reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Maja moi będą około 10tej, więc będę musiała się spinać. U mnie Igorito też marudny ale zwalam to na pogodę i zaciskam zęby. My marudzimy teraz więc maluchy też kiedyś muszą :-D

reklama
Widzę,że rodzice was nawiedzają;-)Moi wczoraj zadzwonili,że w niedzielę przyjadą. Więc mnie też czeka sprzątanie i pewnie jakies ciacho zrobie do kawy...ehhh:dry: Tak sobie myślę,że znowu się nasłucham,bo moja mama to jest typową teściową z dowcipów...

Matko ile tego jest. Sprzątam, sprzątam i końca nie widać. A ile już z konta ubyło na zakupy :/ szok... Ostatnio tak wszystko w sklepach podrożało od miesa po warzywa. Imprezka na 21 osób w niedziele - obiad, deserek, kolacja. Dodatkowo teściowie i rodzeństwo męża od dzisiejszego wieczora do poniedziałku (5 osób), a w poniedziałek parapetówka. Jeszcze sprzątać nie skończyłam, a już powinnam zacząć gotować i piec. Muszę chyba do mamy zadzwonić bo z małym marudnym mopsem nie dam rady. Na razie przykimać się stara w wózku - jedną ręką pisze jedną bujam. Jak zaśnie lece szorować łazienkę... Lol -> następne chrzciny w knajpie bo to trzeba mieć siłę konia pociągowego i czas na takie rzeczy, a jak młody mi wisi godzine na cycu to mi sie scyzoryk otwiera że ciasto np w połowie tylko zarobione ;/// ehhh Pomarudziłam - uciekam i powodzenia dziewczynki w sprzątaniu i z gośćmi.

Ja chcę uniknąć tego całego zamieszania w domu, dlatego chrzciny robię w knajpie (około 15 osób). Obiadek, torcik z kawką i do domu :-)

Teściowa tylko przyjeżdża parę dni wcześniej i później trochę zostanie, ale ona ma do nas aż 620 km. Przyjeżdża z cudownych Mazur :-)

a ja też robie chrzciny w lokalu, bo w domu to za dużo tego wszystjiego, a cenowo i tak chyba wychodzi podobnie (liczac czas i energie jaka się spożytkuje) :p

Udanych chrzestów dziewczynki ;)

My też bedziemy wyprawiać chrzciny w lokalu, ale w sumie tylko dlatego, że na naszych 2 pokoikach nie bardzo jest jak... ja mam liczną najbliższa rodzinkę, więc troche nas bedzie.
Teraz zaprawiam ogórki w zalewie curry, a M pojechał z Zosieńką na spacer:-)
Miłego dnia Kobietki!

a mozecie mi powiedzięc kiedyt i na jakim programie leci ta ciąża z zaskoczenia?? i to o zakupach też:-)
tez myslałam o Darii ostatnio..
tak hope my to mamy czas zorganizowany idealnie :-p
przecież musimy mieć też coś z życnia:-D
co do bycia cioicią :D
ja z mojej strony od rodzeństwa jestem ciocią 4 smyków .. od kuzynostwa jest kolejnych 4 smyków (z czego 2 mam na codzień w pl a 2 mieszka daleko przy granicy niemieckiej)
a z resztą rodziny(od strony ojca) nie mam tak kontaktu ale mam też 2 maluszków od chrzestnej córki jest też maleństwo którego nigdy nie widziałam:sorry2:
więc mam mega dużą rodzinę :-p
persefona gratuluję wygranej
100 latek dla Remika :-) a moze suweaczek nie kłamie tylko odlicza co do dnia a liczy w miesiącach a nie każdy miesiąc ma tyle samo dni :-p :tak:
mandrzejczuk darii fotobloga możesz szukać na temacie czym się zajmjuję w wolnym czasie :-)
wstawiam fokę ale wiecie:cool2:
wczoraj nie mogłam bo byliżmy w cyrku więc nie miałam kiedy
zaczęło się o 19.30 a skończyło o 22!! Viki była szczęśliwa ciągle skakała pokazywała na akrobatów .. wroku nie spuszczała..
jeździła na koniu i wielbłądzie hehe
podobało jej się strasznie.. a jak zajechaliśmy do domu to padła jak kawka :-p Emma też cały seans siedziała i patrzyła zainteresowana co jest na scenie :-)
melia witaj:)
ja bez\ mojego na zakupy sie nie ruszam:-p bo połoy rzeczy bym nie kupiła
alex to ja Ci powiem ze u was z autem jak u nas.. też się coś popsuło :baffled:
i nie wiemy co.. a niedawno katalizator wymienialiśmy yhhhh jechałam 2 dni temu do znajomych i jak podjeżdzałam w korku pod górkę to mi zgasł!! szybko odpaliłam zeby nie robić większego korku a ten mi zaczął skakać jak traktor:dry: i zapaliła się jakaś kontrolna na pomarańczowo
olej jest bo się kontrolka nie pali , płyny wszystkie są bo miesiąc temu sprawdzał D i było wszystkowgo full... więc nie wiem co jest grane.. dzisiaj D podjedzie do garażu i zobaczymy ile to nas wyniesie...
86ania witaj :-) też Cię dawno nie było....
zagłosowałam na Twoją kołysankę :-) sliczna jest chyba się jej nauczę i bedę Spiewać dziewczynkom
lepi wsyztskiego naj dla 3 miesięczniaka :-)

dobra mała mi zasnęła teraz.. starsza śpi to muszę trochę ogarnąć..
chciałam poprasować ale mi się odechciało :-p więc prasowanie poczeka:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry