Marita45
Fanka BB :)
My kupilismy wiejski domek w maju zeszlego roku. do remontu absolutnego - jedynie sciany zewnetrzne zostawiamy Zrobiliśmy cały nowy dach, podnieśliśmy troche zeby poddasze wyszło dla 3 osób plus wieksza lazienka, mamy wszystkie nowe instalacje, kominek, ogrzewanie podlogowe i klasyczne, okna, wyburzanie scian na dole , tynki wewnetrzne - niby duzo zrobione ale konca nie widac! U nas lokalizacja też zadecydowala no i w cenie działki mamy i działkę i dom. Szczerze wątpię czy do porodu się uda skonczyc bo drugi rok zapowiadaja zime taką mroźną zepewnie nic sie nie da przez te pare miesiecy zrobic.
My musimy właściwie wyremontować to samo co Wy, ale niestety jesteśmy dopiero na początku tej drogi. Jak na razie wymieniliśmy istalację grzewczą, kanalizacyjną i zrobiliśmy dach nad tarasem, bo przeciekał. Mieli nam też wyremontować cały dach nad domkiem, ale trafila nam się jakaś niezbyt profesjonalna ekipa i zrezygnowlaiśmy. Taki 18 metrowy taras robili caly miesiąc i do tego mąż musiał cały czas im patrzeć na ręce żeby czegoś nie spartaczyli. Mam nadzieję, że przy kolejnych pracach trafimy na prawdziwych fahowców. Na szczęście elektrykę bedzie robił przyjaciel-elektryk i do prac wykończeniowych też mam dwóch panów z poleceni, których efekty pracy mogłam zobaczyć więc o to jestem spokojna.
A u was jak to było z robotnikami? Też mieliście problemy czy szło to raczej szybko?