reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam, a ja dziś byłam na ostatnich egzaminach na studiach i mam z głowy (dwie czwóreczki):-) Jeszcze tylko zostało mi obronić mgr, ale to już pod koniec czerwca. Ważne,że mam juz pracę napisaną;-)
Teraz mogę iść spokojnie rodzić moją córcię ( aby nie przed świętami ) Chciałabym 29 kwietnia,3 dni po moich urodzinach , bo mój synek urodził się 3 dni po urodzinach tatusia:-D Fajnie by tak było:tak:

reklama
Witam dziewczyny,
Przepraszam, że się tak "wcinam" w rozmowę ale chciałam Was zaprosić do wątku Modowe porady i inspiracje... od niedawna nastąpiła jego reaktywacja
biggrin.gif
Będę wdzięczna za każde porady ale również pytania.

Witam się i ja niedzielnie, ale mam dziś lenia :szok: również denerwuje mnie wstawanie w nocy co godz do ubikacji :wściekła/y: wzięłam sie za prasowanie, wyprasowałam 5 pieluszek i stwierdziłam, że po wczorajszych 4,5 h mam dosyć, normalnie nie mam siły, któraś chętna wyprasować pielusdzki, tylko 25 zostało hehe:-D
Ania2009 ale Ci zazdroszczę, że już masz napisaną mgr, ja wprawdzie też mam już indeks zdany, ale pracę przedłużyłam do końca sierpnia i dopiero mam 1 rozdział, jakoś nie mogę się zabrać:baffled: ale obiecuję sobie że po świętach siadam do pisania.

Życze miłej niedzieli :-)

Ja też wstaję kilka razy w nocy i wkurza mnie to potwornie. Do tego w nocy najbardziej dokucza mi zgaga. Z resztą w dzień też się nasiliła. A dziś w nocy to już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Jak się obudziłam na pierwsze siku to zasnąć nie mogłam za bardzo, bo miejsca jakoś sobie nie mogłam znaleźć. Cały czas mi było niewygodnie, do tego potwornie gorąco, a za chwilkę za zimno mi było i tak w kółko. Do tego ten ból gardła, który nie chce przejść. Po śniadaniu zaległam w łóżku i tak tkwię i podsypiam co chwilkę.

Ania2009 gratuluję egzaminów :-)

Dzięki dziewczyny:-)
milla to ja Ci życzę dobrej weny do pisania pracy. Napewno dasz radę. Ja to właśnie ostatnio takiego przyspieszenia dostałam, bo chciałam się wyrobić przed porodem;-)

Ja prasowanie mam już za sobą, rozbiłam to na trzy tury-strasznie mnie przy tym plecy bolały:-(
W komodzie też mam już poukładane-jak było nie wyprasowane to aż się bałam,że mi się to wszystko nie zmnieści. A jak poprasowane i poukładnane w kosteczkę to nawet nie jest aż tak ciasno w komodzie.

Ja tak często jak Wy nie wstaję na siku( może ew. z raz w nocy) , ale w ciągu dnia dość dużo latam na "sisiu". Generalnie to od jakiś dwóch tyg. mam parcie na " kupkę" idę do łazienki bo czuje,że nie wytrzymam a tu nic:-(

Takie głupie pyt, Wam zadam, ale czy nie macie może problemu z hemoroidami? Ja mam:zawstydzona/y: Stosuje i maść i czopki, ale do końca nie znikają. Nie bolą, ale są i to mnie wkurza:wściekła/y:

ypra nie zazdroszczę ci tego stresu:baffled: ważne,że wszystko ok i serduszko się odezwało:-p
Melia u mnie zgaga jest na porządku dziennym, próbowałam z mlekiem i migdałami,ale niestety,chyba trzeba to przecierpieć, a uwierz mi, że mnie również straaaasznie dokucza:angry:
ANIA2009, mila_84 cieszę się,że macie egzaminy pozdawane i możecie chwilowo odetchnąć. Ja coprawda kończę licencjat,ale też część egzaminów mam z głowy (reszta zaplanowana jest na koniec maja i czerwiec-także dam radę) a pracę wczoraj dałam ostatecznie do końcowych poprawek i promotor powiedział mi,że pewnie już pójdzie do oprawy:-)

A co do mojej ogromnej ochoty na ciasto-poszłam sobie sama zrobić! Własnie się piecze:-) Coprawda nie jest to wyszukane ciacho,ale szybki murzynek z jabłkami. Przepis podam w wątku "mam ochote na.." :happy:

pesefona ja też próbowałam z mlekiem i migdałami. Codziennie na noc stawiam sobie kubek mleka koło łóżka i popijam jak się obudzę, ale przestało to wystarczać, a migdały działały tylko na początku ciąży. Teraz bez Rennie się nie obejdzie. A za to ciacho to chyba Cię uduszę, u mnie nic słodkiego w domu nie ma :wściekła/y: Ale na 18 idziemy z M do Kościoła to może jak będziemy wracać uda mi się wpaść gdzieś do sklepu.

hej
u mnie łądna pogoda bardzo więc lecę na ogród wykąpać łózeczko dla maleństwa:-p
mam nadzieję ze jeszcze do wieczora wyschnie:tak:
teraz robi się obiadek to akurat zdążę je wyczyścić...

do adeczki pisałam ale jeszacze mi nie odpisała... pewnie do wieczora da radę.. wkońcu teraz ma zajęcie:tak:

będę za niedługo po obiadku

reklama
Ania2009 gratuluję zdania egzaminów!! Ja też mam hemoroidy i mnie też one nie bolą, jedynie po załatwieniu się lekko krwawią. Ja nic nie stosuję, ale muszę teraz pogadać o tym z moim ginem.
Ypra współczuję stresu, ale najważniejsze że wszystko ok.

A ja mam ochotę na lody ale nie chce mi się wychodzić z domu buuuuuuu.

Do góry