reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Bra oj ja też jestem ciekawa Waszego wózka, daj znać jak się sprawuje. I też ostatnio moja mała bardzo absorbująca więc przybijam Ci piątala.
Chyba każdy wykorzystuje pogodę na maksa.... super:tak:
Aina leż kobito leż, ja też uwielbiam białe michałki:rofl2: idę jutro do sklepu uzupełnić zapas słodyczy bo się wykończę z Wami, albo coś upiekę:-D
Majeczko miłego spotkania

reklama
MajaPolka a żebyś wiedziała. Odliczm dni do przeprowadzki żeby już nie oglądać zasikanych wind, obsikanych murów i palących w windach debili. I tych kupsztali na trawnikach co dwa kroki.

Ale się rozpisałyście :-p

Paula a coś dał na te stresy lekarz???

Mi się pisać nie chce więc idę się myć i spać :rofl2:

Salsera co za jędza:szok:, napluj jej na wycieraczkę:wściekła/y:
MłodaiPiekna kurcze nie wiedziałam o kiecce ale nadrobię w końcu kiecka się też przyda:-D

Ja mam dość od trzech godzin mała się darła niemiłosiernie to przez tego zęba im więcej płacze tym więcej powietrza połyka i wzdęcia ma więc płacze jeszcze bardziej. Pozdrawiam was i lecę spać.

bra, moja koleżanka ma taki wózek po swojej 5 letniej córce i mówi że super jest, więc zostawiła go dla kolejnego dziecka. Mój komp też się rozłazi, sam się resetuje w najgorszych momentach (np jak robię przelew w banku). Kupiliśmy go po ślubie, czyli ponad 9 lat temu - to już dziadziuś.
paula, nie spotkałam się jeszcze z tak silnym stresem u dziecka. Może to faktycznie ten smoczek. Biedulka malutka. Polecił coś Wam, co dalej robić?
Maja, podeślij kawałek jak upieczesz. Uwielbiam banany i kokosy i przepis już sobie skopiowałam. Wymieniamy się tymi przepisami, a ja w sobotę robiłam ziemniaczki Hope. Żeby przypomnieć sobie przepis przeryłam wątek z okresu ciąży i się nieźle uśmiałam czytając nasze zachcianki.
marzena, domek jest mieć cudnie, ale niestety nie kończą się problemy z sąsiadami. Ja dziś stałam przy zlewie, patrzę w okno, a tam idą dwie kobity (ok 50 lat) i jedna mi garść papierów przez płot na ogródek rzuciła, pukam w okno i pokazuję co jest, a ona, cytuję :"zamknij ryj". myślałam że mi kopara parapet porysze.
jolek, po co myć ? :-D
styna, współczuję Wam tych kolek i bóli ząbków. Przy drugim dziecku już będzie łatwiej, spokojniej.

Ostatnia edycja:
A miałam tylko powiedzieć dobranoc:-)
Na stres zaleciła dawac magnez, kupiłam taki w saszetkach dla maluchów i mała pije.
No i oddałam Madzi smoka ale to już jakis czas temu, porozmawiała przez tel. z takim psychologiem i ona mi doradziła zeby jej dać tego smoka, no i Madzia chodzi szczęśliwa:-) no i obchodzimy sie z nia jak z jajkiem robimy wszystko żeby się nie wkurzała, żby nie widziała w telewizji żadnych strasznych scen, no i my nie mówimy do siebie "głośno", poświecamy jej więcej czasu inywidalnie, włączylismy jeszcze w to wszystko babcie i dziadka, każdy poświęca tylko jej jakąś część dnia.
Martusia ja też się w życiu nie spotkałam z takim stresem, bardzo mnie to wszystko przeraziło i nie ukrywam bardzo się za to obwiniam:-( czego mam nie robic (za poradą psychologa), bo ona nie dawała jakis sygnałów ze dzieje się coś złego, przezwała to wszystko tak wewnątrz :-( Bidulka moja, mam nadzieję że teraz będzie już dobrze
Dodam jeszce tylko że włoski zaczęły odrastać:-) ale zanim będą dłuzsze minie kilka dobrych miesięcy.
No to już uciekam bo jestem bardzo śpiąca.DOBRANOC
9 mam wizyte u psychologa dzieciecego zobaczymy co ona na to

Ostatnia edycja:
Matusia masz rację, M się za mnie umyje :rofl2:

Paula kto by pomyślał,że odstawienie smoka może tak wpłynąć na dziecko. Trudno musicie poczekać aż mała sama "dorośnie" do odstawienia go. Trzymam kciuki,żeby włoski szybko odrosły &&&&&&&&

paula, ale to nie Twoja wina. Nie było tak drastycznie z tym smokiem. Mateusza smoczek, to nawet teściowa przy Nim w piecu spaliła, żeby się pożegnał - to dopiero było straszne, ale Mati mu pokiwał i było ok do wieczora, oddaliśmy Mu innego smoka, bo miał całą kolekcję. Cieszę się bardzo, że to się wszystko wyjaśnia powoli, bo to taki stres dla Was był, nie wiadomo było co się dzieje.
Dodam jeszcze, że Mati ma zdjęcie w wieku 3,5 lat ze smokiem sobie siedzi hrabia, ale to tylko brał tak sobie na chwilę podydać. Rozstawał się z nim baaaardzo długo. A ciekawostka jest taka że zaczął go brać dopiero jak ok roku miał, teściowa go nauczyła.

reklama
hej hej hej sokoły:)
Paula nie obwiniaj się, uważam,że to nie Twoja wina. Madzia niedługo bedzie miała piękne włoski:) Głowa do góry!
Bra P chce zmienić samochód, powiedziałam mu,że jak kupi mi wózek to niech sobie zmienia, ale najpierw wózek:p Mam nadzieje,że bedzie się Wam super prowadził.
Majeczka udanego spotkania życzę, ja strasznie ubolewam nad tym,że nie mam z kim wyjść na spacer, tzn. z jakąś mamusią. Teraz moja koleżanka jest w ciąży z drugim dzidziusiem i jest Majówką 2012...:*:*:*
Basiek ja mam zapas uzupełniony także zapraszam:) Biale michałki, trufle. delicje, czekolada, ale dzis napisałam sobie ogromna kartkę KONIEC ZE SŁODYCZAMI, ciekawe na ile?

Jasiek już chcę na ręce, małpiatka jedna. Przytulaśny jest ogromnie, uwielbiam to. P w pracy a ja siedze, czyli dzien jak codzień.

Do góry