reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się szybko napiszę co u nas po wizycie a póxniej nadrobię zaległości
A więc tak włoski wyleciały ze stresu, ale to nie tylko smoczek miała na to wpływ,powiedziła że bardzo wile czynników powoduje ze ona jest zdenerwowana i niespokojna.
Przedewszystkim jest bardzo dobrze rozwinieta intelektualnie, na poziomie czterolatka, niestety fizycznie jest dwulatkiem i dużo rzeczy ja złosci bo głowa nie idzie w parze z ciałem.
Powodem stresu też jest sucha skóra (Magdzia jest atopowcem), stresuje ją tez to że przebywa z dziecmi starszymi od siebie(siostra i kuzynki w wieku od 6-9 lat) a nie jest na tyle sprawna żeby za nimi nadążyć,natomiast z rówieśnikami się nie dogada bo są gorzej rozwinięci od niej, najlepiej zapewnic jej kontak z 4-5 latkami.
No i nie stresować jej znaleść dla niej zajęcie które umozliwi jej spożytkowanie energii(bardzo zywiołowe dziecko)
No i to by było na tyle ,tak ogólnie, bo generalnie rozmawiałyśmy z Panią doktor dwie godziny,dużo tez rozmawiała z moją Madzią
I sory ze się wczoraj nie odezwałam ale strasznie zle się czułam bardzo bolało mnie gardło i miałam gorączkę
Uciekam czytać

reklama
Paula ciesze sie ze problem zostal odnaleziony, moze teraz wszystko wroci do normy.
Wszystkim polroczniakom buziaczki od ciotki karolki i oskarka...
Kamcia oby Twoi chlopcy szybko wrocili do zdrowia
Wszystkim chorowitkom rowniez zdrowka.
A gdzie mandrzejczuk sie nam zapodziala????
Hope ciesze sie ze wyniki u mamy ok i u Twojej Ainka tez...

U nas tez juz zimno i prawie codziennie straszna mgla... ble...
Moje dziecie nie miesci sie juz w swoim malym foteliku samochodowym i ma juz nowy od 9 do 18kg... masakra...

Aniu- śliczny avatarek !:tak: dużo zdrówka dla Darusia :* i nic się nie martw dla Ciebie tu jest zawsze miejsce :-)
Hope- cieszę się że wyniki ok! i oby tak dalej :-)
Paula- to sporo się dowiedzieliście :tak: ważne że już wiecie co i jak i można działać:tak: a o Mandrzejczuk ja też nie dawno pytałam ale generalnie zero odzewu ... wydaje mi się że nie odzywa się przez dyskusje na karmieniu jakiś czas temu a szkoda bo bardzo ją lubię choć ma babka specyficzny charakterek ;-):tak:

laski się umawiają ale hola hola ładnie to tak resztę koleżanek nie zaprosić :-p

edit:
a i już wiem co jeszcze
Matusia - brawo brawo dla chłopaka nie zły zdolniacha :tak: i nie wiem ale wydaję mi się nie krępuj się tu Nam o nim wspominać ja Wam marudzę nie raz o Szymciu i po uszach nie dostaję więc spoko loko a miło słyszeć że u kogoś coś fajnego się dzieje ;-):-)

Ostatnia edycja:
ania86 śliczny avatarek :-)
karolq gratuluję ząbka
futrzaczku współczuję takiego siedzenia samej w domu .. wiem coś o tym bo mam tak w wakacje.. z tym ze w wakacje jest lepiej bo pół dnia moge spędzić na dworze no i jakoś zlatuje a zimą patrzy się tylko na zegarek i wyczekuje tej godzin y powrotu
hope , styna , lwiapaszczka buziaczki dla dzieciatek :*
salsera mi przychodzi na mysl że ci się krwiaczki mogły porobić , żyłki popekac i boli... ale nie wiem nie jestem lekarzem :/
najlepiej idź do lekarza i dostaniesz coś na to bo moja kuzynka miała tak kiedyś ze właśńie gdzie jej lekko nie dotknąć to jej żyłki pekały i się robiły siniaki , nie znam szczegółów jej choroby ale wiem ze to jej przeszło :tak:
matusia to wątek mam majowych :-) więc myślę że jak starszak jest taki zdolny to nic tylko się chwalić :-) gratuluję :*
hope to dobrze że mama ma dobre wyniki
paula bardzo się ciesze że wiesz co dolega dziecku i będziesz wiedziała jak jej pomóc.. bno i jak widac nie był to smoczek...
a żywiołowe dziecko miec to super (moja tez zywiołowa) tylko dawać się mu wyszaleć :-)
teraz czekajmy aż włoski odrosną :-)
napisałam wcześniej o mandrzejczuk bo akurat ostatnio z nia pisałam i mi mówiła co jest przyczyną że jej nie było na forum
aha mały nie ma już kolek i jest bardziej spokojny , ma 2 ząbki :-)
zresztą jak będzie miała czas i chęć wejśc tro sama pewnie napisze co u niej :-) wkońcu zawsze lubiła pisac długie szczegółowe posty :-)

aha dziękuję w imieniu brata ... mam nadzieje ze szybko będzie miał operacje i powiedzie się pomyslnie...
narazie czekają :/

a ja dzis nie mogłam wejśc bo miałam gości i późńije D montował ze mną półeczke na kwiaty :-p
i nie było kiedy

Ostatnia edycja:
reklama
Hope styna lwiapaszczka buziaki dla półroczniaków!

Ja dzisiaj tez zmarzłam na spacerze, a synek nie bo mamusia go cieplutko ubrała! Kurcze jak juz jest zimno normalnie teraz jest juz szron na szybach w autach:szok:
Paula super, że już wiadomo co jest Madzi teraz tylko będziecie uważać i stosowac sie do rad i wszystko bedzie dobrze!
Hope cieszę się ze wyniki mamy sa dobre!

Do góry