reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Kamcia ja nie mówię,że nic nie dostałam tylko nie wiem kiedy chrzciny miałam, a co dostałam to też nie wiem.
Igi nie tylko łyżeczkę dostał od tej ciotki, bo i ciuchy mu wpadły i złoty łańcuszek z medalikiem.Ale z ciuchów wyrósł,a łyżeczkę ma do końca życia i medalik też (jak nie zgubi).

Dziewczyny no niestety ta moja najstarsza siostra taka jest, nie patrzy na dzieci.Byle by na fajury było!!!! Starszy dostał teraz na komunie kasę i co ...tyle że ją dostał.Zaplanował sobie kupić jakieś buty do gry w piłę, bo chodzi na treningi jeździ na zawody. Buty jakieś 150 zł kosztowały.Mamusia powiedziała,że w żadnym wypadku takich drogich butów nie kupi. Dziwne bo przecież to jego pieniądze. No i po komunii mama kasę "pożyczyła" i tyle ją młody widział. Ani kasy ,ani butów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mam zamiar kupić taki drewniany ozdobny kuferek i wszystkie pamiątki ( łyżeczkę,szatkę z chrztu,świece,opaskę ze szpitala, pamiętnik taki ozdobny, itd.) Igora tam chować. Dostanie to jak dorośnie i zrobi z tym co będzie uważał.
Kilka lat temu moja kuzynka otworzyła właśnie swoje pudełeczko ze skarbami,ale miała radochę:)

Ypra a tak się zastanawiałam gdzie Ty się podziewasz, a Ty bidulo chorowałaś. A jak tam Krzysiu się sprawuje. Dawaj jakieś foty bo się stęskniliśmy za chłopakiem :tak:

Coś jeszcze komuś miałam.... nie pamiętam

Aaaa no i byłam w UM złożyć papiery, no i tym razem był pan a nie pani,wymyślił,że jeszcze PIT 11 M jest potrzebny, no i świstki z ZUS i wtedy możemy przyjść. A ostatnio pani powiedziała,że możemy złożyć wniosek a z ZUS wystarczy potwierdzenie że złożyliśmy o te papiery i że potem będzie można to donieść do wniosku. M ma takiego wku**a bo się specjalnie z roboty zwalniał, no i znowu w przyszłym tygodniu będzie musiał to zrobić. Już nawet nie pamięta który raz się z roboty zwalnia,żeby jedną sprawę załatwić!!!

reklama
Jolek bo to wszystko zależy od człowieka. Jeden dziecku da drugi zabierze. Jeden lubi błyskotki inny nie. Dla nas nie ma znaczenia data chrztu ani w ogóle sam chrzest, nie podam daty chrzcin Zuzi. Nie wzruszy mnie taka pamiątka. Dla mnie to zbędny kurzołap które gdzieś po drodze wyparowuje.

Trzeba dobrze znać rodziców.

Hope wiem,że to zależy od rodziców. Dla córki drugiej siostry kupiłam łańcuszek z wisiorkiem (pierwsza litera imienia) i wiem,że oni tego nie spieniężą.

Buciki cudowne;) ja lubie takie kurzolapy;P hihi tylko pokoju mi brakuje ale jak z M kupimy chate wkoncu to jeden pokoj bedzie w takich duperelkach;P

Jolek skrzynia super pomysl juz zgapiam;)

No i zapomnialam hmmm

aaaaa Kamcia dawaj buziaka Emci od nas;)

A jeszcze co do chrztu to my tez pieniadze dostalismy dla malej;) ale ma konto zalozone no i rosna;P kupilismy pralke za nie ale juz raty leca do niej co miesiac z procentem nawet;P No i za jej pieniadze zapisalismy ja na basen bo akurat kaski rakowalo ale znajac nas to i tak jej sie to zwroci;P

Dziękuje ślicznie za wszystkie wypowiedzi w sprawie bucików. I tak jeśli chodzi o mój punkt widzenia to chce właśnie żeby to było na pamiątkę żeby z nią zostało na zawsze , łańcuszek i medalik też myślałam ale zostawię na pamiątkę I Komunii Św, do tego nie wiem właśnie czy kaskę czy prezent...

Hope- sorki ale jeśli Cię to nie wzrusza jak napisałaś to po co to w ogóle ... ? bo tak trzeba , to chyba nie w Twoim stylu...

My osobiście uwielbiamy pamiątki i inne duperele , ja mam swoje pudło z rzeczami sprzed ho ho lat i często tam zaglądam , dzieciakom też zbieram wszystko co uważam że będzie miało dla Nich jakieś znaczenie , sentyment , z czymś się będzie kojarzyło, tylko szukam odpowiednich do tego pudełek i póki co nic mi w oko nie wpadło , a mój mąż zaś jest kolekcjonerem różności np. z Deagostini czy Hachette więc i tego u Nas sporo.

Edit: Joluś kochanie właśnie doczytałam. To mamy identyczny pomysł z tym kuferkiem :))))

Ja z łyżeczki też jestem bardzo zadowolona:tak:
Odnośnie pamiątek to jak kupiłam album na zdęciaa taki ładny i wklejam etapami(miesiącami) pierwsze zdjęcie to usg ciąży w 8tyg a obok przyklejony test ciążowy, później są zdjęcia z 12 tyg i 3d z 20tyg, później są moje zdjęcia w ciąży pierwsze zdjęcie franka zrobione po porodzie i obok opaska którą miał na rączce:tak: i dalej już szał:-D

jolek ja rozumiem ze poza łyzką jeszcze coś..
ale ja mówię że ładniej wygląda cały zestaw niż sama łyżka z takich rzeczy :-)
bo nraczej z łyżeczką tylko by ktoś nie przyszedł :-p hihi

no a u mnie kuferki stoją 2 :-)
Vi am swój.. i Emma tez .. są w nich nawet obrączki co miały w szpitalu , i klamra z pępuszka.. po 1 pampersie z każdego rozmiaru :-p
pierwsze szczoteczki do ząbków...
poierwsze rysunki , wyklejanki...
wsyztsko co moze być pamiatką ląduje w kuferku:tak:
z tym ze moje sa papierowe :-p takie jakby kartoniki ;-)

Kuferek też super sprawa tak jak piszesz Kamcia można wszystkie pierwsze rzeczy tam schować bo do albumu pieluch nie będę upychać:-D

Matko dziewczyny faktycznie buziaki dla waszych okrąglaczków Kamcia:*** Młoda:***

Ostatnia edycja:
reklama
Agacio czemu nie, jak się zmieszczą:):)

Właśnie Matusia do mnie pisała,że neta u niej w całym mieście nie ma :sorry:
Zastanawiam się czy to przez te ACTA czy odcinają jej miejscowość od cywilizacji:eek:;-)

Aaaaa wczoraj ząbka nie było widać a dziś już się przebił. Lecę sówaczek zmienić. Dolna dwójeczka już jest:)

Ostatnia edycja:
Do góry