reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

teraz mnie wzielo...jade na izbe przyjec, bo od 3 godz bola mnie plecy i cale podbrzusze i mam takie jkaby skurcze i albo mnie przewialo albo to te skurcze na plecy mi promieniuja mama kazala mi jechac do szpitala wiec jade wole dmuchac na zimne

reklama
Mandrzejczuk jak wrócisz koniecznie daj znać. To pewnie nic poważnego :tak: Lepiej dmuchać na zimne.

Mnie cały czas ćmi krzyż i podbrzusze, od ostatniej wizyty i albo przyjdzie mi przywyknąć albo szyjka jednak dalej się skraca lub rozwiera. Najgorsze, że juniorka uparła się na jedno miejsce i atakuje mnie właśnie przy szyjce ciągle. Jutro się dowiem co tam się montuje.

No to ładnie, teraz mandrzejczuk. Kochana trzymaj się ciepło i oby to tylko przewianie. Trzymamy mocno kciuki &&&&&&&&&&

Styna niedobrze to wygląda, ale oby ustały te skurcze. A co mówią lekarze? Jakies prognozy, plan na kilka godzin? A co jak się nie uspokoi?

no nareszcie sie dorwalam do neta:-) mamy w domu remont i przez trzy dni bylam od Was odcieta:-( jeszcze jak pomysle ile jutro sprzatania to.... ale pokoj wyglada teraz slicznie:-):-) lece Was nadrobic:-)

Styna Mandrzejczuk trzymam kciuki bardzo mocno za Was, bedzie dobrze

Hope mnie tez cmi w krzyzu i podbrzusze strasznie boli, jutro tez ide sprawdzic co to bo juz rady sobie nie daje.A czy inne dziewczyny ktore sa po raz drugi w ciazy tez maja ciagle tekie bole podbrzusza?Bo ja do tej pory sluszlam od mojej poloznej ze to normalne ale przekonania to ja nie mam do niej.

Orzeszek u jednych normalne u innych nie. Dlatego bóle pleców, krzyża, podbrzusza i jak na okres trzeba skonsultować z lekarzem. W moim przypadku okazały się objawem skracania i rozwierania szyjki. A nie były to mocne bóle, da się je ignorować, nie mam też skurczy. W pierwszej ciąży nic takiego się nie działo.

Mandrzejczuk trzymam kciuki mam nadzieję że to nic poważnego
Plany lekarze się bronią przed porodem niby twierdzą że nie ma wielkiego zagrożenia ale wolą czekać ile się da, dopóki puls małej jest super twierdzą że nie ma obaw. jak tylko mała zacznie słabnąć natychmiast będą podejmować jakieś akcje. Niby teraz się trochę poprawiło ale nie wiem czy to nie sprawa tabletek przeciwbólowych.

Hope a w pierwszej ciazy tez nie mialam takich boli, a teraz to ich sie nie da ignorowac bo jak mnie boli podbrzusze to ledwie chodze.A tutaj nie robia zbyt wielu badan i sama nie wiem co sie moze dziac.Dzis jak dzwonilam to mi powiedziala ze moze to est zapalenie ukladu moczowego i dlatego tak boli , no ale nie wiem zobaczymy

reklama
dziewczyny, zaczynam bać się wchodzenia na ten wątek..
co rusz to złe informacje:(
styna trzymaj się , trzymam kciuki oby wszystko co nastąpi było jak najlepsze dla maluszka!
mandrzejczuk chyba się tą cała sytuacją za bardzo zdenerwowała i efekt domina...
pozostaje Nam trzymać mocno zaciśniete kciuki! no i szyjki:tak: żeby następna nie pojechała do szpitala..

Do góry