reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Karolka toś się rozpisała :-D

Bry

Ja na nogach od 6, purchawka po wczorajszym pikniku padła o 21 i wstała o 6 i za nic nie chciała iść dalej spać. Kochane dziecko, pół dnia lało, uwędzona przy ognisku ale ani razu nie zapłakała, a jeszcze te gęby znajomych, rozdarte od ucha do ucha :-D

Kamcia gratuluję nowego mieszkanka :-)
Persefona a ty nie żyj w domysłach, tylko porozmawiaj. Lepsza najgorsza prawda niż najpiękniejsze kłamstwo a pewnie sporo sobie dodałaś i czerwony alarm włączył ci się niepotrzebnie. Niemniej działaj, nie ma na co czekać:tak:

Motylku z grzybicą brodawek nie jest tak do końca, że są bezobjawowe, zazwyczaj prócz bólu przy karmieniu pojawiają się inne symptomy, brodawki swędzą, pieką, mogą pojawić się na obwódce krostki a skóra robi się specyficzna, napięta i błyszcząca, często też pęka. Mało tego, grzybicę może mieć równolegle dziecko w buzi. Trzeba leczyć i mamę i dziecko w tej sytuacji.

Nie wiem czy dalej to robisz ale powinnaś jak najczęściej chodzić bez stanika (wietrzyć), i na stałe zrezygnować z biustonoszy z fiszbinami. Uważaj też jak się układasz do spania, na brzuchu w ogóle nie powinnaś, na boku tak, żeby nie uciskać piersi. Niestety problemy z piersiami mają tendencję do nawracania.

Poprawiłam ;-)

Ostatnia edycja:
Hope chyba chodziło o Lepi a nie o Alex :)

Witam się niedzielnie...Pogoda się zwaliła, nawet 20 stopni nie ma na termometrze. Muszę się trochę wziąć za ogarnianie bo popołudniu kumpela ma po ciuszki te za małe na Gogorka wpaść. Ale niech mnie ktoś kopnie,żebym cztery litery z kanapy ruszyła, jeszcze po śniadanku zrobionym przez M...rozpusta :-D

Ilonka wypędź wszystkich z domu i tyle :-D

Hmm, sama już nie wiem. Poczytałam trochę o tej grzybicy i nie sądzę, bym ją miała.
Jakiś czas nie miałam żadnych dolegliwości, sutki zaczęły mnie boleć od jakiegoś czasu (w sumie jeden), kiedy to mój łakomczuszek zaczął mnie gryźć i ciągnąć przy każdym karmieniu:wściekła/y:. Maltan używam tylko wtedy, gdy mnie boli i to tylko trochę.

Zastoje robią mi się co jakiś czas jak mocno wieje na dworze:baffled:
Zapalenie miałam tylko raz. teraz pomaga mi kapusta i przystawianie malej do chorej piersi. tylko zastanawiajace jest to kłucie bolesne, gdy nachodzi pokarm - czasem, gdy niby wszystko jest w porządku, bo nie ma zastoju pokarmu...

Hope a co mam pisac jak nic sie nie dzieje, nudy i tyle... na temat piersi i problemow z nimi zwiazanych sie nie wypowiem bo sie nie znam i tyle mam dzis do powiedzenia...

Witam się
Przyłączam się do grona niewyspanych. Wróciliśmy z grilla o 12, ledwie zdążyłam oko przymknąć, kluska obudziła się na szamanko, i potem znów i znów. Przed chwilką zasnęła i ja korzystam i zaraz mykam do łóżeczka do drzemiącego już męża ;-) bo chyba na siedząco zasnę.
Kamcia super, że udało się z tym mieszkankiem:tak:

Witam
padam na ryj.

jestem wykonczona po grillu wczorajszym, pogoda w sam raz na spacer fajnie chłodno.
Persefona Nie na tą uczelnie co Ty, ale chyba od lutego zacznę, jedne studia w Szczecinie i jedne w Poznaniu. o!
Przepraszam,że tylko na chwilkę ale Bąk zasnął, wiec ja skorzystam chwilkę:)

reklama
Ja już po gościach. trochę zabawili,ale koleżanka zaraz rodzi więc było o czym rozmawiać. No i słodki Iguś czarował rozmową jak nigdy :) Widzę,że bardzo gościnny i towarzyski ten mój synek :)

Do góry