reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Czesc Mamuski, a ja dzis wsciekla. Chyba pierwszy raz tu na forum:) Jak wiecie mieszkam w Anglii tu opieka nad ciezarnymi pozostawia wiele do zyczenia. Moja polozna widze co dwa miesiace i tyle. Niewiele mowi, niewiele pyta, niewiele robi. Spotkalam moja kolezanke, ktora jest trzy tyg dluzej w ciazy niz ja i pytam kiedy widziala sie z polozna. ONa na to, ze w 28 tc. Sprawdzilam sobie wiec oficjalny wykaz wizyt poloznej i rzeczyiwscie powinnami miec wizyte w 28 tc a ona mi dopiero na 31 tc ustalila. I nie wiem cholera czemu. Proboje sie dodzwonic, ale oczywiscie ma komorke wylaczona.
No i chyba umowie sie do polskiego lekarza, choc nie malo to kosztuje, ale jakos brakuje mi tu tej opieki, ktora mialam w PL. Jakos nie pamietam, zebym sie tam o cokolwiek martwila, byly wizyty, wszystko mozna bylo omowic...
A... musialam wam sie wyzalic, mam chyba zaburzenia hormonalne bo ryczec mi sie az chce...

reklama
Ha ha wlasnie rycze. Tez ze mnie histeryczka, ale kurcze kazdy mowi, zeby byc spokojnym w ciazy a ty nawet nie wiesz czy wszystko jest ok. Ostatnio calymi dniami brzuch mi sie napina. W nocy budzilam sie pare razy bo mala sie wypinala, brzuch twardy az bolal. Nie wiem czy to normlane czy nie. Z Majunia tego nie mialam Ale oni twierdza, ze wszystko jest ok. Ja sobie sama ta ciaze tu prowadze.

Lepiej zadzwonie i umowie sie do tego polskiego lekarza...

adeczka i tak będzie najlepiej. Będziesz spokojniejsza jak Cię normalny lekarz zbada :)

Moja rada - lepiej skonsultować się z innym lekarzem.

A ja właśnie wracam po pobraniu krwi i po ohydnym teście glukozowym:baffled: Nie wiem jak wam to szło, ale ja w życiu nie piłam nic ohydniejszego. Tak mnie mdliło i chciało mi się zwracać... A pani pielęgniarka mówi,że mam tu nic nie jeść ani pić przez 2 godziny jeszcze, bo potem pobierze krew. A fuj...to cholerstwo nadal mi się odbija,choć przed chwilą zjadłam śniadanie. Blee...I do tego zgaga mnie męczy:wściekła/y:

Adeczka tydzień szybko zleci a to i tak szybciej niż położna do Ciebie zawita :):)

Persefona nie strasz bo ja też w poniedziałek się wybieram.

reklama
jolek no niestety spodziewałam się słodkiego napoju, ale nie w takiej ilości i tak ogromnie mdlącego. Z resztą jak poszłam do apteki kupić i pan farmaceuta podał mi tak dużą flachę glukozy to już miałam złe przeczucie. Do tego kubek letniej wody i 75g słodyczy...Blee...Na wypicie masz 10 minut. Musisz siedzieć. Mi powiedziała pielęgniarka,że szkoda że nie mam cytrynki,bo podobno łatwiej przegryzać i popijać...To chyba najohydniejsze badanie w ciąży

Do góry