reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

czesc czesc ! w koncu po 3 dniach non stop ulewy wychodzi slonko i sie rozjasnia to szarobure niebo... moze uda sie w koncu na spacer jutro wyjsc ?! bo mam dosc tego siedzenia ....

lepi- ja jutro tez nareszcie mam lekarza...

...a do dentysty sie wybiore jak juz mąż będzie, nie moge sie doczekac :))) meza oczywiscie.... hhihihi

..i okresu nie chce ! i zadnego powrotu plodnosci niet! ....za to szalec z moim chetnie hehee :p

aina- to juz??a kiedy wyniki?? na pewno beda dobre;-)...jak nie bardzo dobre!

Jutro pojade z tesciem do lekarza, bo nie mam autka na chodzie.. niestety.. :/ .....ale Poli z tesciowa bron boze zostawic nie moge!
...mam nadzieje, ze moja babcia jutro bedzie mogla z nia zostac, przy niej to Polusia spi i jest grzeczna, babcia ja nosi i kolysze ;] choc tez wole nie na dlugo.. babcia swoje lata ma...hm hm.... a musze wstapic do apteki jutro, w ktorej to sa wyprzedaze, i zakupic małej zestaw Oilatum lub Oillan, baardzooooo jej pomogla emulsja do kapieli z Oilatum Soft - skorka duzo duzo lepiej!

edit: mandrzejczuk- widzisz bywa, ze i slonce swieci! ja b.lubie bawarke, teraz pije jej wiecej, bo mam od paru dni chyba kryzys laktacyjny po 6 tygodn.- tak na to wyglada.. i tez mialam tu niezla jazde.. ale chyba idzie ku lepszemu...
A meza po prostu wspieraj ! U nas pracy prawie rok nie bylo.. potem ciaza.... masakra finansowa... i teraz
moj B. siedzi za granica skoro sie nadarzyla okazja a my same... ale wszystko mozna przetrwac! musimy w to wierzyc!

Ostatnia edycja:
reklama
to może być owulacja...jeśli to sa takie nitki,paseczki krwiste w śluzie, u mnie coś takiego pojawiło się 2 tyg temu,a teraz mam krwawienie...no i tak myślę,że to by pasowało, że owulacja, 14 dni i teraz miesiączka...nigdy wcześniej śluzu owulacyjnego nie miałam z krewką ale podobno może być, szyjka w końcu była naruszona itp...
no właśnie takie mam tyle że jak pisałam jak mi się raz dziennie pojawi na wkładce bo podpaski nie potrzebuję to to wszystko..
nie ma ani trochę więcej i przez cały dzien mam spokój... mam tak już chyba 3 albo nawet 4 dni
ale nic mnie ani nie boli ani nie mam żywej krwi....
sama nie wiem co to jest
z Viki miałam połóg 10 dni a okres równo w 6 miesiącu po porodzie
teraz miałam połóg 11 dni no i teraz ten jakby sluz...
a przecież karmię piersią więc pomyslałam że za wcześnie może...

i jest zagadka...oby nie było niespodzianki bo z mężem sobie szalejemy:zawstydzona/y::-p

jak będę w ciązy to ty razem będzie wpadka:shocked2::zawstydzona/y:
zobaczymy....
a implant czeka na 1 normalną miesiączkę... oby się doczekał;-)

Ja dzisiaj byłam u mojego ginka i wg niego w ciągu ok. 10 dni powinien pojawić się okres. Mój lekarz jak zobaczył moją dziurę w brzuchu to się załamał- dał skierowanie do szpitala na wyczyszczenie i zszycie tego bo powiedział że to jest bardzo duża dziura (ok.8cm) i sama to będzie się goić jeszcze długie tygodnie, także jutro dzwonię do szpitala i czekam na termin naprawy mojego brzucha- to ma być zabieg pod narkozą. Zobaczymy jak to będzie, trochę się boję tego bo sytuacja może się powtórzyć ale muszę spróbować, nie chcę chodzić jeszcze nie wiadomo ile z dziurą... :-(

karolka no to miejmy nadzieję, że szybko Ci zaszyją i się ładnie zabliźni.No tak, to czyli w szpitalu u innego lekarza była inna -wersja ,że masz chodzić z tym dopóki nie zarośnie samo? przecież to wrota dla bakterii i wielki dyskomfort psychiczny, skandal..

Karolka - pewnie już gdzieś pisałaś, ale jeśli możesz to napisz jeszcze raz dlaczego Ci się ta dziura w brzuchu zrobiła. Pytam bo jestem po cc i też miałam spore powikłanie po tym zabiegu. Otóż dzień po wyjściu ze szpitala zaczęła mi się lać krew z brzucha wręcz strumieniami. Najpierw myślałam, że szwy mi się rozeszły bo dzień wcześniej w szpitali mi zdjęli. Choć bardzo nie chciałam musiałam pojechać na izbę przyjęć bo ta krew non stop leciała. Okazało się, że zrobił mi się krwiak w ranie po cc i musiałam znów zostać w szpitalu oczywiście córcia została ze mną. Spędziłam jeszcze 2 tygodnie w szpitalu cały czas faszerowali mnie antybiotykami i ta krew ze mnie leciała. Teraz już jest ok.

Aina - wielkie gratki za zdanie egzaminu :-)

Aina gratulacje!!

dziewczyny poradźcie mi mój mały od wczoraj ma bol brzuszka prawie przez caly czas tzn. wtedy kiedy nie spi to cały czas marudzi albo płacze, a najgorsze z tego wszystkiego jest to ze jak podaje mu pierś to strasznie placze i wcale nie chce ssać, wypluwa cycek, nie wiem wyglada to tak jakby go coś bardzo bolało podczas ssania, martwie sie bo wydaje mi sie że sie nie najada. Jedynie po drzemce jak jest jeszcze zaspały albo jak śpi (bo wtedy próbuje go przystawic) to ładnie je. Nie wiem co mam o tym myśleć... No i dodam jeszcze że starsznie przelewa mu sie w brzuszku. Czy któras z dziewczyn wie moze co mu może byc? Ja jestem tak jak Mandzrezjczuk juz wyczerpana i bardzo sie martwię, mam nadzieję że to nie zadna choroba!!

aineczko-gratulacje!!:***

alex- to moze byc coz z brzuszkiem-kolka, a moze go gardelko bolec np skoro problem przy jedzeniu... ? ponoc czesto tak sie zdarza przy bolu gardla jak opisujesz

u nas dalej-znowu leje...........:/

karolka-oby skonczyly juz sie te meki! mam nadz.dobrze sie spisza w tym szpitalu.... a w jakim regionie DE jestes?jesli moge zapytac :)

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki!
Nie odzywałam sie,bo zakuwałam do obrony iii..........obroniłam sie i to na 5!:-):-):-)Jestem taka szczęśliwa!!!!:-D I dziś świętowałam razem z koleżankami. Mały dal mamusi poświętować,bo specjalnie nie marudził tylko jadł,sikał i spał.
mandrzejczuk ja też mam te kropelki bobtic,bo zakupiłam je jak mały cały dzień mi kupy nie chciał zrobić. Jak mu podałam,to od razu zrobił i był szczęśliwy. Teraz nie podaję,bo robi po kilka małych dziennie,ale jak sytuacja się powtórzy to znowu mu je podam,bo zadziałały.
aina gratuluję zdanego egzaminu!
alex to może kolki? Nie wiem.Spróbuj może z kropelkami.

reklama
Do góry