reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Cześć laseczki!!
Ja już po badaniach, było tylko ludzi, że szok, oczywiście nikt ciężarnej nie ustąpił pierwszeństwa w kolejce. Glukozę jakoś wypiłam, nie było tak źle. Mały za bardzo się nie rozbrykał po glukozie, trochę się pokręcił i tyle, chyba słodkie na niego nie działa hehe.

Pozdrawiam!

reklama
Cześć Dziewczynki.
Ale mam do nadrobienia... Jakoś nie miałam wczoraj za dużo czasu
Widzę, że na tapecie temat pieniążków, u nas jest tak, że moja mama choć ma nie za dużo to bardzo nam pomaga finansowo, a Teściowa która ma trochę kasy stwierdziła, że ona nie będzie nikomu pomagać bo musi sobie choć raz w miesiącu kupić bluzeczkę i dobry krem... Szkoda słów.... Lata tylko na solarium i tipsy sobie zakłada (jak będę taka pusta na starość, to od razu zapowiadam proszę mnie zamknąć w jakimś zakładzie, żebym ludziom przykrości swoim zachowaniem nie robiła...).
My przez polskie realia musieliśmy wyjechać do Niemiec, w Polsce nie da się żyć normalnie, uczciwie, bez kredytów.... Ja pracowałam w banku za 1000zł, jak opowiadam to Niemcom (to jest 250euro miesięcznie) to robią ogromne oczy, że w Polsce ludzie muszą wyżyć cały miesiąc za takie pieniądze... Mój M pracował na dwa etaty, widzieliśmy się po 10 minut dziennie, a czasem w ogóle....
Niestety do teraz spłacamy nasze życie w Polsce....

ALEX - fajnie że tak łatwo Ci poszło, ja po niecałej godzinie straciłam przytomność i podczas upadku uderzyłam się w brzuch, zaczęłam krwawić i przeleżałam kilka dni w szpitalu

Witam się z wami, już nawet nie probuję nadrobić zaległości w czytaniu:-), ale widzę że wszystkie mamusie i dzieciaczki mają się dobrze co bardzo cieszy:-)
U nas też stara bida, pomału zmierzamy do przodu, teraz robimy sobie teraz z dziewczynkami małe ferie, jedziemy całą rodzinką do Zakopanego na 5 dni, mam nadzieję trochę poodpoczywać:tak:, o ile mnie dzieciaki nie zamęczą
Pozdrawiam was cieplutko, muszępozaglądć jeszcze na inne wątki:-)

Alex - ty to krzycz że jesteś w ciąży i się pierszeństwo należy i tyle !!!!!!!!!!! a że ktoś sobie pomruczy pod nosem to jego sprawa

Cześć Dziewczyny :-)

Postanowiłam i ja poczytać nt porodów. Trafiłam m.in. na historię o porodzie martwego dziecka. Strasznie się poryczałam i na tym skończyłam :-(

Temat pierwszeństwa był już poruszany, różnie z tym niestety bywa :-(

jolek, melia - trzymam kciuki by wszystko się ułożyło. jolek - drań, zwalnia ppd byle pretekstem, teraz nie płaci należności. W dodatku pewnie wie o Waszej sytuacji i powiększeniu rodziny, brak słów :wściekła/y:

Zrobiłam wczoraj 2 prania dla Małego i teraz czeka mnie sterta prasowania. By sobie uprzyjemnić tę czynność, włączę sobie jakiś filmik :-) Ale najpierw zrobię sobie koktajl bananowy :tak: bo już zgłodnieliśmy :-)

Styna dziekuje za informacje o Sure Start (choc pewnie oni powiedza ze moj maz zarabia za dobrze :))
Zaraz poszukam tego przeiwjaka, bo nadal jestem na etapie szukania.

Jeszcze raz dziekuje

P.S. Styna szukam i szukam i jakos tego przewijaka znalezc nie moge, masz moze jakis link?

tutaj masz linka
Born 2 Shop Anti -Roll Change Mat - Boots
Co do sure start ja też się nie napalam ale nic mnie nie kosztuje złożyć.

Znajoma mi powiedziała że warto się zarejestrować w Boots i założyć parenting card. Mówi wszystko co potrzebowała dla swojego syna czy dla siebie to właśnie tam kupowała i nabijały jej się punkty mówi jak jej te punkty na gotówkę przeliczali to średnio 30 - 40 funtów miesięcznie zwrotu dostawała a to jakby nie było jest już kilka paczek pampersów.

Ostatnia edycja:
reklama
melia mam nadzieję że wyjdziecie z tych problemów... yhhhh tak w plsce bywa , że musimy uciekać z kraju żeby mieć normalne życie
chociaż niektórzy myślą że za granica to się ma kokosy ale jednak nie zawsze...
choć życzie jest mimo wszystko łatwiejsze:tak:
jolek za Cienie też cały czas trzymam kciukaski&&&&

aga biedronka.. oj współczuję , ale mam nadzieje że wszytsko się dobrze skończyło i dzidzi nie zaszkodził Twój upadek.....
alex najważniejsze że jesteś po :tak:

a ja dzisiaj czuję zamuł na żoładku:baffled:

Do góry