reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

ja nie przeczytałam i nie przeczytam aż nie urodzę..!!
strasznie właśńie boję sie takiego czegoś i bałam się tego samego z Vi , nie chcę się więc nakręcać;....

a ruchy czuć mimo ze serduszko nie bije dlatego ze dziecko po prostu się przesuwa nadal w brzuchu pod wpływem ruchu matki , Ciałko jest swobodne więc "pływa"
dlkatego czuć...
wiem bo moja kumpela miała dokładnie tak samo i mi kiedyś mówiła.. ale i tak nie wszytsko bo tylko powiedziała w sumie 3 zdania na ten temat:-(
co mnie wcale nie dziwi , sama chyba nie byłabym w stanie nic powiedzieć...

yhh mam zły dzień..
kolejny zły dzień !!! masakra:-(

reklama
hope - a ten detektor tetna to dosc prosty w obsludze? Byl czas ze chcialam kupic ale jakos tak w koncu nie kupilam... Masz taki prosty jak na allegro mozna kupic? Ja tez chyba wreszcie go kupie bo niby juz nieduzo czasu zostalo ale bylabym spokojniejsza mogac posluchac dzidzi i sie nie martwic...

Bardzo prosty. Przykładasz do brzucha z żelem i już. Teraz dzieci są tak duże, że serducho łatwo znaleźć. Tylko najlepiej kupić taki który od razu mierzy i wyświetla tętno.

Smutna ta historia i ja też przeczytałam to ku przestrodze, bo w głowie się nie mieści że wszystko ok a tu nagle już nie jest ok. A co do ruchów to ja się pocieszam, że jak coś mi żebra od środka wypycha i to jak siedzę albo leżę to królewicz ma się dobrze. I dziewczyny, jak mi się wydaję, że długo cisza u mnie jest to siadam sobie wygodnie i budzę dziecko. Nie czekam. Wystarczy delikatnie pouciskać palcami różne miejsca na brzuchu, Najlepiej tam gdzie nóżki prawdopodobnie są. Dziecko powinno zareagować. Tak położne robiły jak leżałam w szpitalu w pierwszej ciąży, jak kobieta miała zapis ktg a maluch akurat spał i żeby badanie nie trwało dwie godziny to budziły albo kazały zbudzić. Więc to nie może być szkodliwe. Raczej denerwujące dla dziecka.

Właśnie przeczytałam...wstrząsająca historia.... ale teraz lepiej oddalić od siebie takie myśli i często kontrolować ruchy maleństwa...

Mandrzejczuk - witaj:-), ciesze się, że nadal wszystkie jesteśmy w dwupaku:tak:, no poza poziomkami hehe;-)

sylwia - być może nie czujesz czkawek maleństwa, bo po prostu ich nie ma. też tak może być i wcale nie oznaczałoby to nic niepokojącego.

reklama
Do góry