reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Oj cichutko, pusciutko..

U nas Polcia znowu wczesnie poszla spuniac, bo drzemek popoludniowych nie ma chyba juz na stale.
Ta jedna jedyna dzisiaj kolo poludnia tez byla krotka, wiec niunia od 19.30 w lozeczku.
Jolus - a to fajnie mieliscie z Igusiem przytulaski od 2 tygodni hiiiihhi ! Polka spi z nami od polowy nocy mniej wiecej, jak juz wie, ze jestem blisko - chce do mnie :) A jak tam Igus zasnal w koncu na noc? mam nadzieje, ze dzisiejsza nocka nie bedzie taka koszmarna..

Bra - 'przechlapane' , nomen omen heheh, z ta woda... :/ nie cierpie tego typu awarii brrrrrrrr. dobrze, ze siostra niedaleko. Oj faktycznie to bedziesz urobiona przez ten tydzien.. oby szybciutko zlecialo! no i M na pewno Cie przytuli jak wroci steskniony! :)) Szpinakos wyglada bardzo smakowicie - lubie takie jedzonko :-p

Styna - oj kochana.. nie ma w sumie czego zazdroscic, bo moja ukochana najwazniejsza :) rodzinka tez mieszka daleko, za granica ... a siostra za 10 dni laduje w Bangoku a potem na Bali ! - zobaczymy sie dopiero za 4miesiace!!!

Majowa - podzielam zdanie bb-babeczek.. nie da sie ukryc co w tej sytuacji ma sens. Kochana mimo tego, ze Twoj M jest powaznie chory, a Ty go wspierasz cudownie od poczatku - to pamietam jak pisalas, jak sama w szpitalu lezalas z malutkim, bo mial focha a Was gdzies! Przykro mi z tego powodu.. wiec uwazam, ze nie powinnas w tym momencie sie litowac nad nim, bo on nie moze odczepic sie od mamusi - choc to pewnie biedna kobieta, skoro ma takiego meza... Trudno - musisz myslec teraz o swoim dziecku!

Matusia - no dawaj tu zaraz z tym nowym lapkiem!
i Majeczke :)) nam pokaz bo dawno nie widzialysmy!

Sylwia - buziaki dla Oskarita! :***

reklama
Maja a no fajnie było spać z Igorkiem. Nie chrapał nie rozpychał się i dawał takie słodkie buziaki na dzień dobry :-) Zasnął teraz po 21szej. Mam nadzieję,że szybko się przestawi na spanie w łóżeczku, bo jak nie to znowu tatę eksmitujemy do drugiego pokoju ;-)

Witam
My cały dzień na dworze tak cieplutko jest. Nadii obiadek na powietrzu jeszcze bardziej smakował. W sumie troche pożytecznie spędziliśmy dzień bo wszystkie okna pomyliśmy.

Jutro czeka mnie bardzo trudne 3 godziny oddaję Nadię do żłobka domowego aby się zaklimatyzowała. Kupiłam farbę do włosów aby nie móc jej odebrać wcześniej. Nie wiem jak ja ją tam zostawię już ryczę jak o tym myślę.
Bea przepraszam nie wiem czemu ale mi się wydaje że wszystkie nasze maluszki mają 10 a przecież niektóre bobaski się pośpieszyły:zawstydzona/y:
Hope gratulacje dla Jagódki

Uciekam spać miłej nocki.

hej!hej!
hope, styna, bea, sylwia -buziaki dla maluchów!

maja, jolek - komp już dawno naprawiony....Prezesik spisał sie na medal!!!! buziak dla niego :*
maja to nie nasza(moja i jaipur) doktorka to wymyśliła - do niej nie było już miejsc, więc poszłam do przychodni do pierwszej lepszej i trafiłam na taką nawiedzoną......
jolek - 24 zeta!:szok: toć Ty dziewczyno bogata teraz jestes! co stawiasz?;-):-D

aaa...już doczytałam -cały swój wygrany majątek pewnie przetraciłaś w IKEA :-D a wiesz, ze ja tez w sobote byłam w Ikea? młody był oczarowany ta ilością ludzi-chyba pierwszy raz widział tyle "ludziów" na raz....hehhehe, zjedliśmy obiadek w restauracji, młody zjadł słoiczek - kaska wydana-zakupy w Ikea uznałabym za udane, gdyby nie to, że zostawiłam przy kasie kartony, po które głównie tam pojechaliśmy bo bardzo mi są takowe potrzebne na za małe ciuszki Stasia :-(
majowa -oj to straszne! musisz poważnie pogadac z M i niech wybiera!
karolka -współczuję tej wirusówki w domku :-( zdrówka Wam życzę!
basiek - eeeej!!!! Marti jest dla naszych chłopców a nie jakiś innych kolegów! a sio z nim ;-)
bra - o kurka, rzeczywiście przegieli z ta wodą!!! ja to już bym miała takiego nerwa....wrrrrrr
adeczka - to co piszesz to dla mnie jakas abstrakcja - piękna pogoda, ciepełko, plaża....:-( też tak chcę :-(
jolek-ja tez tak mam, że jak mi skasuje posta to się wqrwiam i wyłączam kompa!:-D
hope -gratki dla Jagodzi!
bra -dobre o tym niebie w gębie :-D mam nadzieję, ze mąż w końcu pójdzie po rozum do głowy i po powrocie przytuli swoją kochaną żonkę :-)
matusia- nowy lapek- to jest to! tylko nie zrób takiej głupoty jak ja ;-)

wczoraj nie wchodziłam bo byłam wykończona zakupami.....na weekend była u nas teściowa więc wykorzystałam jej obecnośc i chęć pomocy i wybraliśmy się z rańca poprzymierzac młodego do fotelików samochodowych i spacerówek - swoje spostrzeżenia i wybory opiszę na zakupowym. Zaliczyłam tez zakupy dla młodego w h&m (m.in. kupiłam mu fajowskie tenisówki na wiosnę ;-)), sobie kupiłam dwie pary butów w ccc, a na koniec zaliczyliśmy wizytę w Ikea :-)
Generalnie to nie zabieram młodego do CH, więc byłam zaskoczona jego reakcją na to wszystko - spokój mimo tylu godzin spędzonych w sklepach!!!!:szok: tylko jedna rzecz mu się nie spodobała - a mianowicie jak pan w sklepie zaczął zapinać go w pasy w foteliku - od razu zaczął na niego mruczeć ;-) nie lubi obcych, więc nie pozwoli się ukraść :-D

Hej kochane :)
Nie powiem Wam nic nowego- zawsze to mówię w poniedziałek- Tęsknie za malutką:-(. Wczoraj okropna pogoda cały dzień spędziłyśmy w domu, ale za to dzisiaj jest ślicznie, jak się nic nie zmieni to wyjdziemy z Kluskiem jak wrócę do hausena.
Chyba te zarwane nocki przyniosły u mnie jakiś efekt. Wczoraj zasłabłam w Kościele:zawstydzona/y:. Nie wiem jak to się stało, zrobiło mi się ciemno przed oczami i zabrakło powietrza. Jakaś obca Pani pomogła mi wyjść na zewnątrz. Byłam sama-mąż został z Marti.
Kurcze dziewczyny jestem na maksa nawiedzona:zawstydzona/y:, ale nie powiedziałam o tej akcji mężowi bo zabroniłby mi wstawać w nocy do małej:zawstydzona/y:. Że niby On by wstawał, ale już kilka razy miał takie plany, kończy się na tym, że mała i tak ląduje u mnie.

Gaguś off kors, że Marti dla Waszych chłopaków, ten to tylko kolega w dodatku sąsiad przyszły bo po sąsiedzku jego rodziców jest nasz domek. Super, że Stasiowi się zakupy spodobały. Martynka uwielbia CH:-) obserwuje i często śpiewa po swojemu. Prawdziwa kobietka mi rośnie.

Bra współczuję cichych dni z M. Ale zobaczysz jak wróci po tylu dniach stęskniony przytuli na bank. Swoją drogą jak czytałam o Twoim M. to jakbym czytała o moim. Takie niedomyślne te chłopy, czasem zwykłe przytulenie wystarczy.

Majowa Tobie współczuję jeszcze bardziej <tulę>. Przepraszam, ze to powiem, ale gdzie ten Twój M. ma jaja? Co to za facet, który nie stanie murem za żoną. Bo co? bo mamusia? A to sobie zostań z mamusią jak Ci dobrze. Wspierałaś Go w chorobie najlepiej jak potrafiłaś, a On co? Teraz kiedy Ty potrzebujesz jego wsparcia nie ma Go. Nie wracaj tam kochana, postaw sprawę jasno. Ty i Kuba jesteście jego rodziną. I to z Wami teraz powinien być. Dobrze, że masz rodziców , na których możesz liczyć. Jakbyś potrzebowała pogadać to my jesteśmy.

Maja u nas też już od tygodnia brak drzemek popołudniowych i o 19,30 księżniczka już słodko śpi.

Lepi buziaki dla Zosi*

Zmykam do roboty bo się zasiedziałam.

Gag jaki Staś mądry, pan mu się nie spodobał to od razu pokazał! Koniecznie opisz na zakupowym co postanowiliście z fotelikiem i spacerówką i wstaw zdjęcie tenisówek:)
Bra jaki pech z ta wodą!!! Jak z Twoim??? Przytulaski były... Ci faceci...:angry: mój w sobotę sobie wychodne zrobił a wtedy Jaś jak na złośc poszedł spać o 23.30:baffled: Ostatnia nocka spokojnie 3 pobudki, jestem pełna energii, tylko pogoda nie dopisuje...
Majeczka ja to nie pamiętam kiedy ten mały bąk poszedł spać o 19, ale ma jedną drzemkę w ciągu dnia, buziaki dla Polusi;-)

Mały maruda od rana...a dziś nas odwiedzi 4 miesięczna koleżanka:-D Trzeba J na bóstwo zrobić:p

Dzien dobry

U nas nocka jak zwykle przespana cala, wiec tu zadych nowosci.

Teraz maly robi sobie drzemke, jak wstanie dam mu drugie sniadanko i lecimy na miacho, musze isc na poczte i kupic upatrzone spodnie. Moze tez kupie wloszczyzne to ugotuje cos Oskarkowi.

Milego dnia

Witam się z pracy śniadaniowo.
Majowa, nie chcę oceniać Twojego M, ale zachował się niespecjalnie. Przecież nie musi mamy na zawsze zostawiać i zapomnieć o niej, przecież nikt mu chyba nie zabroni kontrolnie wpaść do nich zobaczyć co słychać. Dobro Wasze i Kubusia powinno być najważniejsze.
Basiek kochana, odpocznij choć trochę, bo się wykończysz do reszty. A nie da rady, żeby Twój mąż chociaż co drugą pobudkę do Marti poszedł? Tym sposobem wstawałabyś jednak chociaż co 2 godziny zamiast co godzinę. Albo spróbuj chociaż w weekend wysłać małża na spacer z córcią, a Ty w tym czasie nie gotuj, nie prasuj i nie sprzątaj tylko spróbuj się zdrzemnąć trochę. Sciskam Cię mocno. Dbaj o siebie :-*

hej śliczności!!!

majusia taki mały pimpek a nie śpi w dzień? wow :-D
styna to będa dlugie 3 godzinki, ale dasz radę! obie musicie przywyknąć do żłobka :)
gag super, że zakupy udane :) super, że teściowa przydatna ;) i suoer, że Staś nieufny, moja musze tego nauczyć, bo za bardzo mi ciągnie do obcych ;)
basiek!!!!!!!!!! pierunie jeden dbaj o siebie kobietoooo!!!!!!!!!!! masz tyle na głowie, jestes wspaniałą mamą, ale musisz czasami wypocząć!
aina tak tak Jaś musi dobre wrażenie zrobić ;) chociaż a jego wdziękiem niewiele trzeba ;)

u nas nocka spox, ale ze mną w łóżku ;) odłożyłam ja do łóżeczka około 4 ;)
z rana już się troszku wkurzyłam, bo M wraca w piatek , w pn znowu wyjeżdża na dwa dni i w nastęony poniedziałek znowu wyjeżdża na tydzień :-(

reklama
Do góry