reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

jaipur oby poszło jak najlżej:happy2:
Dziewczyny jak wspominałam wcześniej po wizycie u gina miałam rozwarcie na 2cm (czyli 1 palec), a dziś sama sie badałam i wchodzą mi spokojnie 2 palce:szok:To znaczy,że rozwarcie się powiększyło??? Kurde cały czas czuję,że to jakoś już blisko (nie wiem czy to moje urojenia czy jakiś instynkt).

reklama
yaipur a w ktorym szpitalu rodzisz?
yra przy pierwszym dziecku przed znieczuleniem zwijalam sie z bolu, a jak wkoncu podali to siedzialam i czytalam gazete:-) no tylko troche zeszlo zanim rozwarcie bylo pelne i przy samym porodzie juz bolalo...

persefona ja myslę że nie badasz się tak jak trzeba:-p
bo ty pewnie włożyłaś sob ie palce w szyjkę..
a oni badają rozwarcie tam głeboko gdzie jest zamknięcie szyjki na samym końcu...
i jest to raczej bolesne.....

Matusia ale mi nie zawsze chce się spać wtedy kiedy mały śpi. W dodatku w domu jest coś zawsze do zrobienia i wykorzystuję wolną chwilę. Ale dziś jestem tak padnięta że nie popuszczę, tym bardziej,że M idzie dziś na nockę i właśnie zawiózł psa do teściów,żebym nie musiała się martwić o wieczorne wyjście i kolejny raz fatygować sąsiadki.

Mandrzejczuk Matusia ma racje nie wchodź mi w paradę jak urodzę to dam znać i wtedy możesz ty zaczynać:-D
Matusia ze mnie to też śluz z krwią a wody ani myślą lecieć. Chociaż od wczoraj czuję bardzo boleśnie jak mała uderza główką w szyjkę więc może w końcu jej się uda.
P wystraszony bo od rana tylko herbatkę z malin piję nic więcej po 2 kubki na raz sobie robię, i tak siedzi z kwaśną miną bo miał ochotę na piwo ale stwierdził że nie może skoro ja tyle tej herbaty piję.

Bra nigdy nic nie wiadomo z tym medalem... może wkrótce wyłoni się ktoś kto już urodził...

Mandrzejczuk przyspieszasz akcje???:-p

Owszem :-)
Dostalam pozwolenie od lekarza, wczoraj zaczelam 38 tydz wiec w droge! Seks tez dzis bedzie :-D Maz cieszy sie jak dziecko, bo nie szturchal od 3 miesiecy, a i ja juz chyba wyglodnialam

styna, Twój ból i nerwy sobie wyobrażam, bo nie wiesz kiedy, ale co Twój P. ma powiedzieć, ten to dopiero ma stresa!
jolek, śpij ile wlezie, mama musi być wypoczęta.
mandrzejczuk u nas to samo brak od ok. 2 miesięcy, ale ja jeszcze nic nie wywołuje, tym bardziej że mój właśnie wyjeżdża, wróci w środę. Mówi że jedzie w stronę Monachium, ale mam dzwonić jakby co, to wróci szybko.

Jaipur no taki poród to ja rozumiem :-) Szkoda, że ja nie mam gwarancji, że się na znieczulenie załapię, wszystko zależy od szczęścia i wolnego anestezjologa :-(

Styna tobie to już nie wiem jak współczuć, ja mam bóle dopiero od tygodnia a już mam serdecznie dość. Z drugiej strony wiem, że to powoli rozszerza szyjkę, więc gdy zaczną się porządne skurcze, będzie już kawałek drogi za nami :tak:
Joluś dobrze, że pies u teściów, nikomu krzywda się nie stanie, jak trochę tam pobędzie. A jeden obowiązek mniej.

Co do seksu się nie wypowiadam, ale długi weekend jest, dużo wolnego czasu, dziecka w domu nie ma ... :zawstydzona/y::-)

reklama
Hope a pies zadowolony jak tam jedzie bo nie ma konkurencji i karmią go aż przestanie jeść:szok: upaśli go strasznie przez mój pobyt w szpitalu a ja walczę w domu z głodomorem:) Z lepszych wiadomości teście działkę sprzedali przedwczoraj, a zawsze jak się ciepło robiło to wybywali na cały sezon na działeczkę i wracali jak się zimno już robiło...więc jak coś to psinka częściej będzie im towarzystwa dotrzymywać,żeby teściu miał trochę ruchu :)

Do góry