reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Salsera ja to spanikowałam na maksa jak piątego dnia młodego kikut został w ręczniku. My go delikatnie w ręcznik zawinęliśmy po kąpieli, odkrywamy a tu zonk - brak kikuta i szukanie, i co teraz, i w ogóle... Ale moja mama akurat była i powiedziała, że bez stresu, ładnie wygląda i będzie ok.

My dziś różnie. Wczoraj padałam na pysk i zasypiałam jak M coś do mnie mówił, więc chłopak wstawał do młodego w nocy :) Nie powiem żebym się wyspała ale jakoś funkcjonuję. Byle do przodu...

reklama
hej dziewuszki wiecie co .. normalnie w wakacje to nie mam owogóle prawie c\asu zeby zaglądać... tym bardziej że mam to utrudnienie że nadal nie mam kompa... i na noce oddaję a tak chocciaż bym na bieżąco nadrabiała... ehhh
auto też nadal nie jest zrobione..
za to jest jeden plus... na dniach do naszego kumpla (D zna się z nim od urodzenia)
przyjechała żona z synkiem 8 miesięcznym i zamieszkali u nas całą rodzinką... także mamy tu wesoło, ja przynajmniej siię nie nudze sama w domu....
bo mam koleżankę na codzień , razem chodzimy na spacerki i wogóle :-)
no i Vi bawi się z jej synkiem heh

musieliśmy porobić przemeblowania eby sie pomieścić :-p ale się ciesze .. idę was poczytac :-)

Witajcie;-)
My właśnie po badaniu bioderek. Remik był dzielny do momentu jak lekarz zaczął rozkładać mu nóżki. Wtedy się rozkrzyczał i już nie przestał do wyjścia z gabinetu:-) Na szczęcie bioderka są w porządku - lekarz pochwalił pieluszkowanie tetrowymi pieluchami. Za to mamy inny drobny kłopot - maluch przekręca nam główkę na prawo i mamy mu kłaść wałeczek z pieluchy,żeby odwracał się na lewo + dodatkowo takie ćwiczenia wyginające główkę stosować kilka razy dziennie.
salsera mojemu też trochę krwawił kikut,ale położna mówiła,że to normalne i może nawet jeszcze być trochę krwi jak odpadnie.
kamcia to macie wesoło:-)

Edit: Od wczoraj w lewym oku mam kristo-czerwone białko wokół źrenicy, także wygląda to okropnie. Nie wiem co to, skąd to i jak się tego pozbyć? Stosowałam 2 rodzaje kropli i nic. Więc ja teraz jestem idealną kandydatką do MISS ZOMBIE!

Ostatnia edycja:
Witam się
Dziewczyny wszystkie jestescie super, rewelacyjnie się was czyta. Sama pamiętam jak byłam przerażona i spanikowana wszystkim co dotyczyło mojej pierwszej córci, mój świat się kręcił tylko wokół dziecka, no dodatkowo chciałam żeby wszystko do okoła również było idealne.
Salsera nigdy w życiu nie mów że jesteś złą mamą, albo że coś źle robisz dla swojego dziecka, przecież go kochasz i w życiu mu nie zrobisz krzywdy, JESTEŚ SUPER DZIELNĄ I RADZĄCĄ SOBIE MAMĄ musisz to sobie zapamiętać
Korzystajcie z widzy doświadczonych mam, mamy tu super skarbnice wiedzy i stoickiego spokoju z rewelacyjnym podejściem do życia i dzieci naszą HOPE (uwielbiam czytać twoje posty)
A tak po z tym to u nas jest miło nocne płaczki są cyckowanie jest, narazie nie było butelki:-) i miejmy nadzieję że nie będzie. Pomału szykujemy się do chrzcin(26 czerwca) poprostu sielanka:-)

salsera moze pepuszek po prostu szybko odpadnie? u nas w 2 tyg juz go nie bylo.. choc nie bylo krewki ani wydziliny, ale kazdy ma inaczej, to normalne,,,
persefono gratuluje udanej wizyty i pieknych bioderek;-) u nas polmetek do badania bo Polusia ma dzis miesiac :))
..moja tez lubi glowke na prawym boku miec jak lezy na pleckach.. a na brzuszku zmienie sama strony glowy..

Alee duszno u nas dzis.. gorac buuu,, jak codzien, ale dzis wyjatkowo... i chyba nie pojdziemy juz na spacer dzisiaj, nie mam sama sily,, pobalkonujemy sie troszke,,

hello witam sie po urlopo wypoczynkowo i wogole z naładowanymi bateriami prawie tydzien na mazurach dało kopa do życia niestety nie jestem na bierzaco z wami ale teraz już bedę obiecuje wiecej sie udzielać hi hi
a przed wyjazdem byliśmy z mała na bioderkach wszystko wporzadku wizyta nastepna za 3 miechy no a moja Zuzia oczewiście nie omieszkała pana doktora poczestowac bąkiem przy USG :-)
wróciliśmy do domku wczoraj a taki gorac ze ojej , tam mieliśy chłodek w domu że mała jak zasneła o 21 to spala do 6 na karmienie a juz dzis szara rzeczewistosc i przyzwyczajenia sprzed wyjazdu 21, 1 , 4 karmienie a tak fajnie juz nam było no ale cóz mam nadzieje ze niedlugo i do naszego mieszkanka nastanie chłodek :)

A ja tylko na chwilkę zameldować że żyjemy.

Wczoraj moje słoneczko starsze miało urodziny :) I goście byli, pierwsza tura. W sobotę reszta hołoty się zwali.

Dzisiaj teściowa ma imieniny i trzeba kwiata podrzucić ;)

A teraz u nas burza idzie i lada sekunda lunie. Mam nadzieję, że to dlatego mój mały wyjec taki zmierzły dzisiaj. Podrzemie chwilę i zaraz syrena bo mu źle. A spać w łóżeczku to już w ogóle! Niech frajerzy spią. On woli w huśtawce albo w ... foteliku samochodowym.

hehe a moja u mamusi :] bo nosidlo tez dla frajerow, a co ...
a nie spi od 13-tej... tylko niby-drzemki czyli udajemy ze spimy...
na burze 3 dzien idzie....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
jeszcze raz buziak dla Pauli-solenizantki :* ;-)

hope zgadzam się z Twoją teorią:tak:
ja byłam cwana juz przy iki..
jak nie miałam siły albo czasu nie robiłam , wrócił mąż to zrobił... :-p
przecież to też jego dziecko...
jak mała wstawała na cyca to on mi ją przynosił z łózeczka ja karmiłam znów bgo budziłam on przebierał :-) na szczęscie budziła się tylko raz w nocy ;-)

z Emmą teraz jest to samo.. ona się budzi on mi ja podaje do karmienia nad ranem i później przebiera...
ja chodzę do VVi jeśli się przebudzi w nocy bo ma koszmarki , za to jak wstaje rano to mój z nią schodzi na dół a ja dosypiam z Emmą na górze :-)

a jeśli chodzi o sprzątanie to daję radę , sprzątam bo luboię gotuję bo lubię , prasuję bo musze :-p eheh ale jak czegoś nie zdążę zrobić to się nie załamuję wcale :-)
zostawiam na później i jak jest czas to się zrobi :tak:

młoda
ale ci się babsko trafiło:eek: moja położna to była 3 razy na poczaku i jak pojechałam na szczepienie to na BCG to już jej później nie widziałam :sorry:

persefona masz rację że taki uśmiech potrafi że nie myslimy o niczym tylko czujemy szczęście :-) gratulacje dla mluszka :D
moja też już się uśmiecha od dawna , wstawiałam raz zdjecie na zdjęciach.. i mam w sygnaturce
oj z niej to śmieszka hehe

persefona o tak wesoło mamy hehe szkoda tylko że jej mały dużo płacze i chce vbyć tylko na rękach u mmusi , ale pomogę jej tego oduczyć bo to mały wymuszacz jest :-p

reklama
Marzenka buziak dla Pauli:):* widzę,że obchodzimy razem ten dzionek bo ja wczoraj imieninki miałam:):)

My po wizycie u lekarza. Igor ma infekcję górnych dróg oddechowych. Dostał kropelki do nosa i jakiś syropek na przeziębienie. Więc bidulek kolejną dawkę leków ma przed sobą. Ale pani doktor powiedziała,że tragedii nie ma i spokojnie jak jest ciepło na dworek mamy wychodzić. To fajnie bo 3 dni w domu gniliśmy.

Persefona
gratuluję udanej wizyty i zdrowych bioderek:)

Dziewczyny mam propozycję. Może założymy sobie jakiś temat typowo z wizytami u lekarza naszych maluchów??? Tak jak my miałyśmy swój.

Do góry