reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Evee,faktycznie cykle po tabletkach mogą płatać figle:tak:Wcale nie musiałaś mieć miesiączki,mogło to być krwawienie sródcykliczne po cyklu bezowulacyjnym na przykład.Nie każde krwawienie jest miesiączką,teraz to wiem bo ja miałam monitor owulacyjny i dokładnie dzięki niemu wiedziałam kiedy i czy mam owulację.
I okazało się na przykład,że w przedostatnim cyklu nie miałam wcale owulacji,potem nastąpiło krwawienie (ale to nie była miesiączka,bo ta jest tylko po owulacji) i w ostatnim cyklu miałam owulkę dopiero w 20 dc:sorry2:A wcześniej bywało,że i w 25:tak:No ale dzięki mojej maszynce dokładnie wiedziałam co i kiedy się święci,bez niego pewnie nigdy byśmy nie trafili w ten dzień:sorry2:
Tak więc jeśli dokładnie nie wiesz kiedy była owulacja,nie możesz wiedzieć w jakim wieku jest ciąża.Spokojnie,może to faktycznie bardzo wczesna ciąża i jeszcze nic nie widać:tak:

poziomki całe mnóstwo zmartwień :-(a to że poronie przez ten krwiak, albo że co innego będzie nie tak:-(wiesz jak się leży w łóżku cały dzień i rozmyśla to takie dziwactwa przychodzą do głowy . Z pierwsza a ciążą tak nie miałam a teraz sto zmartwień na minutę:zawstydzona/y:

Kohana ja pierwszą ciążę leżałam w szpitalu w 10 tyg 4 dni a potem 3 ostatnie miesiące. Przez czas pobytu w szpitalu naoglądałam się przeróżnych "przypadków" a i moja ciążą była bardzo ciężka.Miałam dolewane 2x wody płodowe,spadające tętno dziecka... Do samego końca nie wiedziałam czy wrodzi się żywa. W 2 ciąży bałam się wszystkiego i najlepiej leżała bym pod usg 24/h.Ciąża była jak najbardziej prawidłowa. Teraz jestem bardziej wyluzowana:)
Musisz dużo odpoczywać i myśleć pozytywnie!! To bardzo ważne. I NIE CZYTAJ TYCH BZDUR W INTERNECIE BO TO TYLKO CIE W DEPRESJE WPĘDZI!!! :**

jaaaa jak odbywa się dolewanie wód płodowych? nawet nie wiedziałam że to możliwe. ale przeszłaś/
Biorą duużą strzykawe z duużą igłą i pod kontrolą usg wkłuwają się w brzuch i do każdego z 3 worków jakie są dookoła dzidzi wlewali łącznie 0,5 litra soli fizjologicznej o temp 36,6

szok , jestem zaskoczona, bo zawsze myślałam, że jeśli coś się dzieje z wodami to już wiesz nie ma nadziei, a tu takie cuda, ale tylko pozytywnie naprawdę.

reklama
Do góry