reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Aina - też oglądam "Na Wspólnej" - kąpię małą i z cycem zasiadamy na filmik ;), w przerwie odbijanko i do spania:-)

Jutro idziemy zapłacić do lokalu za imprezkę i wszystko będzie dopięte na ostatni guzik. Boję się tylko, bo u nas chrzest jest późno, o 18.30, żeby mala nie była marudna, bo o tej godzinie jest śpiąca i zazwyczaj marudzi nie mogąc zasnąć:baffled:
Poza tym jutro ma przyjść potencjalna niania - mam nadzieję, że się zdecydowała...

No i pranie leży sobie i czeka na prasowanie, ale chyba sie dziś nie doczeka:-p

reklama
basiekk, ale zazdroszczę zakupów. Też mam ochotę na takie prawdziwe ale to ok 100 km bym musiała dojechać. Na Maltę bym chciała do poznania, tak bardzo, że mój mąż pyta czy mi nie odbiło z tymi zakupami.
Hope, ja tak samo Majkę ubrałam, bo u nas ciepło bardzo dziś było. Z Matim robiłam lekcje na dworze, tak przyjemnie było.
persefona, u mnie to samo. Maja w wózku się podnosi i na ręce chce mała cwaniara. Ciesze się, że wysypka się zmniejsza.
jolek, trzymam kciuki &&&, żeby decyzja prezesa była zgodna z Twoimi oczekiwaniami.
Alex, mam nadzieję że jutro już nic nie będzie Cię bolało.

Witam się,

Mały po szczepienu w miarę ok, tylko raz póki co się obudził. Poprasowałam 2 prania, no i wkońcu chwila relaksu przed snem :-)

basiekk fajnie, że zakupy się udały. W sumie alarm zaczął się pod koniec, więc nie tak źle. Ja weszłam tylko do deichmanna, mężulek miał postać z Małym, wyszperałam sobie buty do mierzenia, a tu za chwile przychodzą na syrenie... i tak skończyły się moje zakupy.
Ja Małego póki co w kurteczkę jeszcze nie ubierałam. Zakładamy bodziaka na długi rękaw i bluzę, skarpetki i spodenki. Spodobały nam się różne skarpetki z grzechotkami i ostatnio powiększyliśmy kolekcję ;) Raz założyłam mu rajstopki. Niestety będzie trzeba zacząć cieplej ubierać :(

Dzień dobry:)
Basiekk ja jak byłam z Jaskiekm w plazie to tez na sygnale:p:p widać dzieciaki majowe dają o sobie znać:)
Joluś dobrze,że już po rozmowie z , daj znać jak się odezwie:)
Ypra buziaki z okazji 5 miesięcy:)

ale paskudnie za oknem ... fuj! Mgła i inne cholerstwa, ide sobie kawkę zrobić:)
Bąk w łóżeczku, pies na kanapie- leniuchy dwa:)

Hejka :)
Muszę się pochwalić, że 2 ostatnie dni były bez histerii po kąpieli. Jam to sprawiła. Otóż nadchodzi pora kąpania, mąż pisze że stoi w korku i nie wie kiedy będzie, muszę sama sobie poradzić. To zgasiłam duże światło, zapaliłam mniejszą lampkę, puściłam kołysankę 13 minut melodyjki Brahmsa i zaczynamy. Pierwszy raz śmiał się do mnie jak był wycierany, zawsze jego cierpliwość się tu kończyła. Wczoraj też było super, może to jakiś sposób. Jeden warunek - nosek musi być wyczyszczony wcześniej bo wiadomo że to powoduje straszne wycie. Nawet nauczyłam się polskich słów tej kołysanki, ale mały najpierw delikatnie próbował mi uświadomić, że do Celine Dion mi jednak trochę brakuje, a na końcu się poddał i poszedł spać bylebym mu już nie śpiewała.
A dzisiaj idziemy na szczepienie i mam nadzieję że dobrze zniesie. Idziemy też do sklepu bo dojrzałam do zakupu jednych butów co je widziałam ostatnio i się zakochałam. Miałam plan kupna eleganckich szpilek na tzw okazje, ale jak mam wydać kasę na buty które założę raz na ruski rok (nie chadzam w obcasach) to wolę kupić te śliczne balerinki. Wczoraj przymierzałam i są super ale musiałam jeszcze przemyśleć sprawę.
ypra - buziaki dla Krzysia :)
Alex- przytulaski dla Oliwierka :)

Alex, Ypra buziaczki dla maluszkow.
My dzis musimy zaliczyc mojego ginka a pozniej zakupy w centrum handlowym, mam nadzieje ze Oskarek nam na to pozwoli bo wczoraj nie dal nam zrobic zakupow spozywczych w poblizu domu, chyba mu sie nudzilo...
A od jutra koniec wolnosci, poczatek kursu. Ale ciesze sie bardzo bo to siedzenie w domu juz mnie do szalu doprowadza (choc martwie sie tez troche o malego mimo ze bedzie kilkanascie metrow ode mnie...), musze tez dzis popatrzyc troche w ksiazke zeby nie bylo ze calkiem glupias jestem :-D...
milego dnia diewczynki.

Dzień Dobry :)

Widzę że dziś szczepienia się sypią..Odwagi dla maluszków i jak najmniej łez:)

Alex Ypra Basiekk buziaki dla dzieciaczków z okazji ukończenia kolejnego miesiąca :*

Kurde gdzieś mi słońce uciekło. Szaro za oknem :(
Młody wietrzy swoje cztery litery i śpiewa mi nad uchem :)a ja zaczęłam dzionek od ciepłej herbatki.

Ostatnia edycja:
Hejka :-)

U Nas dziś tez szaro i buro więc raczej posiedzimy w domku. Szymek pooglądał bajki trochę , teraz śmiga na motorze :tak:;-) a za nie długo będę z Nim rozwiązywać zadania dla dzieci potem coś jeszcze wymyślę co by się mu nie nudziło. Filipek leży na bujaczku i patrzy jak brat wariuje więc luz a ja jeszcze w piżamie ale już po śniadaniu teraz jeszcze kawka . :-)

Salsera- kurcze to pochwal się koniecznie tymi bucikami :tak:
Lepidoptera- ojj rzeczywiście dość późno ale mam nadzieję że mała będzie spokojna
Alex, Ypra , Basiekk- całuski dla bąbli :*

reklama
Do góry