reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Witajcie Majóweczki :-)

Nadrobiłam tak troszkę, ale mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe ;-)
Jednak co w domu to w domu :tak: Nocka przeszła gładko, ale niestety na sztucznym jedzonku, bo nic mi nie leciało, za to rano jak się obudziłam to zamiast piersi miałam dwa kamienie i jak się Antek dossał, to poszło jak burza :-) Dziś jesteśmy z Michałem razem w domku i jest super, młody tylko je, śpi, pierdzi i trzeba przewijać :-D Michał się spisuje na medal, a ja chodzę jak pokraka, bo mnie krocze ciągnie potwornie (niestety mnie nacięli).

Widziałam, że w weekend się posypały dzieciaczki :-) I dobrze, dziś pełnia to też przybędzie kilka :-)

Buziaczki dla wszystkich kochanych Majóweczek :*

Persefona no to ja na bank bede wyprobowywac ta metode.A tak wlasciwie to czy ktoras wie co ta pelnia wlasciwie ma w sobie ze porody rozpoczyna?;-)A mnie dalej boli tam z boku w podbrzuszu, a moze to wyrostek?Po ktorej stronie jest wyrostek?
Aha ja z Amelka tez kilka dni przed porodem nie czulam prawie ruchow, wystraszylam sie, w piatek to sprawdzalam, w sobote wieczorem zaczely sie skurcze i tak trwaly i trwaly, az urodzilam w nocy z poniedzialku na wtorek.Uf wymeczona bylam bo nie spalam od soboty, zeby teraz poszlo szybciej.

I ja sie melduje nadal bez zmian :-(za godzine ide do połoznej ale co ona mi powie ciemnota kąpletna bez usg ktg pomierzy pomaca i tyle ,ale upre się na ktg mały od wczoraj mniej sie rusza a dzisiaj juz 9 dni po terminie.Wczoraj prysznic mi wyskoczył z wanny zalałam cała łazienke tyle wycierania na kolanach potem gorąca kapiel i nic !
Licze na dzisiejszą pełnie :szok:
W 32 miałam usg i mały był ułozony poprzecznie od tego czasu połozna dwa razy stwierdziła ze jest głowka do dołu .Kurcze mam watpliwości czy napewno bo cały czas czuje lekkie ruchy przy pachwinie a kopiei sie wypina z prawej strony pod zebra tak jak przy tym poprzecznym ,co jesli nadalm jest ułozony poprzecznie:crazy:????

Jandia ja już od dłuższego czasu czuję ruchy wszędzie. Wiem gdzie jest pupcia więc wiem że główką w dół ale jak zaczyna gimnastykę to czasem mam wrażenie, że to ośmiornica nie człowiek :) Na tym etapie z macanki przez brzuch można spokojnie wywnioskować gdzie jest główka i jak nisko więc jak położna jest pewna że ma główkę na dole to najpewniej tak jest :)

A tu proszę na uśmiechnięcie się:

Podpis do zdęcia: Kto ma największą wy****nę na świecie?
Zdjęcie0546.jpg

jandia, nie martw się! ja mam podobne odczucia co do ułożenia jak Ty, ale położeń główkowych jest kilka!: główkowe (potylicowe) prawe przednie, lewe przednie, tylne prawe, tylne lewe. I jak nie ma ciasnoty to ruchy możemy czuć delikatnie jakby odchylone:)
Też już przeszłam szkolenie z moim lekarzem- w ramach uspakajania;-)
Poza tym dziecko w pewnym momencie-kiedy urodzi się główka- podobno samo się obraca na jeden bok, żeby było łatwiej. Nie martw! :-)

I ja też dzisiaj znowu na wizytę... mam nadzieję wyprosic lekarza o jeszcze jeden-dwa dni szansy...

Ostatnia edycja:
Dziś na obiad gołąbki bez zawijania... pierwszy raz robię, jakoś widocznie podatna jestem ostatnio na reklamy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Brzuchol mi twardnieje, ale poczekam jeszcze może ze 2 dni z tymi przysiadami :) nie posprzątałam jeszcze wszystkiego, a jak pójdę do szpitala to nie wiem jak mój M sobie poradzi z obowiązkami, które mu zostawię.
Też jestem ciekawa czy ta pełnia ma jakiś związek, ale w końcu działa to na przypływy i odpływy wody więc i na ludzi pewnie oddziałuje odpowiednio.

powiem wam ze dzisiaj mąż miał wyątkowo na południe do pracy i ja tak nie chcę... mimo że nie musze wstawać aż tak wcześnie bo nie wychodzi rano z domu to jakoś lepiej jestem zoranizowana jak wiem ze wróci o 14 niż jak on jest i ma mi w czymś od rana pomagać .. bo bardziej mi przeszkadza .. chociaż poodkurzał i pozmywał podłogi...
ale jakoś tak dziwnie mi...
z tego wsyztskiego moje dzieci połozyłam póxńiej spać ... i wogóle
niech on lepiej już chodzi na to rano:-p

reklama
czesc kobietki:) mnie dziś w dupi* łupie! pije herbatke z liści malin:p dzień po terminie, czekam na małego, ale On uparty <chyba> po ojcu i nie chce wyjść:wściekła/y: Mój mąż mnie wkurza, dlaczego nie mogę zastać nawet zlewu w takim stanie w jakim go zostawiłąm?!!!! i jeszcze deszcz pada i pada....

Do góry