reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

reklama
Evee,faktycznie cykle po tabletkach mogą płatać figle:tak:Wcale nie musiałaś mieć miesiączki,mogło to być krwawienie sródcykliczne po cyklu bezowulacyjnym na przykład.Nie każde krwawienie jest miesiączką,teraz to wiem bo ja miałam monitor owulacyjny i dokładnie dzięki niemu wiedziałam kiedy i czy mam owulację.
I okazało się na przykład,że w przedostatnim cyklu nie miałam wcale owulacji,potem nastąpiło krwawienie (ale to nie była miesiączka,bo ta jest tylko po owulacji) i w ostatnim cyklu miałam owulkę dopiero w 20 dc:sorry2:A wcześniej bywało,że i w 25:tak:No ale dzięki mojej maszynce dokładnie wiedziałam co i kiedy się święci,bez niego pewnie nigdy byśmy nie trafili w ten dzień:sorry2:
Tak więc jeśli dokładnie nie wiesz kiedy była owulacja,nie możesz wiedzieć w jakim wieku jest ciąża.Spokojnie,może to faktycznie bardzo wczesna ciąża i jeszcze nic nie widać:tak:

poziomki całe mnóstwo zmartwień :-(a to że poronie przez ten krwiak, albo że co innego będzie nie tak:-(wiesz jak się leży w łóżku cały dzień i rozmyśla to takie dziwactwa przychodzą do głowy . Z pierwsza a ciążą tak nie miałam a teraz sto zmartwień na minutę:zawstydzona/y:

Kohana ja pierwszą ciążę leżałam w szpitalu w 10 tyg 4 dni a potem 3 ostatnie miesiące. Przez czas pobytu w szpitalu naoglądałam się przeróżnych "przypadków" a i moja ciążą była bardzo ciężka.Miałam dolewane 2x wody płodowe,spadające tętno dziecka... Do samego końca nie wiedziałam czy wrodzi się żywa. W 2 ciąży bałam się wszystkiego i najlepiej leżała bym pod usg 24/h.Ciąża była jak najbardziej prawidłowa. Teraz jestem bardziej wyluzowana:)
Musisz dużo odpoczywać i myśleć pozytywnie!! To bardzo ważne. I NIE CZYTAJ TYCH BZDUR W INTERNECIE BO TO TYLKO CIE W DEPRESJE WPĘDZI!!! :**

jaaaa jak odbywa się dolewanie wód płodowych? nawet nie wiedziałam że to możliwe. ale przeszłaś/
Biorą duużą strzykawe z duużą igłą i pod kontrolą usg wkłuwają się w brzuch i do każdego z 3 worków jakie są dookoła dzidzi wlewali łącznie 0,5 litra soli fizjologicznej o temp 36,6

szok , jestem zaskoczona, bo zawsze myślałam, że jeśli coś się dzieje z wodami to już wiesz nie ma nadziei, a tu takie cuda, ale tylko pozytywnie naprawdę.

reklama
Do góry