reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Alex nie przejmuj sie ta wredna baba, tak zachowuja sie ludzie ktorzy maja bardzo nudne zycie nie maja zadnego zajecia, trzeba im tylko wspolczuc. Zawsze tylko chca uprzykrzyc innym zycie. niech idzie na obdukcje jak sie tak bardzo potlukla -wygada sie lekarzowi, czas jej jakos minie :-D
przez takie sytuacje nie cierpialam mieszkac w bloku, niemili bezczelni czepiajacy sie wszystkiego sasiedzi nie naleza do zadkosci,oo i jest tez druga grupa - wszystkowiedzacy i plotkujacy. grr...do tej pory pamietam jak 6 lat temu przyjaciolka zadzwonila do mnie ze smiechem po tym jak uslyszala od jednej sasiadki ze rodzice wyrzucili mnie z hukiem z domu bo w ciaze zaszlam :-) a ja tylko na wakacje pojechalam. niepocieszone byly plotkary jak wrocilam bez brzuszka :-p

Ostatnia edycja:
reklama
oj tak sąsiadeczki z bloku potrafią być bardzo przyjemne!:tak:
Pamiętam jak jedna z Nich mówiła że ja mam chłopaka i on ode mnie z mieszkania to dopiero nad ranem wychodzi !!!!!!!!!!!!!!!:szok:
Czułam się co najmniej jak jakaś.... no wiecie...:zawstydzona/y:

No ale co Nam pozostaje??? Śmiać się z Nich i tyle !!!:-)

Alex olej babę a obdukcje niech se robi a jak niby ci udowodni że się o twoje panele potknęła, może się o swoją szafkę potknęła. Ma jakiś świadków na to nie spokrewnionych i nie powiązanych z nią w żaden sposób.
Ja się dzisiaj wkurzyłam na poczcie, ale po kolei 2 tygodnie temu dostałam mandat na 30 funtów za złe parkowanie no ale że zaraz potem poszłam do szpitala a jak wyszłam to mi nie po drodze na pocztę było więc dopiero dzisiaj się zmobilizowałam żeby iść i zapłacić zresztą jeszcze mam czas bo to do 28 dni, idę na pocztę daję babie kwitek a ona do nie czy mam czek bo tylko tak mogę zapłacić, czeków nie posiadam mówi że ewentualnie mogę transfer zrobić ja mówię to niech robi a ona mi tylko że opłata za transfer na kwotę 30 funtów wyniesie 33 funty. Opadła mi szczena aż do podłogi i jutro jadę na komendę i dam te 30 pierwszemu lepszemu gliniarzowi którego zobaczę.
Kurcze znowu ma m lenia ale już się zbieram i idę to łóżeczko robić a potem muszę jeszcze posprzątać i ugotować obiad.

Alex zbieraj panele na balkon i cyknij fotke tym szafkom i pokaz babsztylowi, ze jak nie zamknie jadaczki to idziesz z tym do kontroli i sypnij jej tym tekstem od Hope, a ze twoich gratow juz tam nie bedzie to babsztyl jeden zmieknie, ja to od razu pocisnelabym z grubej rury starej jedzy, ponad to powiedzialabym, ze zloze doniesienie o nekaniu ciezarnej, a ze ciezarne sa pod specjalna ochrona to moze rura jej zmieknie, bo cos czuje, ze jak ona sie potyka o twoje panele pod twoimi drzwiami, to za 2 miesiace moze stracic sluch od placzy twojego dziecka, potem moga jej tynki i futryny wypadac od biegania maluszka po mieszkaniu...wiesz z takimi to lepiej uwazac i miec jakiegos haka.

Styna ja to klocilabym sie o ten mandat przeciez ty jestes osoba "uprzywilejowana" i jako zaawansowana ciezarowka moglas sie zle poczuc wtedy...zawsze mozesz sie wyklucic ze zrobilo ci sie slabo za kierownica i musialas sie zatrzymac byle gdzie, isc do sklepu po wode do picia, a na udokumentowanie masz pobyt w szpitalu nie tak? Ja kiedys sie wyklocilam o mandat za parkowanie na chodniku i dostalam tlyko pouczenie :tak:

Kamcia co to znowu za zagadka? Nie trzymaj w niepewnosci

grrr nie majak upierdliwi sąsiedzi :wściekła/y: Ja to się martwię na jakich trafimy w naszym nowym bloku, oby jacyś normalni!

Ja to tylko widzę, że na stronie wyświetla się ogólna ilość podziękowań a tak, to jestem ślepa. U mnie coraz gorzej z myśleniem, widzeniem i słyszeniem, mój mąż na to, że to z wiekiem, a ja mu na to, że liczę że po ciąży trochę mi przejdzie :-D

Alex to współczuję takiej jędzy za sąsiadkę. Dziewczyny mają rację, teraz jej panele przeszkadzają a ja kilka tygodni płacz dziecka. Ja mam też taką cipę nad sobą co zawsze jak mnie gdzieś zobaczyła z wózkiem to musiała pomarudzić jak to moje dziecko wieczorami i po nocach płacze. A najlepsze, że zawsze spotykałyśmy się w sklepie albo banku i ona tak przy wszystkich a ja czułam się jakbym to dziecko mordowała. A Paula akurat była mało płaczliwa. Płakała przy kąpieli to fakt i jak to niemowlę w nocy jak była głodna ale to trwało też niedługo bo szybciutko zaczęła przesypiać calutkie noce. Ale babie widać przeszkadzało nawet to. Powinna się cieszyć, że kolek nie mieliśmy. Teraz przygląda się mojemu brzuchowi i tylko czekam aż coś palnie o płakaniu dziecka po nocach to zaraz jej wypalę, że tym razem to się długo męczyć nie będzie bo na szczęście zaraz się wyprowadzamy.

Hejka :-)

abuuu ja też przegapiłam 1000ną stronę ...

Alex - olej babę niech się wypcha , nie ma o co się czepiać babisko wstrętne !

ogólnie z tego co piszecie jak widać sąsiedzi to poezja .... ale na szczęście nie wszędzie bo My narzekać nie możemy :tak:

Styna- nie wiedzą co czynią denerwować kobietę w ciąży :szok: buziak dla Ciebie :*

W końcu mamy nową wykładzinę w pokoju i zamówiliśmy już łóżko dla Szymka ma przyjść max w poniedziałek. A tak wszystko po staremu :tak:

Alex współczuję sąsiadki :(

Wiecie co mój M dziś zrobił...Będąc w okolicach szpitala poszedł na położniczy dowiedzieć się co i jak z porodem rodzinnym,czy to jest u nas płatne czy nie. No i czy mają jakieś wymagania co ciężarna powinna zabrać ze sobą. No więc poród rodzinny jest całkowicie bezpłatny, a zabrać mam wedle uznania co uważam że mi się przyda,tylko grilla żebym nie zabierała :-D

reklama
Do góry