reklama
orzeszek24
Fanka BB :)
Mandrzejczuk a ja myslalam ze to juz to, a mnie dzis tak boli podbrzusze z jednej strony,jak na miesiaczke ale 20 razy gorzej ale tylko wtedy jak sie ruszam i to nie jest taki bol ze sciska i puszcza tylko ciagly.Co to moze byc dziewczyny, to raczej nie problemy z toaleta bo wczoraj to chyba z 5 razy mnie pogonilo.Ja juz nawet nie robie sobie nadzieji bo to pewnie jakas nowa dolegliwosc sie tylko przypalentala do mnie.Ogolnie w tej ciazy tak mnie wszystko boli ze ja nie wiem czy ja zauwaze ze to sie zaczyna.
Alex a sie pisze na ochotnika na dzis, a co tam gorzej juz sie chyba nie moge czuc.
Alex a sie pisze na ochotnika na dzis, a co tam gorzej juz sie chyba nie moge czuc.
jolkaa1989
Ja też liczę na dzisiejszą pełnie księżyca.. ;D
Cześć dziewczynki Ja tylko na chwilkę wpadłam zobaczyć kto dziś rodzi i uciekam dalej sprzątać bo zaraz siostra ma być u mnie, więc będę dopiero wieczorkiem. No chyba że dostane jakiegoś smska z ważną wiadomością to wpadnę napisać.
Dziękuję Wam za pamięć i życzonka Fajnie tak z radochy sobie popłakać od rana ;-) Buziaki dla Wszystkich
Dziękuję Wam za pamięć i życzonka Fajnie tak z radochy sobie popłakać od rana ;-) Buziaki dla Wszystkich
persefona
Witajcie;-)
Dzisiaj mieliśmy spokojną nocke,także się wyspałam. Remik śpi,więc mogę troszkę nadrobić.
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody "w pełni" ;-) Ja urodziłam przed samą burza,więc fajne efekty były---mały płacze,a za oknem trzaska i błyska
Co do dolegliwości przedpowiadających poród-ja w sumie nie miałam żadnych oprócz tego krwistego śluzu. A w dzien porodu nie miałam apetytu-obiadu prawie wcale nie zjadłam,później odeszły wody,ale bez żadnych skurczy.
Dzisiaj mieliśmy spokojną nocke,także się wyspałam. Remik śpi,więc mogę troszkę nadrobić.
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody "w pełni" ;-) Ja urodziłam przed samą burza,więc fajne efekty były---mały płacze,a za oknem trzaska i błyska
Co do dolegliwości przedpowiadających poród-ja w sumie nie miałam żadnych oprócz tego krwistego śluzu. A w dzien porodu nie miałam apetytu-obiadu prawie wcale nie zjadłam,później odeszły wody,ale bez żadnych skurczy.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ja nie czułam ruchów od soboty , w środę byłam na kontroli i wtedy zaczeli działać i mnie badac , po weekendzie w poniedziałek zaczęłam czuć lekko ruchy raz dziennie przez 5 -10 min , no i w środę urodziłamMandrzejczuk, śpisz jeszcze czy już rodzisz? Daj nam znać co tam u Ciebie, bo widzisz, że my już umieramy z niepokoju
Kamcia, mam do Ciebie pytanie. Pamiętasz ile dni przed porodem zaczęłaś odczuwać, że Emma się mało rusza? Mój mały ostatnio bardzo mało aktywny. Niby te 10 ruchów w ciągu godziny naliczę, ale widzę, że jednak jest duża różnica w ruchliwości w porównaniu do tego co było. Jutro rano mam ktg, więc się wszystkiego dowiem, ale chciałam Cię zapytać, to może się uspokoję i stwierdzę, że po prostu za chwilę pojadę rodzić
czyli łącznie nie czułam małej przez tydzień , a po 3 kolejnych dniach była już z nami..
mandrzejczuk ja miałam tak sasmo jak ty z Viki , ze 4 noce chodziłam po nocach , czułam skurcze ale nie bolały , a rano nic... jaka chodizłam wściekła...
a później przeszło całkowicie ... no i osdtatecznie jechałam 2 tyg po terminie na wywyołanie i dopiero wtedy ruszyło samo i na szczęście nie wywoływali :-)
marzena9
Mandrzejczuk ja mam wrażenie, że Ty mnie przegonisz Chociaż to ja już przeterminowana biegam I jeszcze pobiegam bo objawów zero. I gdzie ta pełnia??? Może trzeba iść w nocy na spacer żeby zadziałało? Albo będę spać nago na balkonie żeby promienie na mnie dobrze padały
O wiecie gdzie mnie boli? Pod lewą łopatką ...
O wiecie gdzie mnie boli? Pod lewą łopatką ...
W sumie dobrze Mandrzejczuk siedź w dwupaku, bo jak jeszcze Ty mnie przegonisz to chyba się załamię :-) to odpoczywaj, stresu się widzę najadłaś.
Marzena pod lewą łopatką to z pewnością skurcz przepowiadający :-) widzę, że też nie możesz się doczekać.
Zaczynam się obawiać tego wywoływania. Mam zwolnienie do piątku 20.05 i ginka mi powiedziała żebym sobie w sobotę 21.05 poszła do szpitala gdzie chcę rodzić i powiedziała że słabiej ruchy czuję to już mnie pewnie zostawią. nie chcialabym żeby przyspieszali, boję się że na końcu i tak cesarką to się skończy, wolę już wtedy ten dzień poczekać. Więc chyba jednak zadzwonię do niej w czwartek że chcę to zwolnienie dalej, o ile się nie wykluje wcześniej, bo kto mi da wstecz jak w szpitalu jednak mnie nie zatrzymają. skołowana jestem.. niech już wychodzi..
Marzena pod lewą łopatką to z pewnością skurcz przepowiadający :-) widzę, że też nie możesz się doczekać.
Zaczynam się obawiać tego wywoływania. Mam zwolnienie do piątku 20.05 i ginka mi powiedziała żebym sobie w sobotę 21.05 poszła do szpitala gdzie chcę rodzić i powiedziała że słabiej ruchy czuję to już mnie pewnie zostawią. nie chcialabym żeby przyspieszali, boję się że na końcu i tak cesarką to się skończy, wolę już wtedy ten dzień poczekać. Więc chyba jednak zadzwonię do niej w czwartek że chcę to zwolnienie dalej, o ile się nie wykluje wcześniej, bo kto mi da wstecz jak w szpitalu jednak mnie nie zatrzymają. skołowana jestem.. niech już wychodzi..
persefona
Aaaaa właśnie, coś mi się przypomniało. Jak którejś z was twardnieje brzuch, to przy twardnieniu warto kucać i rozszerzać maksymalnie nogi. Tak mi położna na porodówce kazała i po godzince miałam już bolące skurczybyki co 5 minut. Więc warto spróbować;-)
reklama
mloda_i_piekna
Aaaaa właśnie, coś mi się przypomniało. Jak którejś z was twardnieje brzuch, to przy twardnieniu warto kucać i rozszerzać maksymalnie nogi. Tak mi położna na porodówce kazała i po godzince miałam już bolące skurczybyki co 5 minut. Więc warto spróbować;-)
Ja tak wczoraj zrobiłam, bo składałam szuflady komody i z podłogi wstawałam i wypadł mi ten glut czopowy. Więc pewnie coś jest na rzeczy, a dodatkowo byłam po badaniach u ginki więc pewnie i ona coś tam poruszała.