reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

mloda_i_piekna głowa do góry,bo maluchy też czują nastrój mamy. A co do pesela,to rzeczywiście jakaś bzdura. Ja jak dzwoniłam umówić się na bioderka do szpitala, to uprzejma pani w telefonie (co rzadko się zdarza) powiedziała mi,że mam wziąć swoje ubezpieczenie, książeczkę zdrowia małego i młodego pesel - jeśli bedzie mieć,a jeśli nie-to swój. A po drugie jak była u nas położna na pierwszym patronażu (3 dni po porodzie), to powiedziała,że kiedy chcemy możemy iść na kontrolę do pediatry. Więc śmigaj z maluszkiem i niech ci głupot nie wciskają.

U nas burza się robi:wściekła/y:Byłam z małym 10 minut na dworku i musieliśmy uciekać..

reklama
witam,my dzis idziemy na wizyte kontrolna do okulisty,ponoc badanie strasznie wyglada i maluchy płacza.
młoda i piekna-moja mała tez nie chce spac ciagle tylko chce na cycu wisiec!

Młoda co za walnięta piguła!!! daj do niej numer to mu już jej wyjaśnimy co i jak!!!!!!!!

Bea
a kto ci kazał iść z małą do okulisty??

Ale mi się młody obsrutał!!! Wypłynęło z pampersa usmarował mnie, ja jego i zamiast na spacer poszliśmy się kąpać:-D

Witam się i ja!!
U nas też duchota straszna, tez mamy w mieszkaniu 27 stopni. Byliśmy dzisiaj sprawdzic bilirubine i troche spadła ale niewiele. No i zaszlismy do okulisty bo małemu jedno oczko strasznie ropieje, pani dr sprawdziła od razu dno oka i wszystko ok, a na to ropiejące oczko przepisała kropelki. Mam nadzieje, że mu pomogą bo strasznie ma zaklejone od ropki to oczko.

No to widzę że temperaturki w domu mamy podobne :dry: ale na szczęście na mojego malca nie wpływa to jakoś źle bo śpi normalnie na spacerze też nie mamy problemów :tak:

Persefona- ehh mój to ma przebłyski raz jest Ok a raz to wysłałabym go na księżyc :-:)baffled: nie wiem liczę na to że im Filip będzie starszy to będzie lepiej ,
a skąd Wy jesteście że te burze tak Was nawiedzają bo nie masz w podpisie miejsc. ? :-)

karolq8 przychodnia na jedrzychowie. Kurka pediatra jeden, chyba bedę musiała jednak gdzieś w centrum lekarza poszukać tylko busem to lipa jeździć z małym jak sie będzie coś działo albo jak sie tak będzie darł, a ta to przy domu praktycznie :wściekła/y:
A pani położna Sosnowska się nazywa, bardzo miła i chętnie pomoże, ale konkretnych rad nie daje tylko gada, że mamusia źle jadła i mały dlatego sie tak zachowuje. Podała nam jakąs stronkę internetową, żey z niej korzystać i jadłospis układać, ale tam też tak ogólnikowo i nic konkretnego. I w sumie ja nie do końca wierze, że wciąganie kaszy i gotowanych jabłek coś pomoże, wydaje mi sie wręcz przeciwnie, że mamusia będzie głodna i zła...
Nie byłoby tak żle z tym ciągłym cycaniem, gdyby nie męczyło tak strasznie i gdyby cycki mnie tak nie bolały. Zwłaszcza, ze on po 5 minutach nie zasysa tylko memla.

Futrzaczku my jesteśmy z zachodniej wielkopolski :-) Wielkie upały na przemian z burzami:cool2:

A ja mam wyniki egzaminu i dostałam 4 :-) Także zaliczone,zdane i zapomniane;-)
A w sobotę mam absolutorium i nie będzie mnie kilka godzin,więc babcia bedzie miała wyzwanie.Nie wiem ile to może trwać,ale mamy być już 2 godziny przed ceremonią, a potem cała uroczytstość nie wiadomo ile będzie trwac. Do tej pory byłam na dwóch egzaminach i zostawiałam małego na maksymalnie 2 godziny z dojazdem. No ale mam nadzieję,że da radę. Mleko i pieluchy są. Jeszcze żeby maluch był grzeczny i Gabi nie histeryzowała:sorry2:
Burza przeszła bokiem i znów świeci słońce. Oszaleć można z taką pogodą:cool:

Coo do tego wiszenia na cycu to cos o tym wiem:) Ale mam kategoryczny zakaz od pediatry karmienia czesciej niz co dwie godziny. Najwyzej przepajac woda z glukoza. Bo moja mala to straszny zarlok. No i wydaje mi sie ze jak tak ja karmie to jest lepiej. Chociaz i tak absorbujaca z niej dzidzia:D
w sumie mam na nia zloty srodek ale korzystam tylko w ostatecznosci a mianowicie suszarka. Gdy ona codzi moj malec jest taki spokojny normalnie jak niemowle:-D ale boje sie ze sie przyzwyczai i staram sie uspokajac ja tez na inne sposoby choc te to juz nie tak szybko dzialaja:D
Coi do temperatury w domu u mnie tez teraz 27 a bywalo gorzej.

Co do pediatry potwierdzam ze mozna bez peselu dzidzi ja bylam i recepty wypisala mipoprostu na mnie.

reklama
Do góry