reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Basiekk ja dziś żadnego pączka nie zjadłam za to faworków pojadłam. Pysznego pączusia z toffi jadłam wczoraj:)

Paula no to super że taka ekipa jedzie, wesoło będziecie mieli:):)

Ypra ja ostatnio na spacerze widziałam sporo choinek na balkonach, a u mnie w bloku kilka dni temu na oknie ktoś miał stroik zapalony.

reklama
Paula ale będzie zabawa z taka ekipa wyjazd na pewno zaliczony będzie do udanych! Miłego wypoczynku!
Jolek trzymam kciuki za poprawę jeśli chodzi o finanse!
Basiek ja niestety na VZM sie nie znam! Ale jak cos to może podpytam sie koleżanek, które robią u nas VZM.

A ja zjadłam dzisiaj 4 pączki:) i czuje sie z tym dobrze heheheh, uwielbiam je, mniam ,mniam jak mówi mój syneczek!!

Hop hop jest tu ktos jeszcze??

Ja mam okropny pączkowy dzien!!!!! Najpierw babcia mi przyniosla kupnego pączka - taki blady, suchy i obsypany mocno cukrem pudrem, blehh! Potem kolezanka z corcia byly u nas, przyniosla takie mini pączki swojej tesciowej - tak tluste, ze masakra!sam tluszcz! :/
...i moje ciasto marchewkowe okazalo sie niezlym gniotem, mega zakalec :( ! hahaahahaha, co nie uchronilo mnie i tak od zjedzenia juz 1/3 blachy :p:p:p w smaku calkiem calkiem :-D

Jolus wzielam ketonal wczoraj wieczorem na ten bol glowy... juz nie mialam nic innego ani wyjscia, kupa zajec jeszcze byla przede mna i wrzeszczaca Polka...
Wspolczuje Twojej sytuacji :(( wiem co czujesz...:** u nas tez nieciekawie, ciagle jestesmy w tyle, ciagle jakies zaleglosci, dlugi.... i ja wczoraj sie zryczalam.. krotko rozmawialam z moim m, przez kom.bo skype jest fatalny, prawie calkowity brak zasiegu, lacznosc co chwile sie urywa.. co tez wyprowadza z rownawagi kiedy w koncu chcesz sie z kims zobaczyc i pogadac chwile, no wiec na koniec tej rozmowy to juz tylko powiedzialam, ze to wszystko pierd%%^&^&&^***(()(*$%$#le , cala ta prace za granica! bo nic z tego nie mam/mamy tak naprawde .. ze ciagle tylko napiepr%$^%^^%&%^* z tobołami, na zakupy, po zakupy, ziemniaki, marchewki, buleczki, bla bla nawet nie mam normalnego spaceru z dzieckiem tylko ciagle COS ciagle sama ze wszystkim aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nic dziwnego, ze i Pola ma dosyc!
ehh ponioslo mnie ..:zawstydzona/y:

ciotka masz tu Polke jak sie jej filmik urwal ;))

P2040023.jpg

Paula
- alez macie superowo z takim wyjazdem, ech zazdraszczam, na pewno bedzie wesolo i nudzic sie nie bedziecie ;-):-D

Ypra - rozbawilas mnie tymi choinkami :* pozagladam jutro na balkony na spacerze ;)) gratki dla Krzysia za spanko! a jak jego brzusio?

Ainka mialam pytac o Ciebie, jak praca? jak Jasiek w zlobku? bo zlobkujecie juz prawda?? no nic a nic sie nie odzywasz do nas!!

Kamcia - witaj, myslalam o Tobie dzisiaj na forum, bo sluch zaginal! :tak: jak przeprowadzka??? Styna juz po a Wy??? jak domek?

Ostatnia edycja:
Hejka!
Maja, Polka przecudna! Współczuję Ci całej tej sytuacji. Masz prawo w pewnym momencie wybuchnąć i powiedzieć dość, nie powinnaś mieć za to do siebie pretensji. Ktoś powinien Ci w końcu pomóc, przecież też jesteś tylko człowiekiem i też masz prawo do odpoczynku. Mam nadzieję, że wspólnie z M coś wymyślicie i że znajdzie się jakieś sensowne rozwiązanie. Ściskam Cię mocno kochana.
Aha, też piekłam ciasto marchewkowe z Twojego przepisu i też mam MEGA zakalec!:-D Myślałam, że mi coś jak zwykle nie wyszło, ale może w tym przepisie coś jest jednak nie tak.
Basiek, jestem, jestem kochana:-) Niestety z vzm nie pomogę, bo ja w majątkach siedzę:tak:
Paula, miłego wyjazdu życzę! Obyś odpoczęła choć troszkę.
Joluś, współczuję sytuacji finansowej. U nas też szału nie ma, niby oboje pracujemy, a gdzieś te pieniądze się ciągle rozłażą. Życie zrobiło się strasznie drogie, a u nas w budżetówce od 2008 r. pensje nie wzrosły nawet o złotówkę i ma tak być podobno do 2015, więc nie wiem jak to dalej będzie.
Kamcia, witaj z powrotem:-)
Aina, pisz co tam u Was, jak Jasiek w żłobku? Nic nie wiemy co tam słychać u was:-(
Styna, super, że już sytuacja ogarnięta. Mam nadzieję, że szybko się zadomowicie i poczujecie jak u siebie:tak:
Alex, ja wczoraj też 4 pączki pochłonęłam, ale wcale nie czułam się z tym dobrze:no: Myślałam wieczorem, że umrę z przejedzenia:-)
Jaipur, hop, hop, gdzie jesteś?:eek: Jak tam w nowej robocie?

I ja się witam piątkowo:-)
Zasypało nas , full śniegu mamy:szok:. Wczoraj pojechałyśmy z Marti do rodziców moich, Marti chciała do dziadzia i do dziadzia, więc ubrałam bąka i w drogę. Mama poczęstowała pączkami i też przejedzona na maksa byłam. Zjadłam dwa na cały dzień bo jeden w pracy, jeden u mamci+ obiad cały u mamci i miałam dość. Muszę się najeść na zapas:-D bo zaczynam dietona od postu:confused2:+ ćwiczenia = Basiek musi schudnąć. Bąbel nasz miała drzemkę popołudniu 2,5 godziny! i szalała do 23:confused2:. A dzisiaj rano już od 6 na nogach. Ale jutro sobota <jupi>.

Majeczko
uroczą masz córcię. Mojej się nigdy nie zdarzyło tak odpaść, ale super to wygląda. Współczuję Ci kochana sytuacji, wierzę, że nie jest lekko ciągle samej ze wszystkim. Może da się coś zrobić? Kurcze ale sama wiem jak ciężko o pracę w Polsce:-(. Tulimy mocno.
Madzik wiesz jak odczytałam Twoje zdanie- niestety w WZM nie pomogę bo ja w majtkach siedzę:-D:-D:-D. Udanej imprezki dzisiaj kochana!
Alex jeśli Ci to nie sprawi wielkiego kłopotu to bardzo proszę zapytaj koleżanek. Otóż odliczałam vat i gdzieś wyczytałam, że kołki do przytwierdzania styropianu do ściany się wliczają, ale te kapelusze <takie nakładki na kołki> już nie. Bo ja do naszego wniosku wpisałam i kołki i kapelusze sądząc, ze to jeden grzyb, kołki wiem na bank, że się odliczają, ale teraz mam wątpliwości z tymi kapeluszami, a na fakturze nie miałam pkwiu. Mogłabyś?:blink:
Paula szerokości :-)
Kamcia witaj, pisz co u Ciebie? jak dziewczynki? My byłyśmy grzeczne i trzymałyśmy się tematów;-)
Ainka a co tam u Was? Jak Jasiu w żłobku,i jak Ty w pracy w ogóle masz w tyłek za tak krótkiego posta:-)
Ciekawe jak tam Jaipur w nowej pracy. Jaipur lepiej napisz grzecznie bo inaczej Cię sesemesem ściągnę:-)

Ostatnia edycja:
Mam urlopik. Niby czasu więcej, ale jutro jedziemy na supr imprezę czyli 18 stkę mojej najmłodszej kuzynki i dziś muszę obrobić dom, naprawić okulary, jechac z psem do wyciągnięcia szwów i jeszcze mam Majkę, bo niania ma wolne. Potem na paznokcie i koniec dnia....
A byłysmy w środę z Majką na dyskotece u Matiego, to byście padły jak Maja tańczyła, jak w transie. Poprosiłam taką babeczkę żeby jej foty strzeliła. To jak dostanę, to wkleję obowiązkowo!

Futrzaczku, ja mam eNkę i jestem zadowolona, chociaż opłacam pakiet za 99 zł. Dzwonili do mnie że w czerwcu łączą się z cyfrą, więc ja bym na Twoim mijscu poczekała, bo będą fajne oferty,. Też kiedyś miałam cyfrę+ i N o wiele lepsza.
Bubbles, a możesz dokładne proporcje na ten poncz podać?

Tyle zapamiętałam. Potem nadrobie jeszcze :-p

Hejka :-)

Poczytałam kochane ale odpisze ogólnikowo bo szczerze powiem nie chce mi się z osobna ;-):-p:-p

Nocka wczoraj kiepska bo młody się wybudzał i co chwilkę mnie wołał , Szymcio kolejną wizytę u dentysty ma 19lutego , wczoraj bez żadnych wyrzutów zjadłam 4 pączki i czułam się z tym świetnie :)) baa zero ćwiczeń hehe nawet :)) a dziś już jestem po ćwiczonkach nie ma zmiłuj :-p Szymciu mój ma dziś bal przebierańców - jest diabełkiem ;-)
Jutro czeka Nas jedna przykra i dwie miłe sytuacje , niestety pogrzeb kolegi mamy
[*] a dobre to urodzinki chrześnicy Damiana i wieczorne wyjście do pubu ze znajomymi. A w niedzielę przyjeżdża na całyyy tydzień moja kochana siostra z córką :)) ależ będzie cudownie :)))
aha i jeszcze jedno ... jeśli chodzi o kasę to u Nas lipaaa, ojj lipaaa :-( ale los się w końcu odmieni na bank! :)))

Kamciu - :* dobrze że już jesteś :*
Matusia- wiem że się łączą :tak: tylko że my umowę z cyfrą mamy do końca lutego , ale zobaczymy ...

miłego weekendu kochane ;)))

Brrrrrr zima przylazła!! Nie wiem po co bo nieszczęsny śnieg się topi już i jest mega chlapa!!!

Witam laseczki!!

Basiekk to super popołudnie miałyście z Marti. Jeszcze raz dzięki za pomoc kochana:)
Tak tak Jaipur trzeba ścignąć!!

Maja współczuję Ci i nie dziwię się że masz dość.Nie masz z nikąd pomocy i do tego mamę masz tak daleko. U mnie byłaby taka sama sytuacja gdyby mój M wyjechał!!
Mnie boli od wczoraj strasznie oko ale tak w środku nie na zewnątrz chyba wieczorem wybiorę się na pogotowie okulistyczne! Tabletki przeciwbólowe praktycznie nie pomagają!!
Polusia wygląda cudnie :) Taka drobniutka bardzo w tym krzesełeczku się wydaje.

Marchewkowe było trzeba robić z mojego przepisu,wyszło by na pewno!

Madzik Ty w samych majtkach w robocie siedzisz :szok::-D:-D:-D och ta Basiek wymyśliła:p:)

Matusia
ale dużo masz tego urlopu?? Widzę zalatana jak zawsze:) Czekamy na focie Majki:)

Futrzaczku weekend u Ciebie zapowiada się ciekawie oprócz tego pogrzebu :( Fajnie że gości będziesz miała :) Rozumiem że nie będzie Cię przez następny tydzień ?:(

No i tyle na razie.uciekam bo dzieć mnie wzywa!

reklama
nie no Joluś będę będę , siostra zatrzyma się u rodziców , u Nas będzie na weekend :))) więc wtedy może mnie nie być :0 a tak wieczorkami chociaż będę zaglądać :)

u Nas codziennie w nocy pada śnieg ale ok południa już go nie ma :-D

edit: kotek doczytałam teraz ! jak oko ??? może nie czekaj tylko idź już ??? wiem wiem ciężko się tak dostać ... ehh paranoja :angry: mam nadzieję że chociaż ból trochę ustąpi do wieczora :* buziam :*

Do góry