reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

reklama
Najprawdopodobniej mam dne moczanową. Lepi nie wyczytałam tego z google. W tamtym roku mój ojciec miał to stwierdzone dziś wyniki moich badań wskazują na to samo:(

Joluś kochana nie denerwuj się tak, Lepi ma rację wujek google to niezbyt dobry doradca, szkoda nerwów na zapas. Ale źle się czujesz ? Co jest nie tak? Ściskam
Tak jak czytam dzisiaj Ciebie, to Ty się złościsz na Igorka, ale przecież to normalne , ze jeszcze mu się zdarzy zsiusiać, nie wiem może to ja jestem zbyt łagodna, i tak jestem pełna podziwu, jak piszesz, że Iguś tak pięknie na nocniczek się załatwia. Marti nawet nie chce o tym słyszeć, wali w pampersa wszystko, choć świetnie wszystko rozumie, ale na słowo nocnik ucieka ze śmiechem.

Edit Jolcia doczytałam, czyli to jednak prawie pewne, tulę mocno,

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny!

Przede wszystkim gratulacje dla Persefony i Stynki!
Duzo zdrowka i sily Kobietki!

Poziomeczki zdrowka i sily Tobie takze i czekamy na newsy! :-)

U nas juz zaczynala kielkowac wiosna, a teraz znowu zimno, +2 stopnie i strach wyjsc, wieje przeszywajacy wiaterek.

Vi gratuluje sprawnej przeprowadzki i zycze duzo szczescia i radosci w nowym miejscu!
Futrzaczku zdrowka dla chlopcow, zwlaszcza ustapienia kaszlu u Filipka!
Jak tam nasza fit mamo? Ty juz masz pewnie oponke z dobrym bieznikiem! czytaj: ladnie wymodelowany brzuszek :-)
Ja wczoraj cwiczylam znowu po miesiacu przerwy! ech, ciagle tylko zaczynam i przez to ciagle jestem w najgorszym momencie tego cwiczenia, bo wszystko boli, ciezko dotrwac do konca. Moze wesele brata troszke mnie zmotywuje w koncu...
Matusia gratuluje, ze chcesz zaczac takze! Moze bedziemy sie wspierac, co? :-)
Ktos jeszcze pisal, ze chce kupic plytke, przepraszam nie pamietam kto?
Majunia tak sie ciesze, ze Poli sie spodobalo w klubie :-) Ja jak wrocimy z urlopu w PL tez bede szukac czegos dla Filipka, fajnie by bylo miec taka chwile chocby przez 2-3h w tygodniu!
Zycze milego pobytu meza! :-)
Gag ale fajnie Cie widziec! Pisz co u Was! :-)
Alex kochana, wydaje mi sie, ze leki Olinka sa na pewno przez bajki! My ostatnio przestalismy wlaczac mini mini Aleksowi nawet, bo sie bal potem nocami. Jest tam kilka bajek, ktore mimo wszystko sa przerazajace dla dzieci, np. glupia bajka o kucykach... Filip nie oglada bajek, po prostu nie interesuja go, lubi tylko teledyski dzieciowe oraz nasze wlasne filmiki z placow zabaw. Jesli Oli lubi bajeczki to lepiej wlaczaj mu sama na youtube, przynajmniej wybierasz sama co dziecko ma ogladac...
Jolus kochana moja! Masz teraz sporo stresow prywatno-zdrowotnych, wspolczuje i jestem z Toba!
Kochanie nie mozesz tak reagowac na siusianie Igorka! Ma prawo robic i siku i kupe do pieluszki jeszcze, nie ma nawet 2 latek... A wiesz, ze obsikal Ci pol pokoju bo nakrzyczalas na niego za obsikane gatki? Nie mozesz w zaden sposob komentowac takich sytuacji, jedynie chwalic go bardzo, gdy zalatwia sie na nocnik/kibelek. Zadnej krytyki! A juz wsadzenie go do lozeczka za 'kare':no: Nie rob tego Kochana!
Powiem cos strasznie banalnego w mojej sytuacji... Osobiscie plakalabym ze szczescia, gdyby mi Filip zasikal dom... swoim wlasnym siusiaczkiem...
Na pewno to rozumiesz...

Kochane, sciskam Was i pozdrawiam!
Lece zaraz na swoje 3godziny radosci poza domem czyli kurs angielskiego :-)
Milego wieczoru!

Jolek zgadzam się z dziewczynami po pierwsze nie martw się dopóki lekarz nie potwierdzi, po drugie krzyczenie na Igorka i wkładanie do łóżeczka może mieć zupełnie odwrotny skutek on nie ma jeszcze 2 lat do 3 lat dziecko spokojnie może robić w pampersa i jest to normalne. No a jak będziesz na niego krzyczała i karała za to to on się zestresuje i wogóle będzie się bał sikać czy robić kupkę a wiesz mi dzieci długo potrafią wstrzymywać (mój kuzyn potrafi 3 tygodnie kupy nie zrobić ile moja ciotka się nakombinuje przy nim i to wszystko wina tego że kilka razy krzyknęła na niego miał wtedy 3 ,5 bawił się zapomniał teraz ma 8 lat i nie mogą przekonać aby regularnie chodził do toalety i co chwilę środki na przeczyszczenie mu dają)i jest to bardzo nie zdrowe i za nic nie jest się wstanie ich przekonać aby zrobiły. Możesz też doprowadzić do tego że na widok nocnika czy kibelka będzie ryczał. Poprostu zakładaj mu pieluchy tak czy siak zawoła dobrze nie zawoła nie szkodzi jest pielucha.
Bubbles 3 godziny sama po za domem!!!! Nie za dobrze ci ???? Ja marzę chociaż o godzince.
Poziomki ja też nie mam nic bujaczek wanienka itp. miałam pożyczone, a ciuszki dzisiaj siostra spytała czy może koleżance pożyczyć czy będę chłopaka w sukienki ubierać:-D Więc zakupy jak najbardziej ale czekam na wiosnę i zaczną się tutaj targi z używanymi rzeczami i tam są za grosze rzeczy dla dzieci. Tak jakby po 20 czy 50 groszy w Polsce od sztuki. Rzeczy takie jak kurtki po 1 zł (w odpowiedniku a wszystko jak nowe niektóre nawet nowe z metkami. Wózek bliźniaczy używany na ebay wczoraj wylicytowałam za 7,99 stwierdziłam że to i tak nie na długo a mam porządny wózek po Nadii.

Styna wózek bliźniaczy????

Dziewczyny ja nie nakrzyczałam na niego za to że zasikał spodnie. Rozebrałam go i powiedziałam że nie ładnie i dlaczego nie wołał, rozdrażniło mnie to że po minucie zasikał pokój. Wsadziłam go pierwszy raz do łóżeczka, wolałam to niż mój wybuch złości i odreagowanie na nim. Nie wiem dlaczego mnie to tak wyprowadziło z równowagi ale niestety wyprowadziło. Zresztą nie ma wytłumaczenia na moje zachowanie:(

Bubbles przepraszam :(

Poziomka u lekarza byłam dzisiaj.

Idę na odpowiedni wątek skoro moja diagnoza została postawiona.

Jolek tak bo Nadia będzie miała dopiero 2 lata i jak będę chciała iść z dwójką sama na miasto to mogę mieć ciężko, a kupiłam spacerówkę od urodzenia więc mały z jednej strony Nadia z drugiej i nie ma problemu. No a co do Igorka ja kumam że czasami mając dużo stresu na głowie byle pierdoła przelewa czarę i wtedy wybuchamy, ale musisz pamiętać że lepiej podejść i kopnąć w ścianę niż wyżyć się na dziecku.

reklama
Do góry