reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Alee slodkooo Bra! Nasza chrzesnica tez jest taka glosna i nie do opanowania, dzieci w tym wieku sa ...meczace ;] ale zawsze nam przynosi prezencik wlasnorecznie zrobiony no i teraz dla Polci tez :)
Nie wiem co z tymi kupsami, no po prostu musialy w koncu sie pojawic.. :confused2:

Jolus no najgorzej jak sie cos w lazience dzieje... Snieg splywa wlasnie, jest w najgorszej swej postaci, brudnej ble

Ostatnia edycja:
reklama
Puściutko jak to przy niedzieli;-)
Bra ale super nocka przespana:-)
Maja ale ruszyło i oby poszło i się Malutka nie będzie męczyć:-( piszesz że przybutowałaś furę? ;-)

Myśmy zaliczyli spacerek ale ciapa niesamowita :confused2: pogimnastykowałam się conieco, mały śpi, mąż ogląda snookera i nie mam co robić to zajrzałam ale pustką wieje.

Witam wieczorem u nas intensywna niedziela. Przemeblowaliśmy sypialnie pozbyliśmy się przewijaka ponieważ i tak już go nie używamy do przewijania (niewykonalne bez udziału dwóch osób a i to może być mało) a jako szafki więc postawiliśmy już u Nadii w pokoju. I teraz mała ma więcej miejsca na rozwijanie swoich nowych zdolności. Wczoraj Nadia przyszła sama na czworakach do kuchni :szok: a dzisiaj już wszędzie jest. Na chwile nie można oka z niej spuścić bo zaraz gdzieś włazi coś psoci. No a dzisiaj w nocy byłam na Florydzie i było takie ciepłe morze i tyle muszli i ja zbierałam i zbierałam i nagle w szumu morza wyrywa mnie głos mojego męża "kochanie podaj pieluchę bo jest kupa":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Karolka no jak mus to mus przylecę i to zorganizuję:-D
Gag co za babska ale najbardziej wkurzyłaby mnie ta lekarka jak tak można.
Bra gratuluje przespanej nocki my mieliśmy jedną taką i też cieszyłam się jak dziecko.
Maja super mam nadzieję że teraz już się te kupki unormują
Kurde lecę trza kąpać Nadię mąż już wzywa. Wpadnę potem może bo @ się skończył:zawstydzona/y::tak::zawstydzona/y:

Staram się go zabawić,żeby nie łaził do tego brudu.No i robię wszystko żeby jak najmniej na podłodze był,ale łatwo nie jest :)

Styna
ty to masz sny:)

Mi się dziś śnił mój kierownik i co.... rano dostałam od niego smsa,a potem dzwonił !

Agacio a co ćwiczyłaś?? Na jakiej diecie jesteś, podpowiedz mi coś:)

Ostatnia edycja:
Stynka:rofl2: ale Ty masz sny dobrze że Tuska na Floridzie z Tobą nie było hihihi:-D Gratuluję Nadusi nowych umiejętności:tak:
Joluś na jakiejś diecie typu dukan czy coś to nie jestem, samam sobie opracowałam:eek: jem durzo warzyw mięso białe tylko (choć karkówkę w kapuście jedliśmy niedawno;-)) ryby pieczywo ciemne max 2 małe kanapki dziennie bez masła np z serem białym, albo z szynką, jogurciki jabłuszka mało a często tylko mam taką regułę że do godziny 12 jem węglowodany nie same ale np właśnie chleb czy jabłko, musli itp. po południu już samo białko i warzywa dużo wody i colę light;-) Ćwiczę godzinę dziennie codziennie. Na rowerku stacjonarnym 50 min póżniej na podłodze jakieś wygibaski i hantelką triceps czy jak to się tam nazywa, w kolejny dzień 30 min na steperze i 20 na rowerku na podłodze i hantelka. Ja już kiedyś dawno temu schudłam tak 15 kg także polecam jakby co;-) No i zero słodkiego cukru w kawie też czasem w niedzielę ciastko do kawy ale jedno:-(;-) żadnego żarcia na mieście kebabów nie smażę wogóle dla siebie gotuję na parze piekę albo gotuję (muszę bardzo często przez to 2 obiady robić:sorry:) ale Franek zajada to co ja;-) Chyba tyle nie katuję się niewiadomo jak że np nie zjem chleba ani pół ziemniaka bo bym nie wydoliła:no: Dieta i ruch to podstawa kiedyś mi się udało i teraz myślę też się uda;-):-) A ty Joluś co zamierzasz?

Agacio skąd ja wezmę taki sprzęcik, nie stać mnie, a po drugie to nawet nie mam miejsca na niego:(
Muszę też przestać podjadać słodycze i znowu zacząć ćwiczyć. Niedawno udało mi się zgubić 3 kilo,ale się trochę opuściłam i nadrobiłam to:(:zawstydzona/y:

Witam się wieczornie....
Agacio dzięki, właśnie zajadałam się wielką porcją frytasów, na kebsa miałam straszną chęć ... ale już mi przeszło i mam wyrzuty sumienia :-D:-D:-D a jeszcze cała czekolada czeka taka duuuuuuuuuuuuuża :-(

Co do teściów, wkurzył mnie M że im uwagi nie potrafi zwrócić. Wkurza mnie, że jak przyjedziemy to traktują Tymka jak lalke z rąk do rąk ( a potem ja wstaje co godzine), teściowa puste babsko co chwile mi uwage zwraca ze ja napewbno robie coś nie tak. Jak chce zmienić pieluche - to po co napewno ma sucho (nie wiem skad ona to wie), jak nie zmieniam godzine pewnie dziecko siurami katuje ... a to chce pic, a to srać a to wogóle ja to nie wiem nic o swoim dziecku ... Napbrałam zabawek do nich, żeby się dziecko pobawiło, a siedziało przestraszone cały czas u teścia albo u tesciowej na rekach i wyciągał rączki do mnie ... (ale no daj się dziadkom nacieszyć póki nie płacze) ... Bez jaj, nie chce im zwracać uwagi bo się obrażają ... a synka olewają - znaczy się co on wie ( My i tak wiemy lepiej) i wszelkie uywagi puszcają mimo uszu. Skończy się tak że nagadam i kontakt się urwie.
Ba teść ostatnio powiedział, że nie będziemy budować takiego domu co My chcemy, bo my się nie znamy - tylko on nam znajdzie super projekt i ten wybudujemy #&*^($&(&_)P^&(&$*#&@
Ciśnienie mnie skacze, jak o tym myśle. Skończy się tak, że zrobie awanture po swojemu i będzie foch na 3 lata i spokój świętyyyyyyyy :rofl2::rofl2:

Bra ja wiem że ty pyś nie wydoliła czekoladożerco;-):rofl2::-D no ale jak się tak wygląda to można sobie pozwolić:tak:
Żelka okrutnico Tyyyyy;-) Ty też możesz sobie pozwolić więc zamów sobie kebabika na moje zdrówko;-)

Joluś steper możesz wsadzić do szafy, na szafę, pod łóżko nie jest duży ja mam skrętny i jeszcze mam ochotę kupić sobie twiseter on kosztuje w marketach jakieś 30 zł a ponoć jest rewelacyjny na boczki:tak: Steper jakoś chyba 150zł zapłaciłam na allegro. Ale jak się zrobi wiosna to zamierzam jakiś jogging wprowadzić:eek: ale obawiam się że padnę po kilometrze. Zapuściłam się okrutnie wżyciu taka gruba nie byłam:no: jestem na siebie zła i muszę się tego sadliska pozbyć:crazy:

Żelka i taki foch byłby najlepszy mój mąż też nie potrafi zwracać uwagi swojemu tacie no ale on się tak nie wtrąca megastycznie jak Twoi teściowie:no: (mąż się właśnie zapytał co piszę, że pewnie piszę że mam cudownego męża heheheh:laugh2:) Ja bym sobie urzyła werbalnie na teściach kulturalnie acz dosadnie i stanowczo pokazałabym ile im wolno. Ale ja taka jesem zdzira....

Ostatnia edycja:
reklama
żelka ja to sie nie pierniczę. wszyscy wiedzą, że JA wiem najlepiej co jest dobre dla Lenki, co jej potrzeba, jak o nia dbać itp. jak za długo u kogos na rękach albo jak nie chcę aby u kogos była to zabieram i koniec. tak było od początku. nikt nie ma mi tego za złe, bo wiedzą, że ze mna nie ma dyskusji :-D nigdy nie miałam skrupułów by zwrócić komuś uwagę, że rąk nie umył albo fajami śmierdzi. to moje dziecko i chcę dla niego jak najlepiej a jak sie komus nie podoba to see u later aligater (choc wszystko oczywiście z kulturką, bez kłótni bo kłócić sie nie lubię- jak nie muszę) :rolleyes2::-D pewnie dlatego moja teściowa mnie nie kocha. ale ja tego nie potrzebuję, wszystkich których kocham mam obok siebie :tak:

agacio kg nadprogramowych nie mam ale to nie wyznacznik do tego by czuc sie dobrze z sobą. przez ostatnie wydarzenia wyglądam źle i nijak nie wiem jak się podrasować ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry