reklama
marzena9
Fanka BB :)
Jaipur gniotą się to fakt, ale dla higieny. Przy prasowaniu dobija się jeszcze bakterie. I trochę miękną ciuszki bo po tych dziecięcych proszkach są dość sztywne.
Ja jak sobie przypomnę ile czasu zajmuje wieszanie mikrociuszków ... Od razu chciałabym mieć suszarkę automatyczną do prania. Chyba do znajomych będę jeździć z mokrym praniem
Ja jak sobie przypomnę ile czasu zajmuje wieszanie mikrociuszków ... Od razu chciałabym mieć suszarkę automatyczną do prania. Chyba do znajomych będę jeździć z mokrym praniem
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ha ha no właśnie Kamcia, nie chciałam już Ci pisać, że znow Ci się osoby mylą
hm nie bijcie za pytanie- ale po co w sumie się prasuje takie małe ciuszki? mocno się gniotą w praniu? Nie jestem fanatykiem prasowania, wiadomo, większość rzeczy trzeba prasować, ale nie wszystkie.
jolek, mogę poprać -lubię to nawet, mogę wysuszyć w suszarce wieszania nie uświadczysz.
dla małego dziecka trzeba prasować wszystko , bo:
zabijasz wszystkie bakterie gorącym żelazkiem..
no i chemię z proszków itp(mimo że są dla dzieci)
no i też dlatego ze sa poxńiej milsze w założeniu a nie takie sztywne..
a także nie pogniecione
ja prasowałam do 6 miesięcy chyba a poźńiej już nie
Ostatnia edycja:
Hope
podwójna mama :-)
Jaipur po prasowaniu ubranka są bardziej miękkie a wysoka temperatura morduje bakterie, grzyby itd, przynajmniej ich część. Skóra noworodka i małych dzieci jest niedojrzała, dlatego błyskawicznie robi sobie kuku od zimna, słońca, ociera, poci, wysypuje i co tam jeszcze do głowy przyjdzie.
Edit: hihi Kamcia szybsza byłaś :-)
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
A Ja przepraszam wtrącę się z zupełnie czymś innym ;-) jak dla mnie gość jest rewelacyjny!
Jury zatkało po występie Jakuba Nycza - Wideo - TVN - X Factor
Jury zatkało po występie Jakuba Nycza - Wideo - TVN - X Factor
marzena9
Jaipur po prasowaniu ubranka są bardziej miękkie a wysoka temperatura morduje bakterie, grzyby itd, przynajmniej ich część. Skóra noworodka i małych dzieci jest niedojrzała, dlatego błyskawicznie robi sobie kuku od zimna, słońca, ociera, poci, wysypuje i co tam jeszcze do głowy przyjdzie.
A ja przed Wami
Hope
podwójna mama :-)
Heh, bo to tak już jest i koniec... Z człowiekiem jest jak ze zwierzętami, proces dojrzewania kończy się poza łonem matki. Szczeniaki rodzą się ślepe i głuche, chomiki dodatkowo łyse. Mały człowiek widzi i słyszy ale skórę ma niedojrzałą i nie reaguje prawidłowo na czynniki zewnętrzne.
Odparza pupę od pieluch i zawartości, ociera karczek od krawędzi bluzeczek, dostaje potówek od temperatury, otarcia, ciemieniuchę, afty, uczulenia, zapalenia spojówek itd.
Ach długo odpisuję bo walczę na Allegro a wy mnie tu rozpraszacie gaduły Już jedną aukcję przegapiłam przez was.
Odparza pupę od pieluch i zawartości, ociera karczek od krawędzi bluzeczek, dostaje potówek od temperatury, otarcia, ciemieniuchę, afty, uczulenia, zapalenia spojówek itd.
Ach długo odpisuję bo walczę na Allegro a wy mnie tu rozpraszacie gaduły Już jedną aukcję przegapiłam przez was.
reklama
Matusia
Oj dziewczęta, ale nas noc czeka. Kto nie może spać w pełni księżyca dziś nie pośpi wcale, bo mi mąż powiedział, że mało że jest pełnia, to księżyc jest dziś najbliżej Ziemi od 19 lat. Jest taki wielki i jasny, że szok. Mój oczywiście cały radosny pojechał na polowanie.