reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Poziomki witaj! Wynudzisz się bidulo w tym szpitalu! Ale jeszcze troszkę.

U nas podobno było 21 stopni. Ja narazie źle znoszę te "upały" jak mam gdzieś jechać coś załatwić to wracam skonana. W kuchni klara mi wali też jakoś od 13 i gotować się nie da. Czekam aż się przyzwyczaję do temperatur bo ja tak co roku muszę odcierpieć nagły skok do góry. A teraz mi szczególnie ciężko bo mi wszędzie za ciepło.

Ja dzisiaj od 7.15 na nogach i już zmęczona jestem :) Mam to gdzieś i jutro kładę się jak wrócę z przedszkola. A tak przy okazji jutro 01.04 i trzeba ankiety zgłoszeniowe do przedszkoli powypisywać. Pewnie rodzice dzieciaczków 3-letnich będą już w nocy stać. Chore to.

dziewczyny które maja już starsze dzieci..
mam pytanko...
bo moja mała od tej gorączki to się dziwnie zachowuje..
znaczy już od wczoraj od rana nie miała wcale temperaturki..
ale w nocy zaczęła się budzić i płakać i wyginać strasznie jakby coś ją bolało :confused2:
dzisiaj to samo...!! co chwile się przebudza i płacze..
jak ją wzięłam na dół i postawiłam to jakby nigdy nic... śmiała się i chciała na koniku pojeździć... a jak D ją poszedł spowrotem uśpić to się znów przebudza z płaczem ...:baffled:
nie wiem czym to może być spowodowane...
dałam jej herbatkę na wzdęcia .. może ją brzuszek boli.. ale i tak się tak zachowuje.. rzuca się po łózku i wogóle..

dodam ze do tej pory nie miała problemu ze spaniem !! zasypiała może trochę dłużej , ale leżała a ja obok niej i zasypiała sama.. i tak już do rana..
a teraz trzeba ją głaskac tulić i myziać żeby się uspokoiła...ehhh

Kamcia jak ją coś "bierze" albo ząbki idą to może być taka rozlazła, niespokojna. Ponaciskaj ją po brzuszku (czy jest miękki i czy się nie będzie krzywić z bólu), poruszaj nóżkami jakbyście rowerek robiły (i czy to ją nie boli), pomacaj koło uszek czy ją nie boli. Czy główką swobodnie może ruszać - konkretnie czy bez problemu odgina do tyłu i do przodu. Jeśli je normalnie, pije normalnie i chodzi do toalety jak zwykle -robi w pampki (głównie o siku chodzi bo infekcje pęcherza często nękają dziewczynki) to prawdopodobnie nic jej nie jest. Bo chyba nie rozpuściła się od jednej nocy z Wami ;) Narazie nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

Mimo, że gorączka odpuściła to mogła ją dorwać jakaś infekcja wieku dziecięcego typu ospa, świnka itd a to lubi wyskoczyć troszkę później. Ospa kluje się nawet dwa tygodnie a gorączkuje się zanim wysypie dziecko i przy wysypce często gorączki już nie ma. Pozostaje Wam obserwować.

Ostatnia edycja:
marzena to ja już Ci powiem właśnie , ze przy uszkach sprawdzałam węzły itp... i nic ją tam nie boli..
brzuszek naciskałam też nic , ale ma gazy choć w dzień jak pryka to się śmieje i robi "uuu" i dalej się smieje...
główką rusza i wsyztsko jest ok kiedy tylko niespi...
bawi się i jest normalna jak zawsz.e.. a tylko w nocy co wlaśńie mnie dzisi..
a jeśli chodzi o jedzenie to odkąd miała tą gorączkę to właśńie nie chce mi jeść...
choć coś skubie na śniadanie.. supę odmawia ale 2 danie już je w małych ilościach no i na kolacje skubie troszkę...
a do spania mleko...
ja wiem ze jak dziecko źle sie czuje to mniej je...
ale żeby tak się zachowywała:-( i co dziwne że jak ją właśńie wzięłam na dół to za chwilę się smiała biegała i pajacykwała.. a jak spać to wrzask

pije normalnie wszystko

cześć Kochane:-D

Kamcia a niespała z Wami jak była chora? Może jej sie spodobało? Może miała jakieś silniejsze przeżycia?
Może to być spowodowane tym że z miemowlaczka zamienia się w dziecko i tak reaguje żeby "wyczuć co może z rodzicami zrobić". Jeżeli choroba jej przeszła to trzymaj sie nadal rozkładu dnia i konsekwentnie karm,kładź spać itd.
Jeżeli to zaczynający się bunt to powinno jej przejść.

A tak a propo przedszkola doszliśmy do wniosku że Gabi posiedzi jeszcze rok w dou bo jak pomysle że musiała bym co rano bliźniaki pakować do samochodu żeby ją zawieźć a potem odbierać i wszystkie przeziebienia choroby...:no:

Ostatnia edycja:
wody mi odchodza jade do szpitala jak bede w stanie to napisze Jolkowi na koma co i jak, bo mam jej numer alez ja sie boje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mandrzejczuk - jeśli to prima aprilis to wcale mnie nie rozbawił.
A ja dzisiaj wstałam sobie o 9 i czuję się taka wyspana że aż tym zmęczona. Muszę na przyszłość trochę krócej spać. Teraz kawka i biorę się za jakąś robotę bo potem zajęcia na uczelni, wizyta na porodówce ze szkoły rodzenia a i wieczór zajęty :)

reklama
Do góry