reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

kurcze i co mam go obudzić po4 godzinach czy jak położę rękę na czole i będzie ciepłe (teraz jest ciepłe) a nie rozgrzane to już nie mierzyć?

reklama
agacio nie bój się mierzyć w pupci temp. tak jak bra napisałą synuś nawet nie poczuje, a będziesz wiedziała na czym stoisz...Biedne maleństwo...Mój Kuba jeszcze nigdy nie miał temp. większej niż 37 i kilka kresek, a jak miał zapalenie oskrzeli to nie miał nawet 36,6. Agacio a może ząbki dają o sobie znać, skoro nie ma innych objawów?

Ja właśnie siedzę i wcinam kolacyjkę i troszkę staram się Was nadrobić...

Półtora godziny usypiałam młodego :crazy: ale już jestem.

Agacio może to ta nieszczęsna trzydniówka tak jak u Stasia Gag. Nie budź go specjalnie. Poczekaj jeszcze trochę. Zobaczysz czy temperatura całkiem spada czy wzrasta.

Basiekkk ząbki umyte możesz się całować :-D

Właśnie Agacia, a może to ząbki? Marti dwa dni przed przebiciem każdego z trzech ząbków miała wysoką temperaturę.

Agacio ale jak tempka za 4 godzinki będzie i to dość spora,to dawaj małemu syrop
Zawsze możesz mierzyć na śpiąco nawet pod paszką, tak dla orientacji,ja zawszę mierzę w uszku albo w pupie, ale w nocy jak nie działa termometr ten do uszka to mierzę pod paszką,żeby nie rozbierać małego
Buziolki dla Frania

Kurcze mam nadzieję że to ten pierwszy ząbek.... teraz jest ok czółko ciepłe i mały śpi spokojnie ale poczekam jeszcze chwilę o 19 dałam mu syropek po 4h powinien przestać działać i albo tem. wzrośnie albo nie.

Witam się i odrazu uprzedzam mąż ma wolny weekend więc może mnie mało być bo rodzinnie ma być. Ma tylko jeden w miesiącu wolny więc korzystamy. Ja dzisiaj pizze zrobiłam mam super przepis na ciasto maszyna do chleba wyrabia i wychodzi ciasta na trzy duże pizze robie jedną od razu a dwie pozostałe części zamrażam i potem tylko odmrażam na tacę i do piekarnika pychota pół pożarłam.:zawstydzona/y:
Futrzaczku przykra sprawa z tą kradzieżą no ale niestety złodzieja nie upilnujesz. Mi kiedyś z auta treż torbę wyciągnęli dwa łepki po ok. 14- 15 lat. Wracałam od mojego byłego (a wtedy obecnego) do domu on mieszka na osiedlu domków jednorodzinnych. Ponoć bardzo bezpieczna okolica była sobota około 14. włożyłam torbę do auta 10 m od jego domu na podjeździe auto było zaparkowane i przypomniałam sobie że komórke zostawilam i drzwi trzasnęłam ale ie zamknęłam bo nawet do domu nie wchodziłam tylko do drzwi zadzwoniłam i to był moment jak podlecieli nie wiadomo skąd i złapali torbę. Mój były poleciał z psem za nimi ale bał się że jak pies ich złapie to bedzie miał kłopoty a i tak mu uciekli bo on w klapkach biegł. Na szczęcie kasy tam nie było tylko dokumenty kilo cukry i kawa.
Jolek wpadaj do nas u nas cieplutko dzisiaj z Nadią porządki w ogródku robiłyśmy.
Majowa trzymam kciuki aby jak najszybciej zadzwonili
Bra Nadia od ponad miesiąca (nie licząc czasu kiedy była chora) ma tylko jedną drzemkę i nie ważne czy śpi 2- 3 godzin czy tylko pół godziny to popołudniu nie da się uśpić, ale za to o 20 kaszka i śpi.
Agacio może to faktycznie ząbki skoro nic więcej mu nie jest. Co do termometru ja postanowiłam zainwestować i kupić termometr do człoa aby właśnie w takich sytuacjiach nie musieć małej budzić a móc sprawdzić jak temperatura.

Ostatnia edycja:
reklama
halo;) ja humor dalej do dupy tylko Agacio napisze bo Ciekawa jak Franek sie czuje?

Co do termometrow kupilam taki do czola i jak mala miala 39 goraczki to on wskazywal 37;/ jak dla mnie elektryczny zwykly najlepszy chociaz ja sobie rteciowym mierze i jest najlepszy ale malej strach

Do góry