reklama
Hope
podwójna mama :-)
Wisienka ja mam do dobrego szpitala 40 km i mnie to nie odstrasza ;-) To jest pół godziny jazdy. Awaryjnie gdybym miała urodzić w 5 minut mamy szpital kilka minut od domu (samochodem) ale to czcze życzenia.
Bra tak jak napisała Poziomki, nie jesteś sama ze skróconą szyjką, ja również. Dwa tygodnie temu stwierdzone skracanie, na to najlepsza rada to leżeć, odpoczywać, nie dźwigać ale o tym już było kilka razy w ostatnim czasie. Jutro się dowiem, czy leki i odpoczynek faktycznie pomagają. Bądź dobrej myśli i stosuj się do zaleceń lekarza a będzie dobrze. Donosić do terminu można nawet przy niewielkim rozwarciu, przeciekaniu wód i skurczach.
Bra tak jak napisała Poziomki, nie jesteś sama ze skróconą szyjką, ja również. Dwa tygodnie temu stwierdzone skracanie, na to najlepsza rada to leżeć, odpoczywać, nie dźwigać ale o tym już było kilka razy w ostatnim czasie. Jutro się dowiem, czy leki i odpoczynek faktycznie pomagają. Bądź dobrej myśli i stosuj się do zaleceń lekarza a będzie dobrze. Donosić do terminu można nawet przy niewielkim rozwarciu, przeciekaniu wód i skurczach.
ilonka.M
Fanka BB :)
hej słuchajcie mam problem hmm... w sumie nie wiem czy panikuje czy to po prostu brzucholek rośnie mi , jak leżę brzuchol jest normalny miękki i tak dalej ale jak wstaję to twardnieje jakbym miała wszystkie mięśnie twarde :/ i czy to normalne czy może Zuziowy domek się powiększa
wisienka87
Niestety ale ta rasa jest znana z ucieczek Moja siostra miała suczkę to też zawsze jakąś szparę sobie znalazła żeby czmychnąć. Jej znajomego pies powiesił się na płocie bo też chciał uciec,za że był do budy przywiązany to stało się jak się stało
Wiem wiem mowia ze husky lubi uciekac. Naszemu do tej pory sie nie zdarzalo, ale boje sie ze jak raz sprobowal to teraz bedzie notorycznie zmykal.
hope - niby wiem ze to 30-40 km to pol godzinki jazdy samochodem, tyle ze to moja pierwsza ciaza i straaasznie panikuje, chyba nie podjelabym decyzji zeby rodzic w innym miescie. Poza ty nie wyobrazam sobie mojego P. gdyby mial mnie wiezc 30km w tak strasujacej sytuacji. Kierowca z niego dobry, ale panikarz gorszy ode mnie kiedys wiozl mnie na wazny egzamin do wawy a ze po drodze trafilismy na korek to bylismy na skaraju spoznienia, ten gnal jak glupi, po drodze zlamal chyba wszystkie przepisy, no ale dowiozl na czas:-) To byl tylko egzamin, ale jak mnie bedzie wiozl do porodu to wole wybrac dla niego jak najkrotsza droge
basiekkk
Hej laseczki :-)
Dzisiaj już lepszy humor mam niż wczoraj Chociaż pojawiła mi się opryszczka wiem , ze to niedobrze w ciąży. Ale co mam poradzić jak ona już jest. Poczytałam już trochę na ten temat i wiem , ze mam nie smarować żadnymi antywirusowymi specyfikami.
A może Wy mi coś doradzicie co jeszcze mogłabym zrobić z tym paskudztwem??
Dzisiaj już lepszy humor mam niż wczoraj Chociaż pojawiła mi się opryszczka wiem , ze to niedobrze w ciąży. Ale co mam poradzić jak ona już jest. Poczytałam już trochę na ten temat i wiem , ze mam nie smarować żadnymi antywirusowymi specyfikami.
też nie wiem jak odczytywać mój brzuch...bo mam identycznie podczas leżenia zawsze miękki, ale jak się stoi to skóra jest napięta,jest wtedy twardszy...może to normalne...bo jeszcze raz na jakiś czas, po dłuższym staniu, chodzeniu wtedy tak ciągnie jakby i czuć jakby był cięższy...hej słuchajcie mam problem hmm... w sumie nie wiem czy panikuje czy to po prostu brzucholek rośnie mi , jak leżę brzuchol jest normalny miękki i tak dalej ale jak wstaję to twardnieje jakbym miała wszystkie mięśnie twarde :/ i czy to normalne czy może Zuziowy domek się powiększa
Hej laseczki :-)
od dziecka miałam opryszczkę raz na jakiś czas i przechodziłam od maści cynkowej do tych specyfików,ale od kilku lat robię odwrotnie, czyli nawilżam ją,nakładam warstwę nivea i najpier wypływa płyn, a później wszystko się ześlizguje,
i jeszcze pomaga mi zbić te pęcherze okład z zimnego mleka
reklama
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Hejka :-)
wczoraj już nie zaglądałam bo jak przyszły dzieciaki siostry to już nie było kiedy ;-) sałateczki zjedzone więc imprezka się udała haha
Zaraz przydałoby się na jakiś spacerek z synkiem wyjść ale na razie ogląda ELMO i trzaska tam czymś niesamowicie w rytm muzyki oczywiście hehe
basiekk- nie mam pojęcia co by tu pomogło może można spirytusem troszkę wypalać a jak nie to może w aptece coś poradzą
Edit: dobra laseczki bo i tak nie ma nikogo ja mykam na spacerek
wczoraj już nie zaglądałam bo jak przyszły dzieciaki siostry to już nie było kiedy ;-) sałateczki zjedzone więc imprezka się udała haha
Zaraz przydałoby się na jakiś spacerek z synkiem wyjść ale na razie ogląda ELMO i trzaska tam czymś niesamowicie w rytm muzyki oczywiście hehe
basiekk- nie mam pojęcia co by tu pomogło może można spirytusem troszkę wypalać a jak nie to może w aptece coś poradzą
Edit: dobra laseczki bo i tak nie ma nikogo ja mykam na spacerek
Ostatnia edycja: