reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

mloda i piekna my tez dzisiaj na dzialce tyle ze od 10 do 19 mala caly czas spala tylko przerwy na cyca miala wypoczelam i tym razem powietrze mnie zmeczylo i tak czy siak padam:p

Persefona moja mala tez sie kreci niesamowicie:p

reklama
Persefona - mój młody jeszcze nie szaleje. Jak go położyłam to tylko sie zsunął troszeczkę, skulił w sobie i głowę odchylił, żeby smok mu nie wypadał.
Ale na brzuszku jak leży i mu nóżki podeprę to już sie odpycha, cwaniak silny jest bo i głową sobie bamboli na prawo i lewo, więc niedługo będzie ją pewnie lepiej podnosił sobie :-)
Jeszcze korzystam z chwili, że można go tak zostawić, ale tatuś był niespokojny i prawie cały czas nad nim stał i pilnował.

hej dziewuszki, chciałoby się ponadrabiać wszystko , posiedzieć na bb trochę dłużej i napisać coś od siebie, no , ale naprawdę nie mam kiedy ;/ jak nie malutka, to goście, jakos w ostatnim czasie wszyscy nabrali nieodpartej ochoty aby zobaczyć małą. dziś mama i siostra, no ale to najbliższa rodzinka , więc ok, jutro mój chrzestny z rodziną, w poniedziałek koleżanka się zapowiedziała, we wtorek kolejna, w środe wolne, a w czwartek lub piątek kolega z rodzinką. uff urwanie głowy, a najgorsze jest to, że na przyjmowanie gości to my jeszcze tacy znów chętni to jeszcze nie jesteśmy. no ale ile można odmawiać albo unikać tematu ;)
kolejny temat na świeczniku to chrzciny, zastanawiamy się, gdzie je zrobić. robimy tylko dla najbliższej rodziny czyli nasze mamy i chrzestni i z jednej strony nie chcę w domu, bo mam męczącą teściową, ale z drugiej w domu Lenka ma łóżeczko, można ją w każdej chwili położyć żeby odpoczęła. więc jest dylemat.
a poza tym to ok. małej powoli reguluje się czas dnia i nocy, budzi się 3 razy na krótkie jedzonko i czasami śpi nawet do 8-9 rano ;)
co tam jeszcze... aha : od dziś chodzę w wyszczuplających gaciach więc i samopoczucie lepsze, bo nic mi się nie trzęsie w trakcie chodzenia ;)

karolq jedne dzieci robią to szybciej inne wolniej :tak:
moja vi jak miała równe 8 tygodni to podnosiła się sama do siadu z pozycji półlezącej (czyli z brzucja mojego męża:-D)
no i tez niby szybko... a z pozycji leżącej jak miała 4 miesiące

to zależy jakie dziecko jest silne:tak:
idę kąpac i usyopiać dziewczyny...

listę uzupełniłam ale nie każda podała mi wszytskie dane....

Dziewczyny jak maluch obraca się z brzucha na plecy sam to ok bo... główka go przeważa ;)

Z tym odpychaniem się nóżkami to jeszcze chyba odruch noworodkowy.

Ja wolę żeby Mati robił wszystko w swoim czasie bo Paula bardzo szybko trzymała sztywno główkę aż ludzie się zachwycali a okazało się że miała złe napięcie mięśniowe - za silne właśnie przy kręgosłupie a za słabe w rękach. Tak więc jestem przeczulona. Ale trzeba patrzeć czy maluch robi wszystko po kolei tak jak powinien niby. Tzn najpierw ma siadać a później stać i chodzić - taki przykład. A jak robi dużo szybciej ale prawidłowo to tylko się cieszyć :D

Dziewczynki mam pytanko czy kolka zawsze objawia się twardym brzuszkiem?? czy wystarczy tylko histeria? bo ja już nie wiem co temu mojemu dziecku jest ...

reklama
Ja tylko się przywitam :-) u Nas ok cały dzionek dziś i wczoraj po za domem praktycznie a jutro hmmm pewnie też :-p:-) więc nadrobię w poniedziałek
Buziaki i trzymajcie się dzielnie mamuśki :-)

Do góry