reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

Witam dziewczyny,
u mnie brzuszka nie widać zbytnio w dzień, gorzej wieczorem strasznie wtedy wzdęty jest ... informacja o dzidziusiu odsunęła na dalszy plan wszystkie moje myśli dotyczące przygotowań ślubnych :-) chyba teraz to mój mężczyzna będzie mnie musiał "motywować" do dopięcia wszystkiego na ostatni guzik :-)

reklama
Hej dziewczyny
W sumie to tak juz dwie godziny zbierałam się żeby to napisać,
byłam u lekarza dzisiaj, zrobił badanie, powiedział, ze wszystko wskazuje na to ze jestem w ciazy, obliczyl z ostatniej miesiaczki ze to 6 tydzien teraz bedzie, jakies witaminki przepisal i kazał się zgłosić za dwa tygodnie.
Szok przezylam w domu jak dostałam okres, normalnie okres, tylko bardzo boli, duzoo krwi i jakby mi sie tam wsrodku skora luszczyla :( :(
Wyczytałam na internecie ze to jest poprostu poronienie
A tak sie cieszylismy:(:(
przepraszam ze tak chaotycznie to napisalam ale zmeczona jestem calym dniem
Pozdrawiam

Hej dziewczyny
byłam u lekarza dzisiaj, zrobił badanie, powiedział, ze wszystko wskazuje na to ze jestem w ciazy, obliczyl z ostatniej miesiaczki ze to 6 tydzien teraz bedzie, jakies witaminki przepisal i kazał się zgłosić za dwa tygodnie.
Szok przezylam w domu jak dostałam okres, normalnie okres, tylko bardzo boli, duzoo krwi i jakby mi sie tam wsrodku skora luszczyla :( :(
Pozdrawiam
hej radzialbym zadzwonic do kelarza i sie z nim umowic na wisyte....
moze nie jest jeszcze za pozno... ju kilu dziewczynom to pisalam...
moja siostra mnmiala okres do 3 miesiaca i nie wiedziala ze jest w ciazy a zarodek przetrwal i urodzilo sie calkiem zdrowe dziecko..
wiec do lekarza odsylam natychmiast!!!

hej radzialbym zadzwonic do kelarza i sie z nim umowic na wisyte....
moze nie jest jeszcze za pozno... ju kilu dziewczynom to pisalam...
moja siostra mnmiala okres do 3 miesiaca i nie wiedziala ze jest w ciazy a zarodek przetrwal i urodzilo sie calkiem zdrowe dziecko..
wiec do lekarza odsylam natychmiast!!!

Bardzo mi przykro znam ten ból :( idź koniecznie do lekarza albo nawet na izbę przyjęć.

Ja idę w czwartek do lekarza, zrobiłam dwa testy- pozytywne. Cykle mam regularne więc jestem ciąży pewna. Jednak w niedziele i wczoraj lekko brudziłam- w czwartek mam wizytę. Strasznie się boje że znowu zakończe na wczesnym tygodniu.... dwa tygodnie w szpitalu brrrr.

Trzymam za siebie kciuki :p

Dajcie czas a się wdrąże w temat :)

Hej dziewczyny
Pozdrawiam

DO LEKARZA! Ja mialam tak samo.... idz, prosze, albo to miesiaczka (bo tak sie zdarza w ciazy) albo wczesne poronienie, ale moze nie byc za pozno, zreszta nawet jesli to wczesne poronienie to musi Cie zobaczyc lekarz! To niebezpieczne zostawac tak w domu i nic z tym nie robic!

o kurczę współczuję kochana.

ja niewiem dziewczyny ale chyba z powodu tego że mam 6 miesięczniaka w domu zupełnie inaczej podchodzę do tej ciąży, tak zupełnie na luzie, nie przejmuje się tak jak w pierwszej ciąży , co ma być bedzie. sama jestem sobą zaskoczona.

Witajcie Majóweczki....
Dziś dowiedziałam się że w niedzielę mój M przywiezie łóżeczko dla Kropka (moja koleżanka chce oddać, ale muszę je zabrać już teraz bo ona nie ma za bardzo gdzie go trzymać), boję się tylko że to trochę za wcześnie... Co wy o tym sądzicie, czy zaczynacie już kompletować wyprawkę?

Witajcie Majóweczki....
Dziś dowiedziałam się że w niedzielę mój M przywiezie łóżeczko dla Kropka (moja koleżanka chce oddać, ale muszę je zabrać już teraz bo ona nie ma za bardzo gdzie go trzymać), boję się tylko że to trochę za wcześnie... Co wy o tym sądzicie, czy zaczynacie już kompletować wyprawkę?

Karolka, ja nie wierzę w przesądy, gdyby ktoś mi teraz podarował łóżeczko bardzo bym się cieszyła, żyjemy w końcu w XXI wieku. Ale jak ktoś sobie wmówi, że kompletowanie wyprawki to zły omen i stanie się coś z Maleństwem to naprawdę może coś się stać. Ale trzeba myśleć pozytywnie. Ja, jakoś sobie nie wyobrażam żeby w 8 miesiącu z wielkim brzuchem łazić po sklepach. Na pewno za chwilę powoli będę kupowała pierwsze ubranka, mebelki.

reklama
Witajcie Majóweczki....
hehe ja w przesady tez nie wierze, moje lozeczko juz stoi a spi w nim Vi:-D:-p
a cala wyprawka lezy na strychu w kartonie i czeka na odswierzenie:tak:
nie ma sie czym przejmowac, bierz lozeczko skoro jest okazja:tak::tak::tak:
ja kompletowalam wyprawke juz od chyba 15tc powoli , a jak sie tylko dowiedzialam czy chlopec czy dziewczynka to ruszylam pelna para ze 2 miechy przed porodem juz nie mialam co robic;-)
a co zamierzasz, jak sie dziecko urodzi ledwo na silach kupowac dopiero lozeczko i ciuszki ?
watpie ze bedzie ci sie chcialo biegac po sklepach... ten magiczny czas zakupow jest kiedy jest sie jeszcze w ciazy i ma sie sile i czas lazic po sklepach:-p

Do góry