reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Jolek kto nie mial problemu z osemkami... chyba nie znam takiego!
Jesli moge cos doradzic to wizyte u chirurga, ale w celu zrobienia ' kieszonki ' na zęba, a nie od razu wyrywania, bo pisalas ze nie ma gdzie sie wykluc, jak tez tak mialam i chirurgicznie powiekszyli mi przestrzen obok takim malym skalpelem i przestalo tak rwac.. bo cholerna 8 nie miala juz tak ciasno,,,,, i to plukanie o ktorym pisza dziewczyny (szczegolnie bra) jak najbardziej - to baaardzoo pomaga, tylko regularnie. ogolnie wspolczuje bo to niefajne...te nasze zebiska..

Co to snów to ja mialam dzis sen ze dariaa dzis urodzila, przez cesarskie ciecie..!
I ze ja krwawilam, ale to bylo takie realistyczne - wstalam w nocy na siku jak zwykle i patrze a tam cala pizama jasnoczerwona, na szczescie to byl tylko sen.. Potem obudzilam sie o 5 rano z okropnym bolem glowy takim samym z jakim zasypialam i koniec,,, nie moglam oka zmruzyc juz..
Teraz tez glowa boli, jesuuuuu ilez mozna...... a pogoda niby okej. tabletki na to cisnienie znowu biore od wczoraj bo skacze 130pare na 90pare, puls tez dupny... i zle sie przy tym czuje bardzoo. niby gin mowil zeby do szpitala jak bedzie wysokie, ale ciagle nie wiem jakie to ma byc. nie bede panikowac przeciez..

reklama
Luuudu ale ja się dzisiaj zdechle czuję! Znowu zrobiło się u nas bardzo ciepło i cierpię :( Wczoraj jeszcze zimno, rano jak szłam z Paulą do przedszkola to było przed godz 8 ledwie 4 stopnie a teraz w krótkim rękawku można śmigać.

Nawet dzisiaj zrobienie obiadu mnie przerosło :( Będzie coś gotowego na mieście :D Ale głodna nie jestem.

Brzuch znowu zaczyna ćmić leciutko jak na okres ale bardziej to przypomina rwanie blizny po cc na zmianę pogody. Ale czuję dzisiaj taki lekki dyskomfort w brzuchu. Ale to nie skurcze nie, nie. Brzuch miękki i nie spina się, chyba, że chodzę ale to nic nowego. Pewnie mały ciśnie gdzieś i moooooże wreszcie szyjka ożyła - jak już wcześniej pisałam. W końcu kiedyś chyba musi się zacząć skracać skoro do terminu ma tydzień! Że o rozwieraniu nie wspomnę. W pierwszej ciąży rozwarcie na opuszkę miałam już w 38 tyg a teraz ... nic.

Jolek wspólczuję ósemek ale nie pomogę bo moje wyszły parę ładnych lat temu i jakoś bezboleśnie.
Młoda tak to jest w polsce... nie denerwuj się bo teraz dzidziuś jest najważniejszy... ściskam...

Melia- cieszę się że opisałaś co nieco wrażenia z Trzebnicy bo mnie to też interesuje bo jeśli nie przyjmą manie na Kamieńskiego to nie wiem czy nie zdecyduję się tam pojechać :tak: a można wiedzieć z jakiej ty miejscowości jesteś przy Wrocławiu ?
Jestem z Kiełczowa, to za Psim Polem pierwsza wiocha. Ale w sumie to i tak w przyszłym roku ma być Wrocław. Stąd jest prosta droga na Trzebnicę, dlatego tam pojedziemy. Nie wiem czy wogóle jechać na Kamieńskiego bo teraz między 9 a 12 maja mają nie przyjmować pacjentek, bo będą coś tam budować i nad skrzydłem gdzie jest porodówka i położnictwo mają ustawić jakiś dźwig i dla bezpieczeństwa nie będą przyjmować (chyba nawet już nie przyjmują na patologię, ale to nie jestem na 100% pewna). Więc skoro tam odpada to pewnie prosto na Trzebnicę pojedziemy. Ale naprawdę wszystko wygląda super i te położne też nie takie nadęte jak na Kamieńskiego, bo tam to jak tylko się ktoś pojawi to od razu mają muchy w nosie, że im się głowy zawraca. A w Trzebnicy milutkie, wszystko pokazały, pośmiały się, pogadały i słyszałam, że mają bardzo dobrego ordynatora i jednego z lekarzy. Ordynator to dr Skrzypek a ten drugi to dr Pasławski. Jeden i drugi mają super opinie i dwie moje znajome niedawno u nich rodziły i też potwierdzają. I mają też rewelacyjnego pediatrę dr Jerzy Pejcz,lekarz z prawdziwym powołaniem i ogromną wiedzą. Mi to wystarczy :tak::-)

Umyłam dwa okna, a szafek w kuchni w końcu nie ruszyłam :-D A teraz potwornie mi się brzuch spina, w sumie to jest spięty cały czas, to chyba niezbyt dobrze...

o kurcze ale mialas sen, to ze rodze mogłoby sie sprawdzic !! Ale ze cc to nie :) Nie chce cesarki i to bardzo nie chce! :)
My wlasnie wrocilismy ze spacerku i piknikowania. Rozlozylismy sobie kocyk i polapalismy troche promieni slonka. porobilismy tez troche zdjec. mam nadzieje ze ostatnich :) Pozniej wstawie cos :)
Czuje sie duuuzo lepiej niz wczoraj! nie mam juz doła i nie bede miec ! Brzuchol troche boli i sie spina caly czas, leci mi jakas wydzielina ze wkladki musze co chwile zmieniac. Ale nie jest to czop tylko takie wodniste. Czop mi odszedl juz z tydzien temu i pozniej pare dni odłaził .. I w szyjke mi sie mała tak wwierca, co jest najbardziej nieprzyjemne! Nie cierpie tego !

Dziękuje jeszcze raz Melia :tak: pewnie że wiem gdzie Kiełczów ale drogi konkretnej na Trzebnice od Was nie kojarzę :rofl2: nie pocieszyłaś mnie z tym Kamieńskiego i że mają nie przyjmować :-( a słuchaj w Trzebnicy są sale do porodów rodzinnych i czy płacie się coś???

Futrzaczku mają salę do porodu rodzinnego i możliwość wykorzystania sali ogólnej do takiego porodu. Położna nic nie wspominała o opłatach za poród rodzinny i też nie słyszałam o żadnych cegiełkach, za to na Kamieńskiego wiem, że są cegiełki. Poszukam jeszcze w necie, ale nie wydaje mi się, żeby coś takiego tam funkcjonowało.

Melia- z tego co ja wiem to na Kamieńskiego nie ma cegiełek ani żadnych opłat , ale cieszę się że w Trzebnicy też nie ma tylko nie wiem co na to mój mąż jak mu powiem że w razie co wolę tam rodzić? a nie zastanawiałaś się nad Borowską ???

reklama
A ja nie mam ósemek, ani jednej :-) Na co mi one, nie wyrosły i bardzo dobrze :-p

U mnie po kilkudniowym odpoczynku pół nocy i cały ranek zawitały znowu skurczybyki i to takie, że się budziłam. I na tym koniec. Właśnie się obżarłam, więc nie planuję rodzić, nie oddam obiadu ani górą ani dołem!

Do góry