reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

wiesz co kochana ja bym tak tego nie zostawila skoro napiepszal bez umowy i wylecial za takie cos to ja bym mu teraz sprowadzila na glowe kontrol i postawila ultimatum, ze albo daje mu jakies pieniezne zadoscuczynienie albo sprawa do sada o bezprawne zatrudnianie na czarno. Oj odgryzlabym sie...kurde, wiem ze czasy sa takie, ze kazdej roboty czlowiek sie chwyta, ale wlasnie tak to jets ze lepiej poszukac dluzej albo popracowac za mniejsze pieniadze ale legalnie, bo tak to obowiazywaloby go czasowe wypowiedzenie ewentualnie kuroniowka...bardzo wam wspolczuje, bo wiem teraz co to znaczy brak pieniedzy...tylko my na szczescie mielismy od kogo pozyczyc...
Niestety z taki sprawami w sądach w Polsce jest ciężko, ja kiedyś pracowałam w firmie legalnie na umowę, któregoś dnia kumpela po coś do zusu poszła i się dowiedziała że firma od pół roku nie płaci jej składek zusowskich, powiedziała nam to i na drugi dzień wszyscy poszliśmy do zusu i nikt z nas tych składek nie miał opłacanych mimo że były ściągane z wypłaty. Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury, ci to badali 5 lat prawie i 2 miesiące temu ojciec mi dzwoni że pismo z prokuratury dostałam w którym pisze: "Sprawa przeciwko firmie xxx za nie odprowadzanie składek zus(...) zostaje umorzona ponieważ nie stwierdza się w takim zachowaniu zachowań czynu zabronionego, nielegalnego."

reklama
Jolek bardzo mi przykro, ale zobaczysz wszystko się ułoży, na pewno znajdzie nową lepszą pracę, w końcu mieszkacie w trójmieście i na pewno coś się znajdzie.
Mój M. też miał taki okres, że co chwilę zmieniał pracę, były lepsze okresy i gorsze, pomimo, że przed wyjazdem dostał w miarę dobrą pracę ale na czarno, zdecydowaliśmy, że wyjedzie zagranicę bo trafiła się lepsza ciekawsze praca i legalna. Tutaj w Pl nie byłoby nas stać, żebym poszła na wychowawczy a jak pojadę do niego to bez problemu z jednej pensji człowiek się utrzyma i nawet jeszcze coś tam odłoży. Więc głowa do gory zobaczysz wszystko się ułoży.

A mi dzisiaj znowu auto nie odpaliło, więc juz postanowiłam, że kupuje nowy akumulator bo nie mam zamiaru się codziennie zastanawiać czy odpalę czy nie, a w poniedziałek mam wizytę do lekarza, więc auto musi być sprawne.

Jooo najlepiej to przywiązać nas do krzesełek biurek i innych stanowisk pracy i żebyśmy ryli 24h najlepiej za darmo!!!! Jeszcze trochę to nic nam się nie będzie należało, a dzieci to będziemy rodziły w przerwie na siku a potem dalej do roboty!

jolek :-D:-D:-D
tylko to Nam pozostaje w naszej wspaniałej Polsce ale i tak bym z niej dupy nie ruszyła ;-)

Ale to nie tylko w Polsce bo w artykule jest napisane, że to wymyśliła komisja europejska a projekty trafiły do wszystkich członków unii... Widocznie nudzą się z nowym rokiem i wymyślają pierdoły, żeby ludzie wiedzieli, że COŚ robią...

jolek - rzeczywiscie przykra sytuacja was spotkala, ale napewno sie jakos ulozy...jezeli potrzebujesz jakiejs pomocy, wsparcia to pisz. postaram sie jakos zaradzic i pomoc, inne dziewczyny zreszta napewno tez.

u mnie straszne nudy, no moze poza wizyta w aptece ;) zapytalam pania o jakies probki kosmetykow dla dzidziusia i dostalam: duzy szampon i plyn do kapieli w jednym, krem do pupki, krem nawilzajacy, i do tego kilka mniejszych probek - juz nie pamietam nawet jakich :-D, 2 smoczki, kilka pieluszek pampersa i paczke chusteczek nawilzajacych, hm...ksiazeczke dla dzidziusia oo i buteleczke wody termalnej avene :happy2:

pozatym siedze i zajadam galaretke z wkrojonymi bananami :tak:

jolek współczuję z praca :-( to macie teraz nie ciekawie..
ale życzę żeby się udało i żeby coś znalazł :tak:

dzięki dziewczyny za podpowiedzi , narazie się ratuję wacikiem z olejkiem kamforowym , no i trochę pomaga... ale mam węzeł spuchnięty , no i chyba w nocy amolem wysmaruję:tak: bo denaturatu nie posiadam;-)

wiecie co ja sobie jeszcze dzisiaj narobiłam...:dry:
poparzyłam sobie całe usta dziąsła i podniebienie jajkiem , mam bąbel na ustach , z podniebienia schodziła mi rano skórka... no i na dziąsłach mam bąbelki..
pół dnia maczałam buzię w wodzie żeby mnie przestało piec ... no i na szczęście już jest lepiej

reklama
oj kamcia a to sobie narobiłaś! współczuję ,ale jednocześnie jestem ciekawa, jak ty to zrobiłas, że jednym jajkiem poodparzalas sobie całą buźkę ;))

Do góry