reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Ja mam pampki schowane i letają z gołymi pupami. Nie prosze żeby wołały (chociaż czasami wołają) tylko co jakiś czas pytam kto chce siusiu i biegną wtedy do łazienki i sadzam je na kibelku zrobia to dobrze,nie zrobią trudno. Nieraz zdarzy im się nasikać na podłoge..:baffled:
Musi załapać o co chodzi a skoro sika w majty i są mokre( wtedy je zdejmujesz i zakładasz nowe) to myśli że tak samo jest z pampkiem

reklama
Z tymi majtkami to dzisiaj pierwszy dzień, a z pampkami to już trwa od jakiegoś miesiąca troche lepiej. Ja też jej nie gonię do sikania nasika to nasika tylko co jakiś czas pytam czy chce a ona albo że chce albo że nie z tym że nawet jak powie że chce to nie sika tylko dopiero jak wstanie to sika na podłogę. Nie ma tragedii nasika to wycieram i tyle ale irytuje mnie fakt że wygląda to na celową robote. No ale nie krzyczę nie zmuszam bo wiem że to tylko odwrotny efekt będzie miało.

Wpadam na sekundę się przywitać :) U mnie znowu głowa dziś dokucza....Niestety mam bardzo niskie ciśnienie typu 90/60, ostatnio 85/40 .... Piję jedną kawę dziennie-więcej nie mogę, bo woreczek...Położna boi się, żebym gdzieś nie zemdlała. Ale co ja mogę? Żywię się jak królik. Dziś kupiłam warzywka na patelnię :D
USG jeszcze nie miałam. Mam 15 czerwca (w przyszłą sobotę). Na pewno dam znać, kto tam się ukrywa ;)

jolek dobrze,że zęba wyrwałaś od razu, bo z tym to nie ma żartów. Sama po ciąży biorę się za woreczek i zęby właśnie...
Maja jak skończymy,to porobię fotki. Na razie mogę pokazać ci naszego testera szafy w sypialni :))))

20130527_112045.jpg
poziomka och te cycki mogłyby być większe :p
styna mój też nie chce sikac, choć wie co do czego :/

Załączniki

• 20130527_112045.jpg
    20130527_112045.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 38
Persefona ja miałam etap że miałam 80/40 faktyczznie omal nie mdlałam momentami na szczęście po kilku tygodniach minęło więc tobie też pewnie minie. Trzymaj się i bardzo oszczędzaj.

Witajcie kobietki,
styna - nie dziwię Ci się, że masz już dość, też miałam takie sytuacje,że Zosia 3-4 razy na godzinę przybiegała osikana... U nas Zochna woła "kupa" i czasem już jej się uda "siusiu". Najczęściej sama ją pytam, czy chce. Najgorzej jak miała dni buntu, na pytanie odpowiadała "nie" i po chwili była mokra, a wysadzac sie nie dawała :wściekła/y:. Teraz najczęściej jakoś musze ją zachęcić, albo idę z nią i "mama pierwsza, później Zosia", albo biegniemy do łazienki i ją przekonuję, że "uda się, uda", jakąś głupawką muszę ja przekonać, żeby usiadła na wc. I są postępy, zauważyłam, że zaczyna coraz dłużej trzymać, gdy jej się chce. Jeszcze musi się przekonać do siusiania na dworze, bo nie zawsze zdążymy do domu dobiec. Ale do spania musi miec pieluchy, choć buntuje się przy ich zakładaniu. Czasem po spaniu zanim do nas przyjdzie, już jest dodatkowa zawartość w pieluszce...

u nas piękna pogoda, aż żal siedzieć w pracy.

reklama
Hej kochane

u nas w końcu ładniejsza pogoda , czuć ciepłeko i słoneczko za oknem :) byliśmy rano na spacerku a po południu jedziemy po Szymka to wstąpimy do dziadków. :))

Basiekk- i jak tam pierwsza nocka w nowym domciu ???

buziaki i miłego dnia :)

Do góry