reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Witam się szybko napiszę co u nas po wizycie a póxniej nadrobię zaległości
A więc tak włoski wyleciały ze stresu, ale to nie tylko smoczek miała na to wpływ,powiedziła że bardzo wile czynników powoduje ze ona jest zdenerwowana i niespokojna.
Przedewszystkim jest bardzo dobrze rozwinieta intelektualnie, na poziomie czterolatka, niestety fizycznie jest dwulatkiem i dużo rzeczy ja złosci bo głowa nie idzie w parze z ciałem.
Powodem stresu też jest sucha skóra (Magdzia jest atopowcem), stresuje ją tez to że przebywa z dziecmi starszymi od siebie(siostra i kuzynki w wieku od 6-9 lat) a nie jest na tyle sprawna żeby za nimi nadążyć,natomiast z rówieśnikami się nie dogada bo są gorzej rozwinięci od niej, najlepiej zapewnic jej kontak z 4-5 latkami.
No i nie stresować jej znaleść dla niej zajęcie które umozliwi jej spożytkowanie energii(bardzo zywiołowe dziecko)
No i to by było na tyle ,tak ogólnie, bo generalnie rozmawiałyśmy z Panią doktor dwie godziny,dużo tez rozmawiała z moją Madzią
I sory ze się wczoraj nie odezwałam ale strasznie zle się czułam bardzo bolało mnie gardło i miałam gorączkę
Uciekam czytać

reklama
Paula ciesze sie ze problem zostal odnaleziony, moze teraz wszystko wroci do normy.
Wszystkim polroczniakom buziaczki od ciotki karolki i oskarka...
Kamcia oby Twoi chlopcy szybko wrocili do zdrowia
Wszystkim chorowitkom rowniez zdrowka.
A gdzie mandrzejczuk sie nam zapodziala????
Hope ciesze sie ze wyniki u mamy ok i u Twojej Ainka tez...

U nas tez juz zimno i prawie codziennie straszna mgla... ble...
Moje dziecie nie miesci sie juz w swoim malym foteliku samochodowym i ma juz nowy od 9 do 18kg... masakra...

Aniu- śliczny avatarek !:tak: dużo zdrówka dla Darusia :* i nic się nie martw dla Ciebie tu jest zawsze miejsce :-)
Hope- cieszę się że wyniki ok! i oby tak dalej :-)
Paula- to sporo się dowiedzieliście :tak: ważne że już wiecie co i jak i można działać:tak: a o Mandrzejczuk ja też nie dawno pytałam ale generalnie zero odzewu ... wydaje mi się że nie odzywa się przez dyskusje na karmieniu jakiś czas temu a szkoda bo bardzo ją lubię choć ma babka specyficzny charakterek ;-):tak:

laski się umawiają ale hola hola ładnie to tak resztę koleżanek nie zaprosić :-p

edit:
a i już wiem co jeszcze
Matusia - brawo brawo dla chłopaka nie zły zdolniacha :tak: i nie wiem ale wydaję mi się nie krępuj się tu Nam o nim wspominać ja Wam marudzę nie raz o Szymciu i po uszach nie dostaję więc spoko loko a miło słyszeć że u kogoś coś fajnego się dzieje ;-):-)

Ostatnia edycja:
ania86 śliczny avatarek :-)
karolq gratuluję ząbka
futrzaczku współczuję takiego siedzenia samej w domu .. wiem coś o tym bo mam tak w wakacje.. z tym ze w wakacje jest lepiej bo pół dnia moge spędzić na dworze no i jakoś zlatuje a zimą patrzy się tylko na zegarek i wyczekuje tej godzin y powrotu
hope , styna , lwiapaszczka buziaczki dla dzieciatek :*
salsera mi przychodzi na mysl że ci się krwiaczki mogły porobić , żyłki popekac i boli... ale nie wiem nie jestem lekarzem :/
najlepiej idź do lekarza i dostaniesz coś na to bo moja kuzynka miała tak kiedyś ze właśńie gdzie jej lekko nie dotknąć to jej żyłki pekały i się robiły siniaki , nie znam szczegółów jej choroby ale wiem ze to jej przeszło :tak:
matusia to wątek mam majowych :-) więc myślę że jak starszak jest taki zdolny to nic tylko się chwalić :-) gratuluję :*
hope to dobrze że mama ma dobre wyniki
paula bardzo się ciesze że wiesz co dolega dziecku i będziesz wiedziała jak jej pomóc.. bno i jak widac nie był to smoczek...
a żywiołowe dziecko miec to super (moja tez zywiołowa) tylko dawać się mu wyszaleć :-)
teraz czekajmy aż włoski odrosną :-)
napisałam wcześniej o mandrzejczuk bo akurat ostatnio z nia pisałam i mi mówiła co jest przyczyną że jej nie było na forum
aha mały nie ma już kolek i jest bardziej spokojny , ma 2 ząbki :-)
zresztą jak będzie miała czas i chęć wejśc tro sama pewnie napisze co u niej :-) wkońcu zawsze lubiła pisac długie szczegółowe posty :-)

aha dziękuję w imieniu brata ... mam nadzieje ze szybko będzie miał operacje i powiedzie się pomyslnie...
narazie czekają :/

a ja dzis nie mogłam wejśc bo miałam gości i późńije D montował ze mną półeczke na kwiaty :-p
i nie było kiedy

Ostatnia edycja:
reklama
Hope styna lwiapaszczka buziaki dla półroczniaków!

Ja dzisiaj tez zmarzłam na spacerze, a synek nie bo mamusia go cieplutko ubrała! Kurcze jak juz jest zimno normalnie teraz jest juz szron na szybach w autach:szok:
Paula super, że już wiadomo co jest Madzi teraz tylko będziecie uważać i stosowac sie do rad i wszystko bedzie dobrze!
Hope cieszę się ze wyniki mamy sa dobre!

Do góry