reklama
jolkaa1989
Fanka BB :)
Jolka ale z tego co słyszałam to obowiązkowa służba wojskowa się skończyła
Tak, niby się skończyła. Oto co dzisiaj przeczytałam na stronie WKU Gdańsk:
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Ministra Obrony Narodowej z dnia 23 lutego 2011r. w sprawie przeprowadzenia kwalifikacji wojskowej w 2011 roku (Dz. U. Nr 40 poz. 209), kwalifikacja wojskowa zostanie przeprowadzona w dniach od 04 kwietnia do 30 czerwca 2011 roku.
Jaki jest cel przeprowadzania kwalifikacji?
Celem kwalifikacji wojskowej jest ustalenie zdolności do czynnej służby wojskowej osób podlegających temu obowiązkowi oraz osób zgłaszających się w trybie ochotniczym do pełnienia służby wojskowej, które ukończyły 18 rok życia, oraz wstępne przeznaczenie ich do jednej z form służby, założenie ewidencji wojskowej, wydanie wojskowego dokumentu osobistego (książeczka wojskowa) oraz przeniesienie osób stających do kwalifikacji do rezerwy.
UWAGA: Wszystkie osoby stające do kwalifikacji w bieżącym roku będą z mocy prawa przenoszone do rezerwy i otrzymają na swój wniosek zaświadczenie o uregulowanym stosunku do służby wojskowej.
Obowiązek stawienia się do kwalifikacji wojskowej obejmuje stawienie się przed wójtem lub burmistrzem (prezydentem miasta), powiatową komisją lekarską oraz wojskowym komendantem uzupełnień (w czasie kwalifikacji wojskowej ww. organy urzędują w jednym lokalu).
Kto podlega obowiązkowi stawienia się do kwalifikacji?
(...)
- kobiety urodzone w latach 1987 - 1992, posiadające kwalifikacje przydatne do czynnej służby wojskowej oraz kobiety pobierające naukę w celu uzyskania tych kwalifikacji, które w roku szkolnym lub akademickim 2010/2011 kończą naukę w szkołach medycznych i weterynaryjnych oraz na kierunkach psychologicznych albo będące studentkami lub absolwentkami tych szkół lub kierunków.
No nic jutro podejdę do Urzędu Miasta i załatwię tę sprawę
Ja zmykam się położyć, bo duużo się dzisiaj nachodziliśmy i obejrzę jakiś film.
Może jeszcze dziś zajrzę ( jak nie zasnę ).
Ostatnia edycja:
Matusia
Jolka, to Cię niespodzianka spotkała i to właśnie w maju.
Alex, cieszę się z Tobą z przyjazdu męża i udanej wizyty.
Alex, cieszę się z Tobą z przyjazdu męża i udanej wizyty.
Hej laseczki :-)
Z teściową wszystko w jak najlepszym porządku, nie ma nic niepokojącego w mammografii a węzeł się powiększył już kilka lat temu i już sobie taki został i też to nic takiego. Jeszcze tylko w czwartek idzie na cytologię w końcu. Bardzo dziękuję Wam wszystkim za kciuki :-)
A teraz mam M chorego bo coś mu się z okiem zrobiło i go boli i się upiera, że nie chce jechać na ostry dyzur. No zobaczymy jak to się skończy.
Dobrej nocki :-)
Z teściową wszystko w jak najlepszym porządku, nie ma nic niepokojącego w mammografii a węzeł się powiększył już kilka lat temu i już sobie taki został i też to nic takiego. Jeszcze tylko w czwartek idzie na cytologię w końcu. Bardzo dziękuję Wam wszystkim za kciuki :-)
A teraz mam M chorego bo coś mu się z okiem zrobiło i go boli i się upiera, że nie chce jechać na ostry dyzur. No zobaczymy jak to się skończy.
Dobrej nocki :-)
Z grubsza nadrobiłam. Widzę,że się Poziomeczka ujawniła
Jolkaa to weź aparat ze sobą i pokaż nam miny tych z WKU jak im powiesz że przyszłaś żeby miarę na mundur ściągnęli
Melia cieszę się że wyniki teściowej ok czułam że tak będzie. A twój M niech się zbiera na ostry dyżur bo z oczami nie ma żartów.
Alex super wiadomość
Jolkaa to weź aparat ze sobą i pokaż nam miny tych z WKU jak im powiesz że przyszłaś żeby miarę na mundur ściągnęli
Melia cieszę się że wyniki teściowej ok czułam że tak będzie. A twój M niech się zbiera na ostry dyżur bo z oczami nie ma żartów.
Alex super wiadomość
Matusia
Melia, no to kamień z serca z teściową i mniej nerwów dla Ciebie. A M. zaparz ziele świetlika na to oko jak masz w domu. Niech robi okłady.
marzena9
Melia to wspaniale, że u teściowej na strachu się skończyło. Dobrze, że poszła się przebadać a nie siedziała i się martwiła, bo i takie są przypadki. Teraz już wiadomo, że to nic strasznego.
A Twój M jak nie zrobi nic z okiem i wstanie jutro z mega bólem głowy od oka to szybko do lekarza poleci. A jeszcze uroczo zapuchnie. Polecam dużo lodu na rano. A jeśli coś wbiło mu się w powiekę od środka (cokolwiek, jakiś paproch z powietrza) to się tylko umorduje.
A Twój M jak nie zrobi nic z okiem i wstanie jutro z mega bólem głowy od oka to szybko do lekarza poleci. A jeszcze uroczo zapuchnie. Polecam dużo lodu na rano. A jeśli coś wbiło mu się w powiekę od środka (cokolwiek, jakiś paproch z powietrza) to się tylko umorduje.
reklama
Matusia
Jak zobaczyłam tą aukcję, tylko dla panów, to sobie pomyślałam, ze taki pan zanim zje takiego lizaka najpierw niech zobaczy film z porodu ## LIZAK - kobieca muszelka #### CENA - 2,5szt. (1524332051) - Aukcje internetowe Allegro Czego to ludzie nie wymyślą.