczął w nocy tak kaszleć że cholera wie co się z tego wykluje... :((
sprzątać to sprzątam codziennie ;/ ale fakt teraz dołożyłam szafki kuchenne :-D

buziaki i miłego dnia :*

Hej laski. Przepraszam,że ostatnio tak wpadam od niechcenia,ale tak jak pisałam kilka dni temu humor do doopy. W planach mieliśmy jechać do siostry na święta ale u M w pracy standardowo problem z kasą i plany świąteczne i ogólnie święta poszły w zapomnienie bo w poniedziałek szef stwierdził że raczej przed świętami nie będzie (a my 20 zł w portfelu)odmówiłam siostrze przyjazd bo jak z buta przecież nie pójdę. Wczoraj szwagier wydzwaniał że na bilety nam da (strasznie mi głupio było) całe szczęście M przyniósł kilka stówek wczoraj z roboty, reszta kasy ponoć po świętach. Dziś niespodzianka bo ciocia przysłała 150zł na zajączka dla nas:) Cieszę się jak głupia bo kupię w końcu Igorowi buty na wiosnę:) Przytłacza mnie strasznie ta sytuacja z kasą.

Maja super że cało dotarłyście na miejsce:)

Poziomka
a jakie żelazo dostałaś?? Mam w domu całe opakowanie terdyferonu jak byś chciała to Ci podeślę.

Lepi no i jak sprawa z Zosią, wybieracie się do pediatry??
Zawsze możesz w dzień zamykać łóżeczko. Ja z kolei zamykam na noc.

Basiek
skąd stan zapalny u takiego malucha tam w środku?? Dobrze,że z Marti już lepiej.
JA też z porządkami jestem niestety na bakier:( do kuchni zabieram się od kilku dni i jakoś nie mogę się zabrać:(

Futrzaczku ja wczoraj też gotowałam pomidorową ale wieczorkiem, będzie na dzisiaj i na jutro:)
Oby się Filiś nie rozłożył na święta.

Alex
super,że Olinek wziął się w końcu za spanie w nocy:) Macie jeszcze czas na przestawienie go na inne łóżeczko:)

Laski świeżo zafasolkowane, albo te które zamierzają zafasolkować jakby któraś chciała FOLIK (kwas foliowy) to też mogę odstąpić bo mam cały listek + kilka tabletek ,leży w szufladzie i się marnuje (data do 03.2014). Pisać na priv to wyślę.

Pisałam dziś do Ypry. Jest już z malutką w domu i stara się jakoś ogarnąć wszystko. Pisała,że najgorzej jest jak dwójka płacze w tym samym czasie:( Ale Krzyś dobrze przyjął siostrę,a to najważniejsze. Pozdrawia BB ciotki.

Ostatnia edycja:
reklama
Joluś- fajnie że napisałaś :* czyli jedziecie jednak do siostry ? kurcze te cholerne pieniądze - jeśli ktoś mi powie że szczęścia nie dają to normalnie w łeb palnę! spoko loko ja wiem że zdrowie , miłość najważniejsze ale jak kasy nie ma to naprawdę lipa ..
My na śniadanku na dole z teściami , potem wpadnie brat ze szwagierką i córcią a potem zawijamy się do mojej siostry pod Milicz więc ogólnie będzie fajnie :)) mój D na szczęście załapał robotę więc tragedii nie ma ale ten rok nie ma co jest póki co najgorszy - nigdy nie martwiliśmy się tak o kasę a wręcz ona była , ale teraz ojj ojj stresik jest ...
edit: dzięki za wieści od Ypry , ucałuj i pozdrów ją :*

Do góry