reklama
marzena9
Fanka BB :)
Poziomki witaj! Wynudzisz się bidulo w tym szpitalu! Ale jeszcze troszkę.
U nas podobno było 21 stopni. Ja narazie źle znoszę te "upały" jak mam gdzieś jechać coś załatwić to wracam skonana. W kuchni klara mi wali też jakoś od 13 i gotować się nie da. Czekam aż się przyzwyczaję do temperatur bo ja tak co roku muszę odcierpieć nagły skok do góry. A teraz mi szczególnie ciężko bo mi wszędzie za ciepło.
Ja dzisiaj od 7.15 na nogach i już zmęczona jestem Mam to gdzieś i jutro kładę się jak wrócę z przedszkola. A tak przy okazji jutro 01.04 i trzeba ankiety zgłoszeniowe do przedszkoli powypisywać. Pewnie rodzice dzieciaczków 3-letnich będą już w nocy stać. Chore to.
U nas podobno było 21 stopni. Ja narazie źle znoszę te "upały" jak mam gdzieś jechać coś załatwić to wracam skonana. W kuchni klara mi wali też jakoś od 13 i gotować się nie da. Czekam aż się przyzwyczaję do temperatur bo ja tak co roku muszę odcierpieć nagły skok do góry. A teraz mi szczególnie ciężko bo mi wszędzie za ciepło.
Ja dzisiaj od 7.15 na nogach i już zmęczona jestem Mam to gdzieś i jutro kładę się jak wrócę z przedszkola. A tak przy okazji jutro 01.04 i trzeba ankiety zgłoszeniowe do przedszkoli powypisywać. Pewnie rodzice dzieciaczków 3-letnich będą już w nocy stać. Chore to.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
dziewczyny które maja już starsze dzieci..
mam pytanko...
bo moja mała od tej gorączki to się dziwnie zachowuje..
znaczy już od wczoraj od rana nie miała wcale temperaturki..
ale w nocy zaczęła się budzić i płakać i wyginać strasznie jakby coś ją bolało
dzisiaj to samo...!! co chwile się przebudza i płacze..
jak ją wzięłam na dół i postawiłam to jakby nigdy nic... śmiała się i chciała na koniku pojeździć... a jak D ją poszedł spowrotem uśpić to się znów przebudza z płaczem ...
nie wiem czym to może być spowodowane...
dałam jej herbatkę na wzdęcia .. może ją brzuszek boli.. ale i tak się tak zachowuje.. rzuca się po łózku i wogóle..
dodam ze do tej pory nie miała problemu ze spaniem !! zasypiała może trochę dłużej , ale leżała a ja obok niej i zasypiała sama.. i tak już do rana..
a teraz trzeba ją głaskac tulić i myziać żeby się uspokoiła...ehhh
mam pytanko...
bo moja mała od tej gorączki to się dziwnie zachowuje..
znaczy już od wczoraj od rana nie miała wcale temperaturki..
ale w nocy zaczęła się budzić i płakać i wyginać strasznie jakby coś ją bolało
dzisiaj to samo...!! co chwile się przebudza i płacze..
jak ją wzięłam na dół i postawiłam to jakby nigdy nic... śmiała się i chciała na koniku pojeździć... a jak D ją poszedł spowrotem uśpić to się znów przebudza z płaczem ...
nie wiem czym to może być spowodowane...
dałam jej herbatkę na wzdęcia .. może ją brzuszek boli.. ale i tak się tak zachowuje.. rzuca się po łózku i wogóle..
dodam ze do tej pory nie miała problemu ze spaniem !! zasypiała może trochę dłużej , ale leżała a ja obok niej i zasypiała sama.. i tak już do rana..
a teraz trzeba ją głaskac tulić i myziać żeby się uspokoiła...ehhh
marzena9
Kamcia jak ją coś "bierze" albo ząbki idą to może być taka rozlazła, niespokojna. Ponaciskaj ją po brzuszku (czy jest miękki i czy się nie będzie krzywić z bólu), poruszaj nóżkami jakbyście rowerek robiły (i czy to ją nie boli), pomacaj koło uszek czy ją nie boli. Czy główką swobodnie może ruszać - konkretnie czy bez problemu odgina do tyłu i do przodu. Jeśli je normalnie, pije normalnie i chodzi do toalety jak zwykle -robi w pampki (głównie o siku chodzi bo infekcje pęcherza często nękają dziewczynki) to prawdopodobnie nic jej nie jest. Bo chyba nie rozpuściła się od jednej nocy z Wami Narazie nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Mimo, że gorączka odpuściła to mogła ją dorwać jakaś infekcja wieku dziecięcego typu ospa, świnka itd a to lubi wyskoczyć troszkę później. Ospa kluje się nawet dwa tygodnie a gorączkuje się zanim wysypie dziecko i przy wysypce często gorączki już nie ma. Pozostaje Wam obserwować.
Mimo, że gorączka odpuściła to mogła ją dorwać jakaś infekcja wieku dziecięcego typu ospa, świnka itd a to lubi wyskoczyć troszkę później. Ospa kluje się nawet dwa tygodnie a gorączkuje się zanim wysypie dziecko i przy wysypce często gorączki już nie ma. Pozostaje Wam obserwować.
Ostatnia edycja:
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
marzena to ja już Ci powiem właśnie , ze przy uszkach sprawdzałam węzły itp... i nic ją tam nie boli..
brzuszek naciskałam też nic , ale ma gazy choć w dzień jak pryka to się śmieje i robi "uuu" i dalej się smieje...
główką rusza i wsyztsko jest ok kiedy tylko niespi...
bawi się i jest normalna jak zawsz.e.. a tylko w nocy co wlaśńie mnie dzisi..
a jeśli chodzi o jedzenie to odkąd miała tą gorączkę to właśńie nie chce mi jeść...
choć coś skubie na śniadanie.. supę odmawia ale 2 danie już je w małych ilościach no i na kolacje skubie troszkę...
a do spania mleko...
ja wiem ze jak dziecko źle sie czuje to mniej je...
ale żeby tak się zachowywała:-( i co dziwne że jak ją właśńie wzięłam na dół to za chwilę się smiała biegała i pajacykwała.. a jak spać to wrzask
pije normalnie wszystko
brzuszek naciskałam też nic , ale ma gazy choć w dzień jak pryka to się śmieje i robi "uuu" i dalej się smieje...
główką rusza i wsyztsko jest ok kiedy tylko niespi...
bawi się i jest normalna jak zawsz.e.. a tylko w nocy co wlaśńie mnie dzisi..
a jeśli chodzi o jedzenie to odkąd miała tą gorączkę to właśńie nie chce mi jeść...
choć coś skubie na śniadanie.. supę odmawia ale 2 danie już je w małych ilościach no i na kolacje skubie troszkę...
a do spania mleko...
ja wiem ze jak dziecko źle sie czuje to mniej je...
ale żeby tak się zachowywała:-( i co dziwne że jak ją właśńie wzięłam na dół to za chwilę się smiała biegała i pajacykwała.. a jak spać to wrzask
pije normalnie wszystko
poziomki
mama 00 08 11 13 15
cześć Kochane
Kamcia a niespała z Wami jak była chora? Może jej sie spodobało? Może miała jakieś silniejsze przeżycia?
Może to być spowodowane tym że z miemowlaczka zamienia się w dziecko i tak reaguje żeby "wyczuć co może z rodzicami zrobić". Jeżeli choroba jej przeszła to trzymaj sie nadal rozkładu dnia i konsekwentnie karm,kładź spać itd.
Jeżeli to zaczynający się bunt to powinno jej przejść.
A tak a propo przedszkola doszliśmy do wniosku że Gabi posiedzi jeszcze rok w dou bo jak pomysle że musiała bym co rano bliźniaki pakować do samochodu żeby ją zawieźć a potem odbierać i wszystkie przeziebienia choroby...
Kamcia a niespała z Wami jak była chora? Może jej sie spodobało? Może miała jakieś silniejsze przeżycia?
Może to być spowodowane tym że z miemowlaczka zamienia się w dziecko i tak reaguje żeby "wyczuć co może z rodzicami zrobić". Jeżeli choroba jej przeszła to trzymaj sie nadal rozkładu dnia i konsekwentnie karm,kładź spać itd.
Jeżeli to zaczynający się bunt to powinno jej przejść.
A tak a propo przedszkola doszliśmy do wniosku że Gabi posiedzi jeszcze rok w dou bo jak pomysle że musiała bym co rano bliźniaki pakować do samochodu żeby ją zawieźć a potem odbierać i wszystkie przeziebienia choroby...
Ostatnia edycja:
mandrzejczuk
wody mi odchodza jade do szpitala jak bede w stanie to napisze Jolkowi na koma co i jak, bo mam jej numer alez ja sie boje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mandrzejczuk - jeśli to prima aprilis to wcale mnie nie rozbawił.
A ja dzisiaj wstałam sobie o 9 i czuję się taka wyspana że aż tym zmęczona. Muszę na przyszłość trochę krócej spać. Teraz kawka i biorę się za jakąś robotę bo potem zajęcia na uczelni, wizyta na porodówce ze szkoły rodzenia a i wieczór zajęty
A ja dzisiaj wstałam sobie o 9 i czuję się taka wyspana że aż tym zmęczona. Muszę na przyszłość trochę krócej spać. Teraz kawka i biorę się za jakąś robotę bo potem zajęcia na uczelni, wizyta na porodówce ze szkoły rodzenia a i wieczór zajęty
reklama