reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
melia - to trzymam kciuki żeby szybko poszło.
Co do tych wszystkich sposobów to wierzę że działają, owszem - ale wtedy jak łobuz jest gotowy do wyjścia. Ostatnio jedna dziewczyna mi opowiadała że u niej zadziałały paznokcie - była na żelu i dwa dni potem urodziła. Zawsze się coś znajdzie co można sobie wybrać i dorobić teorię. Chociaż ten olejek niby może wywołać skurcze, bo mnie ginka przestrzegała przed zaparciami, bo właśnie jak ruszy potem po jakichś tabletkach z kopyta to może od razu skurcze nie tylko w jelitach spowodować.
Bardziej uważam że wszelki ruch może pomóc jak już przyjdzie czas - po prostu łatwiej pójdzie akcja. Herbatę z liści malin popijam od wczoraj (matko jak to paskudnie wygląda, dobrze że w smaku fajne), ale nie wydaje mi się że to wywołuje poród - raczej może go ułatwić jak przyjdzie pora.

A jak jeszcze ktoś do mnie zadzwoni albo napisze z pytaniem czy już urodziłam to normalnie zaciukam. Tak k... urodziłam i trzymam to w najściślejszej tajemnicy.

Byłam się też właśnie wydepilować wzdłuż i wszerz, mam nadzieję że to ostatni raz przed porodem, bo nawet z lustrem cięzko taki cień tam brzuchol rzuca. Podcięłam grzywkę u fryzjera, wypeelingowałam się, pazurki u rąk zmyte, u stóp frencza walnęłam więc jestem gotowa. Mogę leżeć pachnieć i czekać :)

Jolek no witaj, co za niespodzianka :-p

Melia idź i rodź na potęgę naszego narodu :-) Trzymam kciuki!

Zostawiłam wam coś WIECIE GDZIE do obejrzenia ;-) A teraz uciekam do obowiązków.

Melia trzymam kciuki.

Nasprzątałam się przed chwilą (głównie pokój córki :/), nazamiatałam, naschylałam, pozginałam. Zrobiłam kawę, usiadłam i brzuch zaczął boleć jak na @ ... przez minutę :D:D:D Aż minutę hahaha! Za to teraz mały mści się na mnie, że go wygniotłam i się rozpycha. Ale nie mówi, że wychodzi ;)

dziewczyny sluchajcie powiedzcie mi jak to jest gdy brzuch przy skurczach twardnieje? Bo boli mnie ciagle jak na @ a brzuch ogolnie mam twardy...

reklama
Melia, powodzenia!
Marzena, ja dziś posprzątałam, okna przeleciałam (swoją drogą nawet słońce wyszło jak myłam), poszłam szybko do sklepu, zrobiłam obiad, zjadłam, usiadłam i skurcza ani jednego:) Wciągnęłam jeszcze na deser trzy michałki i mały się po cukierkach rozpycha. Ale to koniec!:)

Do góry