reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Anianka dopatrzyłam, że Hania jeden dzień starsza od mojego grzdyla :) ile dokładasz jej ml mm?
U mnie laktacja na styk więc meczę od dziś laktator bo za tydzień już miesiąc będzie więc i jeść więcej trzeba :)

Inge wyszliście już do domu?:)

reklama
oj czytam Was codziennie i czekam na wiadomosci o kolejnych maluszkach :-)
Piekny okres Was c
zeka! (ja jeszcze kilka miesiecy z kolejny 08.15 ;))
niech Wam
zdrowo rosna maluchy i Wy dochodzcie do siebie szybko.
swietnie sie spisalyscie! well done!
:-)

Zor- no ta moja "bestyjka" różnie jada raczej często po nawet co 40 min a mniej ale zdarza jej się też tak jak wczoraj opędzić 100 ml mojego i po godzinie jeszcze 120 ml mm i jeszcze po godzinie przysiąść do cyca do snu :szok:

Ale tak na ogół to w 120 ml no max 150 ml dziennie się mieszcze i zazwyczaj to odbywa się tak, że dostaje rano 60 ml cały dzień jest na cycu i po kąpieli i po cycowaniu też dostaje 60 ml. Jakoś w ciągu dnia nie wykazuje póki co potrzeby dojadania.

An, Inge, gratulacje !!!!!

An, pobiłaś forumowy rekord wagi malucha :-) Mój łobuz 4,41 kg, po indukcji porodu, skończony cc. Tak z ciekawości, jaką wagę oszacowali przed porodem ? Bo mi ok 3800 (na IP nawet mniej), więc próbowałam sn, dopiero jak poród nie postępował, było cc. I trochę zaskoczyła mnie waga i odetchnęłam, że tak to się skończyło.

Inge, chyba Ciebie rozumiem. Ja na szczęście cc po 8-9 godzinach od podania oksytocyny. Nie wiem jak bym wytrzymała dłużej.

Anianka no ja myślę, że niedługo też będę musiała zacząć dokarmiać, bardzo bym nie chciała ale.. jak mi laktacja nie pójdzie dalej to młody się nie naje:(

Katska - mi tydzień przed porodem szacowali 3950-4150 a rodziłam 4165g więc chyba ok.
Podziwiam Was dziewczyny naprawdę...i dobrze, że zdecydowali się u Was na cesarkę, ja choć miałam skierowanie na cc, kazali mi siłami natury i Hania urodziła się ze "straszną" główką i krwiakiem na główce.
Na szczęście na dzisiejszy dzień już wygląda to o niebo lepiej ale kontrolę za miesiac jeszcze mamy.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. Dawno tu nie zagladalam ale byłam pochlonieta miłościa. 23-02 przyszła na świat moja śliczna i cudowna córeczka. Po 4 próbach wywoływania porodu po bardzo bolesnym całym dniu z cewnikiem założonym na rozdarcie urodziłam sn. Z pomocą mega dawki oksytocyny. Porod trwał 3,5 godziny ale był bardzo bolesny. Mała mi to wszystko wynagradza bo jest cudowna.

Czesc dziewczyny. Ja jestem z lutowek ale jako ze na naszym watku nie idzie sie niczego dowiedzieć bo kriluje watek zamkniety ppdczytuje was styczniowki. Jesli bym mogla miec do was pytanie. Moja coreczka jutro zskonczy 5tyg. Malutka gdy probuje piernac strasznie placze, gdy spi to sie budzi a w dzien placze prawie caly czas. Espumisan nie pomaga... czy jtoras z mam miala podobny problem i moglaby cos podpowiedzieć? Ja juz płacze razem z nia z bezsilnosci. A kupki robi raz na 4dni...

A próbowałaś?;)

reklama
Do góry