reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

mam zły dzień bo mnie dobija ta pogoda.... yhhhh
na szczęście mąż wcześńiej może prace skończy....
mam tylko nadzieję że mi nie pokrzyżuje planów s kąpielą małych :-p bo chyba go uduszę hehe

jutro ponoć ma być ciepło ... ale się cieszę... :-)

reklama
Czekamy na pełnie ostatnia nadzieja:szok:jestem po wizycie u położnej i do d***!!
Troche dziwnie sie wczoraj i dzisiaj czuje nie wiem ale mam przeczucie że jutro urodze !:-Djakoś mi ta data tak padła:-D mam taka nadzieje bo w piatek ide na wywoływanie !opisze na wizytach:angry:

jandia trzymam kciuki zeby Twoje przeczucia sie sprawdzily &&&&&&&&&&&&:-)

Bra trzymam kciuki za szybka akcje &&&&&&&&:-)

aha no trzymam kciuki za ta pelnie zeby nam wszystkim pomogla, ja chyba tez zaczne wyc do ksiezyca,z rozpaczy juz chyba

Ostatnia edycja:
Również liczę na pełnie :-)
Dziewczyny które już urodziły mam do Was pytanie jak to jest z urlopem macierzyńskim to że 20 tyg. od dnia porodu to wiem, ale to pracodawca zgłasza do ZUS-u? i czy muszę mieć jakiś kwitek ze szpitala czy akt urodzenia i ile mam czasu na dostarczenie?

chyba ty dostarczasz do pracodawcy, a pracodawca do ZUSu, u mnie jest pokrecona sprawa, bo firma w ktorej ja bylam zatrudniona oglosila upadlosc z koncem kwietnia i teraz jestem pod rzadami ZUSu i chyba wszyskto musze do nich dostarczac...tylko zastanawiam sie jak jest wyplacany zasilek macierzynski? Tak samo jak zasilek chorobowy na raty? Bo ja dostaje pod koniec miesiaca wieksza kwote za czas zwolnienia i potem 10 kazdego miesiaca pozostala czesc...

Ja mam dzisiaj doła, bo pada deszcz, jest zimno i jedyne buty jakie na mnie wchodza oprocz klapek to jeszcze jako tako adidasy sie nadadza, ale jestem uziemiona w domu, bo moje adidasy sa w samochodzie, ktory jest w warsztacie!!!! Moj madry maz je tam zostawil i teraz musze czekac 2 dni zanim auto naprawia :-( ale na porodowke moglabym potretowac chocby i boso aby to bylo juz!!!! :-D

milla, tak pracodawca- ale musisz mu dostarczyć to zaświadczenie ktore dostaniesz ze szpitala, plus skrócony odpis aktu urodzenia. na dostarczenie nie masz terminu- ale dla Ciebie opłaca się szybciej dostarczyć, bo od momentu dostarczenia i przekazania do Zusu,ten dopiero rozpatruje czy są podstawy do macierzynskiego i ma na to 30dni.

No ja już po gościach trochę Was nadrobiłam podczas karmienia małego...

Bra
trzymam kciuki :):)

Żelka
witaj w domku:)

Milla musisz dostarczyć akt urodzenia do pracodawcy...w reszcie ci nie pomogę bo nie wiem

Ostatnia edycja:
Hejka hejka :-)

Jesteśmy już w domciu!!! :tak::-)

Uff nie nadrobię teraz wszystkiego ale widzę że dzieciaczków się z worka posypało ho ho :tak:

U Nas super , Szymek przyjął braciszka póki co wzorcowo , czujemy się dobrze choć dzisiaj to mnie troszkę główka boli ale to chyba z emocji po prostu.

Jutro czeka mnie już pierwszy dzień samej z dzieciaczkami bo mąż musi już do pracy wracać ale jestem dobrej myśli :tak::-) choć wiem że będzie z początku ciężko , muszę sobie ustalić plan dnia aby wszystko ładnie się układało.

Jolek ,Kamcia, - dziękuje za smski :-)
Melia- dzięki za telefony :-)

Idę poczytać inne wątki :-)

reklama
Do góry