reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Ja nie chciałam jeszcze mówiąc nikomu i bardzo ale to bardzo maskowałam brzuszek cały czas chodziłam z szalem przewieszonym przez szyję, który zasłaniał mi cały brzuszek. I nikt nic nie zauważył, z resztą to w domu i na stypie siedziałam cały czas przy stole, a jak byłam ubrana w kurtkę na pogrzebie to jeszcze nie widać przecież wystającego brzuszka. A w ogóle to raczej nikt by się nie spodziewał, że tak szybko zaszłam w ciąże i szczególnie nikt mi się nie przyglądał.

alex nie musisz się nikomu tłumaczyć, wasze życie wasza decyzja.

u nas choinka żywa napewno duża, już widze Jasia zaskoczenie na taką ilość światełek, bombek :) będzie wesoło. i jak zawsze żywa.

Alex dobrze że miałaś swojego M przy sobie..

Hope no może i to tradycja że sie choinkę ubiera na samą wigilię , ale jak dla mnie to za późno;-)
przecież też nikt prawie już nie wiesza na niej jabłek , tylko bombki , szyszki cukierkki i ine mikołaki i ozdóbki;-)
gwiazdki też prawie isę nie wypatruje tylko ustala z góry że kolacja na 5 czy 6:tak:
więc i choinkę można ubrać już wcześniej:tak:
tak samo u jednych tradycją jest że prezenty nosi mikołaj , u innych gwiazdor a jeszcze u innych aniołek...
u mnie np nosił zawssze mikołaj , o co mam teraz np zmieniac go w gwiazdora??:-D;-)

Yra u mnie żywą miałam tylko raz w życiu i nikt nie chciał po niej sprzatać , tak więc zostajemy przy sztucznej bo jest łatwiej
a po 2 mi sie nie bardzo żywe podobają bo nie sa tak puszyste i ja się zawiesi coś to wyglądają na takie łyse ;)

a my już po obiadku:-)

Ostatnia edycja:
Yra ja teraz tak mówię , ale np nie wiem jak mi się zachce jak wrócimy na stałe rodzinką do pl;-)
tam się bardziej czuje święta i jak będziemy mieszkać sami , to będziemy chętniej sprżatać po żywej ... może na mieście idąc na zakupy spodoba mi się jakaś żywa choinka i ją kupię...
nigdy nie wiadomo .. a jak narazie zostaemy przy sztucznej:-D

Dobrze by było, gdyby jednak tradycja nie ginęła... Tak sobie myślę, jeśli całkowicie skomercjalizujemy najważniejsze wydarzenia w roku, to co zostanie z magii, z tradycji naszych przodków, w końcu z nas samych? Właśnie w tym przekazywaniu z pokolenia na pokolenie drzemie siła. Myślę, że warto :-) Starzeję się :-p:-D

A tak poza tym zauważyłam, że niektóre dziewczyny źle liczą tygodnie ciąży :-p

Jeśli na suwaczku jest 17 tygodni i 2 dni to 17 tydzień się skończył i jest się w trakcie 18 tygodnia a nie zaczął się 17 tydzień ;-) Idąc tym torem dla przykładu ja we wtorek skończę 18 tygodni i wraz z 19 wejdę w 5 miesiąc ciąży (chociaż według niektórych teorii 5 zaczyna się w 18 tygodniu czyli po zakończeniu 17 tygodnia). Jednym słowem kochane, niektóre z nas już są w 5 miesiącu ciąży :-):-):-):-) Masakra jak to zleciało!

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień

lub

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

a wg encyklopedii Larousse którą akurat przypadkiem posiadam

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Jeny tyle stron uff ale poczytałam :-p

Witam się u Nas weekend minął bardzo bardzo fajnie.Wczoraj byliśmy w aquaparku w Polkowicach Szymcio się wyszalał, a wieczorkiem przyjechała siostra z mężem i poszliśmy na rynek wrocławski na koncert mikołajkowy ! Było super dużo kramików Bożonarodzeniowych i światełka na choince odpalili hmmm fajniutko lubię imprezki.
A dzisiaj rano zakupki mikołajkowe na jutro a potem rodzinny obiadek :tak: a teraz w domciu i mam chwilkę na BB;-)
W Tv nic nie ma więc chyba się przejdę do wypożyczalni po jakiś filmik na wieczór.

Hope- czyli u mnie 5 miesiąc łaaaaaaa!

Ostatnia edycja:
reklama
To ja mam jeszcze jeden ciążowy przelicznik. Według niego ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych, czyli 10 x 28 dni. Ma to jakiś sens bo w sumie według tych miesięcy działa nasz kobiecy organizm. Ale z tych tu podanych to używam tego zakładającego ze jeden miesiąc to 4,5 tygodnia. Tak czy siak - 4 miesiąc :)

Do góry