reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Zamulam. Zliczyliśmy dziś spacer nad morzem i zmarzło mi się. Ubrałam się jeszcze w cieńszą kurtałke i mam za swoje. Dobrze,że młody ciepło ubrany był.

Futrzaczku co się dzieje??? Jak weekend, udany???

Styna to dopiero początki, jeszcze dolegliwości przed Tobą. Tylko proszę tym razem nie strasz nas porodami :-p

Bubbles wyciągamy naszą czerwoną brykę a będziemy chować parasolkę. Zostawiłam tą większą spacerówkę jeszcze na tą zimę, bo młody jednak woli wózek niż dreptanie na piechotkę.Na śnieg duże koła jak znalazł :tak:

Ypra a jak nosek Krzysia???

Jaipur hallo:)

reklama
jolek nie zamulaj noooo:-p jeszcze się ociepli, chociaż pewnie będzie wiało...
bubbles udanej bibki
ypra buziaki w nosek dla kolegi, mam nadzieje, że go nie boli .bidul mały

my dzisiaj mieliśmy bibkować ze Stachem, ale mnie głowa dzisiaj boli, do tego długo wracałam z pracy i wogle.No jakiś ciężki dzień.
Jutro odbijemy:-p tym razem bibka u kolegi więc będzie można u niego demolować;-)

Wpadam tylko na moment,bo dzieć jeszcze nie śpi!!!!
Pokazał dzisiaj takie nerwy,że normalnie padam na pysk,a on nie!
jolek na szczęście ten katar to tylko delikatny,więc na razie nie szpital ;]
Kamcia z nerw pomyliłam moda z adminem-zdarza się :p Bo naskoczyłaś na mnie,że pokusiłam daniami i uciekłam,a ja tego samego dnia wstawilam przepisy,no! :p
styna może tym razem będzie chłopak???? :)

Aha. Zapomniałam dodać,że moja córka przyszła dziś ze szkoły i powiedziała,że kolega się z nią chce ożenić. Bawili się razem cały dzien i.....dali sobie całusa!!!! :szok::-D:szok::sorry2:

Hej
ja to dopiero zamulam... 3 dzien w domu ;/ ziimno masakrycznie dzisiaj! nie mamy jak wyjsc :/ do tego nie wiadomo czy m przyjedzie czy nie przyjedzie :/ Polka niegrzeczna, niedobra dzis... mam ochote zatesknic za wlasnym dzieckiem!!!!!!!

Za oknem znowu bialo, i mroz! zima no!

A w ogole Polka to sie najadla ciasteczek, chrupek o smaku truskawkowym (!!!) ... wszystko przez gosci naszych, malych i tych wiekszych, oni jedza takie 'swinstewka', i mialam cyrk - mloda sie wydzierala, ze tez chce! to kolezanka ja czestowala ciachami z kawalkami cukru - 'tak ciociu lepiej niz z czekoladowa czescia'!:szok: :-Daaaa ... potem w nocy brzuch ja bolal
, ale jak mama owocki proponowala to nieeee, fuj nagle ... wszystko fuj,,,,,,

Ypra - biedny Krzys :( ucaluj w nochalka! mam nadzieje, ze wszystko gra juz ... wierze, ze ciezko Ci usiasc, polozyc sie, odpoczac ... to nie takie proste niestety ... :****

Bubbles - hahaha, no ja tez mam takie wrazenieeee czasami, czy ja w ogole spie?! chcialabym pospac tak kilka godzin ciegiem ....

Styna - to juz bylas po testach u gina??? juz wszystko wiesz.. jej... ale to polecialo! szok!
Chyba nie uciekniesz nam na lipcowki????!

Ja chcialam dodac, ze ciesze sie ze jestescie ;))) tak sobie ostatnio mysalam w nocy ...
Nie chodzilam do zadnej tam szkoly rodzenia, o dzieciach w sumie nic nie wiedzialam, w sumie to jakos malo ich tez mialam wokol siebie... pieluche pierwszy raz mialam w rekach w szpitalu jak zmienialam malutkiej ... temat jakby nie w kregu zainteresowan :)) ale dzieki Wam niejeden dzien nie byl taki straszny na tym moim samym poczatku :)) Buziaki kochane!

Ostatnia edycja:
Maja jakich testach u jakiego gina ja w UK mieszkam. Tutaj jak ci test pokazał ciąże tzn że jest ciąża i tyle. Jutro idę do lekarza po kartę ciąży i załatwione. Testów zrobiłam 5 i wszystkie pozytywne:-) Nie nie ucieknę jestem majówka to i na maju was będę nękać swoimi humorami.
Persefona teściowa mi powiedział że u nich na chłopaków się nie wymiotuje więc trzymam się tej wróżby raz się sprawdzila. Jak jej przy Nadii powiedziałam że może chłopak a ona "no co ty w kiblu więcej czasu spedzasz niż gdzie kolwiek indziej to dziołcha jak nic"

Kurcze jakieś paskudzwo mnie łapie. W łóżku leżę i herbatkę z sokiem z malin popijam. Nadia dzisiaj dziadka powaliła. Trzymał ja na ręce i ona chciała na zjeżdzalnie tak się zamachnęła że dziadek kopniaka miedzy nogi zarobił. Tak go złozyło że na ziemię upadł cały purpurowy tylko Nadię staral się w miarę delikatnie odstawić ale i tak upadła. No a on nie mógl słowa powiedzieć z bólu.

Ostatnia edycja:
Ze wzgledu na nowy suwaczek to pomyslalam, ze juz u lekarza bylas!!! eeeee ....
Tylko teraz nie choruj, zdrowka!
A jak dziadki?? wiedza juz??? dziadek tez sie wtedy purpurowy zrobil :-)
jejku Styna - masz okruszka w brzuszku!!!!!!jaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Hej kochane
Biało u nas, śniegu full napadało. Zaraz pewnie stopnieje i będzie błoto:no:. Jeszcze jutro i wolne, myślę , że zaszaleję i wezmę sobie jeszcze piątek wolny, ale nie wiem na pewno jak się w pracy ogarnę.

Maja tak ładnie napisałaś, ja identycznie zielona przed porodem, a dzięki majówkom naszym kochanym tyle się dowiedziałam.
Maja, Bubbles - ja niestety też trzymam z Wami z tym cycaniem. Pobudki w nocy co godzina, a nad ranem wisi non stop, szczerze to jestem na maxa niewyspana, zapewne jak i Wy. U mnie górna granica to 2 latka, ale będę próbować i wcześniej bo już szczerze powiedziawszy nie mam sił. Ale zastanawiam się dlaczego dzieci cycowe tak mają? Przecież One też się nie wysypiają, bo co to za spanie z cogodzinną pobudką. W dzień nawet nie wspomnie o cycusiu za to w nocy istna masakra. Co odłożę małą do łóżeczka, jeszcze dobrze nie zdążę zasnąć znów się budzi. Próbowałam do niej męża w nocy wysyłać, ale jak tylko po zapachu poczuje, że to nie ja drze się wniebogłosy:dry:. Póki co nie widzę perspektyw na odstawienie. Opowiem Wam jeszcze jak odstawiła moja koleżanka. Ten pomysł wydaje mi się rozsądny i chyba ja też tak spróbuję. Otóż jej synek miał skończone 1,5 roku, obandażowała się bandażem elastycznym , powiedziała synkowi, że cycuś chory, wiadomo mały popłakiwał, ale konsekwentnie powtarzała, że cycuś chory, musimy pójść do lekarza, lekarz da syropki, marudzenie, ale bez wielkiego płaczu było 3 nocki, trzeciej nocki już bez płaczu zupełnie gdy tylko powiedziała cycuś chory i jej synek zapomniał.
Ale ważne jest, żeby dziecko rozumiało choć trochę, że ktoś chory, bo moja chyba jeszcze nie rozumie, choć rozumie, ze boli, cały czas pokazuje, że dziadzia boli rączka, jest w szpitalu, demonstruje jak dziadzio płacze <słodko to wygląda:-)>, ale chyba jeszcze nie rozumie samego pojęcia chory, więc muszę poczekać.

Btw mój tato miał wczoraj operację na rękę w szpitalu pod Wa-wą, wszystko się udało więc kamień z serca.

Udanego dnia Wam życzę ja wracam do roboty.

hej Cioteczki:-)
th (1)ca a.jpg to dla Was na rozgrzewke

Dzieciaki okupują kompa bo ogladają bajki i nie mam kiedy zajrzec.

STYNA GRATULACJE!!!!!!!

Co u nas...wczoraj polataliśmy po urzedach ,akurat padał deszcz i wiał wiatr :wściekła/y: Dzisiaj piękna pogoda:dry:
Szukamy jakiegoś mieszkanka do wynajecia w pobliżu pracy M co by dojazdów nie miał dużych.
Poza tym w centrum nie ma porządnego placu zabaw dla dzieci.
chyba troche schudłam,mam przynajmniej taką nadzieje hihi:sorry2:

reklama
Do góry