reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Hejj,bylam u lekarza:)
Siusiu zdrowe,cisnienie tez:) Jutro dzwoni do szpitala a potem do mnie i powie mi kiedy usg itd:) Fajnie jak lekarz gada po pl
Ypra,Styna nogi zaciskac i trzymac:-D
Styna czekam na wiesci z usg
Karolka,lepi ZDROWKA
Jolek u mnie zawsze najskuteczniejsza byla dieta ZM uzupelniana cwiczeniami
Kurcze i znowu zapomnialam mam nadzieje ze wybaczycie:zawstydzona/y:

Dziewczyny normalnie wam zazdroszcze :-p tych cwiczen,w lato beda tu same laski:-D

reklama
to znowu ja :)))

odpisze tylko Basiekk na razie kochane :*
kochana płytkę kupisz z gazeta shape za 10zł , a jeśli potrafisz to możesz sobie ściągnąć z torentów.

Poziomka a pytałaś jak długo możesz czekać na to USG?? Do polskiego lekarza trafiłaś, przypadek czy szukałaś akurat Pl??
Dobrze że ogólnie wszystko dobrze.

Basiekk
a nie maż możliwości ściągnięcia sobie na kompa i zgrania na płytkę??
Teraz najnowszą płytę Ewy możesz dostać w salonie Esotiq za 25 zł a do tego dostajesz bon na zakupy :)

Witam dobra mam wreszcie chwilę spokoju własnie wróciłam od lekarza bo od 3 tygodni mam zawalone zatoki już do tego stopnia że oddychać nie mogę więc lekarz zdecydował że nie ma wyjścia trzeba zaaplikować sterydy. Co do pytań już odpowiadam ponieważ patrzą na pierwszą ciąże i z Nadią miałam problemy z donoszeniem kilka razy podawane leki na zatrzymanie porodu i różne hocki klocki jak pamiętacie to każda kolejna ciąża jest jeszcze bardziej zagrożona ponieważ w każdej następnej ponoć trudniej zatrzymać poród bo się wszystko szybciej dzieje. No i położna stwierdziła że musi mnie skonsultować z ginekologiem aby on się temu przyjrzał. No z Nadią w 21 miałam już lekkie rozwarcie więc mam nadzieje że tym razem jeszcze nic się nie dzieje. Miałam lekkie skurcze ostatnio ale sie położyłam i przeszło. Od 1 kwietnia nie będę już pracować Nadii staram się nie nosić i ogólnie bardzo się oszczędzam więc mam nadzieję że dotrwam przynajmniej do 28.czerwca bo wtedy moja siostra przylatuje na 2 tygodnie mi pomóc i w razie nagłego porodu (nie nagłego też) zostać z Nadią. No ale mimo to załatwiłam z Nadii opiekunką że w razie "W" Nadia może zostać u niej nawet na noc i mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy jeżeli bedę jechać do szpitala ona się nią zajmie.
Karolka Nadia jakąś miłośniczka chleba też nie jest, je u opiekunki z dziećmi w domu sporadycznie zje i to albo z kremem czekoladowym ale tego staram się nie dawać albo z pasztetem lub z samym masłem. Najlepiej jej wchodzi śląska z grilla cały kawał wciąga i jeszcze woła. Lubi też pałeczki serowe. No a co do śniadań ja już nawet rano jej nie próbuję dawać szkoda naszych nerwów 7 to dla niej zdecydowanie za wcześnie je dopiero u opiekunki albo jak nie idzie to w domu między 8 a 9. I to albo tosta z masłem (z angielskiego chleba) albo jakiś jogurt czy ciasteczka owsiane belvita ewentualnie parówkę ale tylko berlinki. Wiem że to nie za dobrze wygląda ale lepiej aby zjadła cokolwiek na to śniadanie niż nic. Jajecznicy nie tknie, twarożka też nie. No ale ja się nie martwię bo już od obiadu je wszystko bez problemu a nawet dokładkę woła.
Poziomki trzymam kciuki za szybki termin USG no i żeby sprzęt był dobry aby zobaczył tego siusiaka:-D

Styna- Ty kochana uważaj na siebie :*
Ypra- fajnie już nie długo dzidzia! :)))
Lepidoptera- kochany Twój mąż , zdrówka dla Ciebie:)) a ząbki hmm też jakoś nie zauważyłam wcześniej , wiesz jeśli Cię to niepokoi to chyba można to skonsultować z jakimś ortodontą czy cuś...
Karolka- też zdrówka , i fajnie z tą dietką , jak znajdę trochę czasu to sobie popatrzę na ich stronę
Kamcia- a od poprzedniego miejsca zamieszkania , to Wy kochana daleko się przenieśliście ???przyjdzie wiosna to i znajomi się znajdą :))
a My u dentysty hmmm.... co tu dużo mówić małymi kroczkami żeby go nie zrazić , więc pierdu pierdu póki co aż w końcu oswoi się i da coś zrobić...

edit: i zaś znikam ;p :)) :*

Ostatnia edycja:
Futrzaczku to co wy tam robicie u tego dentysty oglądacie sprzęty czy jak?? To jest typowo dentysta dziecięcy??

Styna ale posta napisałaś :) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Witam się :-)

madzik jeszcze Mała ma trochę czasu, więc może grzecznie się odwróci. W poniedziałek się okaże czy coś robi w tym kierunku a jak nie to obgadamy na zapas cc. Zdrówka Julkowi! Nam się udało z 2ą dawką ospy, ale znów chorujemy. Na szczęście już powoli wychodzimy.

poziomki super, że wszystko ok i lekarz swojak. Trzymam kciuki za usg :-)

Lepi dużo zdrówka, fajnie że mąż poratował lekami. Niech Ci szybko przechodzi.

Futrzaczku spokojnie Szymek się oswoi i da zrobić co trzeba. Synek szwagierki też długo się przekonywał, ale trafili na super dentystkę i jest ok.

Karolka
zdrówka! Krzyś lubi chlebek, ale za to ostatnio widzę, że wyrobił sobie konkretne smaki i zaczyna się to zje a to nie.

Styna trzymam kciuki za jutro :-)

Ostatnia noc minęła w miarę spokojnie, więc liczę że u Małego już będzie dobrze. U mnie już ok. Tylko małż dalej nosem ciąga.

Do góry