reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dzień dobry Słonka :)
Na opryszczkę, to nie wiem co tu można poradzić, chyba lepiej zapytać w aptece. A ja dziś przebrnęłam przez glukozę i nie wymiotowałam :happy2: więc nie będę musiała po raz kolejny tego łykać. Oczywiście o cytrynie zapomniałam, ale na szczęście nic się nie wydarzyło. Pochłonęłam śniadanie, bo od 5.30 jestem na nogach, mimo że laboratorium czynne od 7.30, to musiałam jeszcze pojechać zatankować auto i z psiakiem na spacerek szybki. No i jak w końcu o 10 dotarłam do domu to chciałam jak najszybciej coś zjeść, bo mnie aż skręcało. Teraz popijam kawusię i przyjechał M, więc idę do niego na troszkę. Wpadnę później Kochaniutkie :*

reklama
Słoneczka witam się z Wami:)
Będę dziś mało aktywna bo kolejną noc źle spałam i po prostu jestem dziś bez życia. Młody całą noc mi po pęcherzu skakał :(
Miłego dnia Wam życzę. Buziaki

dzięki dzięki ale zadzwoniłam do lekarza kazała mi przyjśc wszystko wporządku Zuzia miała czykawkę akurat ,a że brzuchol twardy to się powiększa mięsnie się rozciagają i coraz częściej będę mieć takie objawy chyba że zacznie boleć to wrócić do niej , a i mam magnez pic więc juz szklaneczkę wypiłam i mam byc spokojna spokojna i jeszcze raz spokojna wszystko jest wprządku

hej słuchajcie mam problem hmm... w sumie nie wiem czy panikuje czy to po prostu brzucholek rośnie mi , jak leżę brzuchol jest normalny miękki i tak dalej ale jak wstaję to twardnieje jakbym miała wszystkie mięśnie twarde :/ i czy to normalne czy może Zuziowy domek się powiększa

ilonka ja tez tak mam ;) w szpitalu powiedzieli mi, że najważniejsze, że na leżąco jest miękki. jak się wstaje można odczuwać takie jakby ciągnięcie ni to skóry ni to mięśni, bo się rozciągają ;) ja w ostatnim czasie smaruję brzuchol juz dwa razy dziennie na wszelki wypadek,żeby rozstępy nie powychodziły. nasze dzieciaczki rosna teraz bardzo szybko, więc musimy odczuwać dolegliwości ze strony mięsni. u mnie szczególnie góra brzucha po wstaniu jest wręcz twarda. także spox. mozna się niepokoić jeśli odczuwasz skurcz, któremu towarzyszy twardnienie brzucha, ale to też musi następować kilkanaście razy na dobę, bo takie raz na jakiś czas są normalne. tak mi powiedzieli ;)

Witam, ja właśnie śniadanko kończę, normalnie po takiej ilości nie mogłabym się ruszać 2 bułki i rogalik francuski, a tu jeszcze miejsce na jedną bułkę jest no i na kawkę się znajdzie. Co do twardnienia brzucha to mi lekarka powiedziała że to normalne i są to skurcze Braxtona-Hicksa i należy się martwić dopiero jak pojawiają się bardzo często i stają się bolesne. No i dostałam jakiś proszek do picia na zaparcia, ale jak tylko spojrzę na saszetkę to już mi niedobrze.

Witam sie i ja:-D

Dombar
Konsultacja nie zaszkodzi. W nocy tez tak czułaś??

Bra częste badanie szyjki może ją tylko rozdraznić

Hope Ty masz pojutrze wizyte??

A mój brzuszek sie opuscił i nie wiem co o tym myslec bo to jakies 5-6 tyg za wczesnie.Normalnie oddycham jak bym w ciązy nie była i zebra nie bola...

Ja wczoraj padłam ok 18 tak obudziłam sie o 11 dzisiaj:szok: Pospałam sobie jak nigdy:-p

Styna musisz się przemóc..wszystko dla Twojego dobra:)

Poziomki widzę,że pobyt u teściowej Ci służy :-p Jutro idziesz do lekarza to zobaczysz co Ci powie na temat brzuszka :)

reklama
Cześć Mamuśki :-)

Udało mi się nadrobić spore zaległości. Witam Nowe Majówki :-)

matusia - ja na zwolnieniu nie jestem, nie wyobrażam sobie życia bez pracy, ale powoli zmieniam zdanie. Jestem ciągle przemęczona + dolegliwości ciążowe, więc byle do 09.02 i pójdę na małe zwolnienie (mam nadzieję, żę nie będzie to problemem).

basiekk - mi też ciągle leci coś z rąk, mój mąż się ze mnie śmieje, że u mnie tak zawsze, ale ja widzę, że ostatnio mi się nasiliło.

bra - cieszę się, że już ok. Trzymam kciuki by było tak dalej.

melia - nie zazdroszczę powtórnego picia glukozy, mnie czeka jutro (o ile nie przełożę sobie tę przyjemność na później). Dobrze, że za drugim razem się udało :-)

Weekend zleciał mega szybko, do tego poniedziałek pracowity, byliśmy wieczorem w lidlu, potem Małej mego wuja daliśmy prezenty gwiazdkowe (mieli być wcześniej, ale i tak super, że udało im się w końcu przyjechać). No i w domku wylądowaliśmy po 23. Dziś nie jestem do życia, marzę o łóżeczku...

Na urlop, który muszę wykorzystać do końca marca zaplanowaliśmy wyjazd nad morze, już nie mogę się doczekać :-) Już noclegi w 1-ym miejscu zaklepane, jeszcze drugie. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i uda się pojechać.

Do góry