reklama
wisienka87
Fanka BB :)
no to bede pic do momentu az sie skonczyZ tego co pamiętam to według ulotki jak będziesz piła to ta buteleczka nie wystarczy na 7 dni
Hej
Wczoraj byłam u Teściowej i dostaliśmy masę ubranek po Braciszku Miśka ale dopiero od roczku i to dopiero początek bo na bieżąco będziemy dostawać
Poza tym dostałam laktator także nie muszę kupować
A teraz siedzę i leniu****ę. Na obiad nic w lodówce nie ma także nie wiem co dzisiaj będziemy jeść
Co do Prenalenu to piłam i chyba mi pomógł poza tym też mi smakował
Wczoraj byłam u Teściowej i dostaliśmy masę ubranek po Braciszku Miśka ale dopiero od roczku i to dopiero początek bo na bieżąco będziemy dostawać
Poza tym dostałam laktator także nie muszę kupować
A teraz siedzę i leniu****ę. Na obiad nic w lodówce nie ma także nie wiem co dzisiaj będziemy jeść
Co do Prenalenu to piłam i chyba mi pomógł poza tym też mi smakował
wisienka87
A ja mam do Was takie pytanie odnosnie spedzania czasu z dziecmi po ich urodzeniu.
Do jakiego czasu macie zamiar siedziec z dzieciaczkiem w domu? Ja myslalam o tym zeby nie wracac do pracy do momentu az mala ukonczy 3-4 latka i pojdzie do pszedszkola, ale coraz bardziej zaczyna przytlaczac mnie mysl ze P bedzie utrzymywal caly dom i ze mu finansowo nie pomoge... U mnie (pelnoetatowa)pomoc babc nie wchodzi w gre, o moja mama pracuja, mama P tez nie da rady. Nie chcialabym oddawac dziecka pod opieke kogos obcego(zlobek, niania). I w zasadzie tak ostatnio zastanawiam sie cojest najlepszym rozwiazaniem. A jak Wy planujecie to rozegrac?
Do jakiego czasu macie zamiar siedziec z dzieciaczkiem w domu? Ja myslalam o tym zeby nie wracac do pracy do momentu az mala ukonczy 3-4 latka i pojdzie do pszedszkola, ale coraz bardziej zaczyna przytlaczac mnie mysl ze P bedzie utrzymywal caly dom i ze mu finansowo nie pomoge... U mnie (pelnoetatowa)pomoc babc nie wchodzi w gre, o moja mama pracuja, mama P tez nie da rady. Nie chcialabym oddawac dziecka pod opieke kogos obcego(zlobek, niania). I w zasadzie tak ostatnio zastanawiam sie cojest najlepszym rozwiazaniem. A jak Wy planujecie to rozegrac?
bra00721
wisienko ja mam ten sam dylemat, z tym, że myślałam, aby zostać z Lenka do 3 roku życia mniej więcej. opieka babć nie wchodzi w grę, moja pracuje, a teściowej z takich czy innych powodów dziecka nie zostawimy. wiem, że będę chciała pracować, bo taki już ze mnie typ człowieka, tylko jak to pogodzić? tak więc z przyjemnościa dołączam się do pytania wisienki
8
86ania86
Gość
wisienka87 mam taki sam problem jak Ty. obie babcie pracuja i nie mam z kim dziecka zostawic. myslę,ze tak do rzech lat przynajmniej zostane z dzieckiem, chce byc przy nim poprostu. oczywiscie juz mam wyrzuty tak jak Ty ze wlasnie nie pomoge utrzymac rodziny ale za to dam milosc i czas mojemu dziecku.
Wisienka ja mam ten sam problem...Już teraz mamy dołek finansowy a zastanawiam się co dalej będzie ale jakoś nie uśmiecha mi się po macierzyńskim do pracy wracać...to jest za szybko jak dla mnie. A nie mam tu nikogo z rodziny kto mógłby mi pomóc przy opiece nad dzieckiem. Z drugiej strony wracać do pracy a obcemu powierzyć malucha i wypłatę mu oddawać to też bez sensu
wisienka87
Hmm no to widze ze wszystkie mamy podobny dylemat, zeby ten macierzynski byl chociaz przez dwa latka od urodzenia dziecka to by wiele zmienialo. A tak ja chce widziec jak moje dziecko sie rozwija, stawia pierwsze kroki, mowi pierwsze slowa.... A tu finanse i moje badz co badz chore ambicje stoja na przeszkodzie masakra:/
reklama