reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Ryba wiem jaki jest ból po usunięciu bo teraz męczy mne 8mka z prawej strony ,a kilka lat temu miałam z lewej strony osuwana (ta sama przyczyna),tydzień jechałam na przeciwbólowych,a opakowanie ketonalu zjadłam w 3dni i przez prawie tydzień oka nie zmrużyłam. Dlatego teraz się boję:(

reklama
jolek ja mam też problematyczną ósemkę, która powinna być wyrwana i mam doświadczenie w te klocki ;). zwlekam z usunięciem i co jakiś czas powraca mi stan zapalny. za każdym razem chodze kontrolnie do stomatologa, ale potrafię juz sobie z tym radzić w warunkach domowych :) a więc przed ciążą leczony był antybiotykiem, ale teraz - nawet niedawno mi sie przypałętał, przepłukałam specjalną strzykawką przestrzeń między zębem a dziąsłem tzw. "kieszonkę", wodą utlenioną rozcieńczoną z ciepłą, przegotowaną wodą i do tego kupiłam periokin w sprayu, który zwalcza stany zapalne w takich sytuacjach. mi pomogło, jest już git. :) warto dość często płukać tę przestrzeń zapobiegawczo. oprócz tego warto raz na jakiś czas płukać buzię eludrilem, tez zapobiegawczo ale w stanach zapalnych też pomaga :)

aha: ta strzykawka ma taką cienką, metalową końcówkę, która pozwala wstrzykiwać roztwór pod dość dużym ciśnieniem i tym samym wypłukiwać resztki jedzenia, które mogły sie nagromadzić :tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie cięzarówki:-)
Jolek współczuję z tym zębem
Oooo widzę,że Hope w bojowym nastroju;-)To może już czas na porodówkę kochana?:-)
Styna mojego M coś opętało. Codziennie dzwoni z pracy i pyta czy rodzę, a jak wraca, to wieczorami obserwuje mnie jak jakiś śledzczy z CBŚ i pyta czy może iść spać,bo w razie czego dobra i godzinka snu...:confused2:U mnie co do dat jest wiele okazji - najbliższa jest w niedzielę-odpust u nas w prafii i imieniny mojej teściowej:-p

U nas dziś słonecznie,ale troszkę wietrznie i chłodnawo. Wstawiłam pranko Gabi i zaraz biorę się za ciasto na imieniny teściowej, bo ostatnio jak zrobiłam,to strasznie jej posmakował mój mako-sernik. A ja stwierdziłam,że zrobię go dziś,a nie jutro (czyżby podświadomość coś sugerowała?hahaha:laugh2:).

Mój A jakiś czas temu wyrywał kochaną 8 i chirurg mu powiedział, że te dolne bolą 100 razy gorzej niż górne :( I kazał mu jakąś tabletkę przepisaną wsadzić właśnie w ranę jakby bardzo bolało. Ale mój miał szczęście i nic nie cierpiał. A kieszenie patologiczne to i ja mam koło 8 tylko, że moje zębiska wyszły parami jak byłam w liceum więc mam z głowy już wyrastania. Teraz tylko trzeba ich pilnować bo psują się szybko :(

Hope tylko nie krzycz na mnie bo się w sobie zamknę i będę musiała iść na terapię :D Albo z nerwów urodzę przed Tobą :p

Cześć Kobietki:) pogoda się poprawia więc od razu lepiej na duszy:) Szkoda że tylko na duszy... 8mka mi się wybić nie może i cierpię od wczoraj. W nocy mały dał mamie pospać ale ząbek nie dał :(Już nie wiem co mam ze sobą zrobić:(
Hope ja jeszcze w wyrku :p

Kochana, a ubezpieczona jeszcze jesteś? Jeżeli tak to wybierz się do stomatologa w Twojej przychodni.
Fajnie, ze mały dał Ci pospać w nocy - ja pewnie przez pierwsze pół roku będę nie dosypiać...

Jolek możesz jeszcze zrobić zapas mrożonego mleka i faszerować się po usunięciu zęba silnymi środkami kilka dni. Coś zrobić trzeba a odstawić małego ci nie pozwalam! ;-):-)

Marzena nawet nie próbuj! Strach nie powinien ci na to pozwolić! :-D:-p

Persefona może coś w tym jest, bo mam nerwa od wczoraj i sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Na razie trenuję na TZ, mam focha i czekam na wielorazowe przeprosiny :growl:

Witajcie Kobietki :)!
Widzę , że macie dziś bojowe nastroje:-D
Ja za chwilę jade na ktg, ale jakos ciężko mi się tam wybrać. Jakoś boje się (bezpodstawnie pewnie), żeby mi nie powiedzieli, że mam już zostać na oddziale... ale bym sie tam wynudziła czekając na poród :baffled:

Mandrzejczuk - mnie z rana bolą nadgarstki i stawy międzypaliczkowe, nie mogę zgiąć do końca palców i nic chwycić:sorry:, i w ogóle wszystko zaczyna mi "strzykać" jak babcince - Zośka wszystkie soki ze mnie wyssała...

dobra, jadę...

reklama
Witajcie kochane majowe mamusie.
Ja od wczoraj jestem w domku, czuję się super z synusiem też wszystko ok więc teraz zaczyname nowe życie, mam nadziję że bedzie wesoło i jakoś wszystko ogarniemy.
Współczuję wszystkich ciążowych bolączek:tak:, już nie długo i wszytko minie będziecie miąły maluszków obok siebie .
Z pewnościa żadziej będę do was zaglądać dlatego trzymajcie się dzielnie i bezboleśnie rozpakowujcie. Buziaczki

Do góry