reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Jest 4:13 a ja nie śpię dziś praktycznie wcale :-/ kombinuje na wszystkie sposoby żeby zasnąć i nic, chyba to ta pogoda

reklama
karolina19xm biedulka, mam nadzieję, że udało się szybciutko zasnąć;-) u mnie pobudka też była w tych granicach, ale skoczyłam do toalety i od razu jak się położyłam to zasnełam. Nigdy w nocy nie wstawałam i ciężko teraz się do tego przyzwyczaić, a od 2 tygodni codziennie.

Czesc,

Z tymi pobudkami nocnymi to normalne w ciazy, mnie glowa ostatnio boli, chyba przez pogode, albo od niewysypiania heh

Vanilijka glowa do gory, bedzie dobrze! Mama i siostra siene przejmuj, wiem ze to najblizsza rodzina.... Masz meza i tesciowa!

Ja szczerze mówiąc to boję się farbować, więc czekam do II trymestru.

Współczuję otoczenia. Ja mam cudownycn rodziców, braci, babcie i teściową. Męża lepszego sobie nie mogłam wymarzyć. Szczęściara ze mnie :)

Hej dziś mam mieć badanie i po nim powiedzą mi czy mnie wypuszczają do domu w szoku jestem ale lekarz na obchodzie powiedział że nic mi nie mogą zaoferować prócz tych leków co biorę i leżenia a to mogę i w domu mój mąż się boi że jak coś się stanie to nikt mi nie pomoże

vanilijka bądź dobrej myśli ;-)

co do rodziny...ja kiedy poinformowałam rodziców o ciąży to miałam mieszane uczucia co do ich reakcji, wydawało mi się że nie są za bardzo zadowoleni, ale na szczęście tylko mi się wydawało ;-) Troszczą się, aż miło. Chyba po prostu potrzebowali trochę czasu żeby się z tym oswoić bo to będzie ich pierwsze wnuczątko:-)

Vanilijka teraz doczytałam, że masz krwiaka. Ja przy bliźniakach też miałam krwiaka. W 8 tyg zaczełam na jeden raz bardzo mocno krwawić jak ubierałam się na wesele. Od razu pojechaliśmy z mężem na IP, w drodze bylismy świecie przekonani, że starciliśmy je. Ale na szczęście przy usg usłyszalam obydwa serduszka i się uspokoiłam. Krwiak był umiejscowiony bardzo blisko jedenego pęcherzai prawie na niego wchodził i był dość duży bo miał około 5cm x3cm. W szpitalu leżałam 4 dni a później w domu jakieś 3 tyg nie robiąc kompletnie nic, wstając tylko do toalety. Krwiak częściowo się zmniejszył, a później się "zasuszył" jak to lekarz nazwał ale już nie zagrażał dzieciaczkom. Trzymam kciuki za was.

A mi mdłości powoli przechodzą, tylko od czasu do czasu mnie zemdli ale od razu przejdzie. No ale pojawiły mi się teraz zawroty głowy:-( Muszę bardzo uważać jak wstaję i jak trzymam moje szkraby na rękach bo na jeden raz tak mi się zakręci że ledwo utrzymuję równowagę:-( Ta ciąża jest całkiem inna niż przy bliźniakach.

Anulfka mój krwiak jest mały ale na badaniu się okaże jaki teraz jest cieszę się że z twoimi dziećmi było wszystko wporządku bo to napawa mnie optymizmem że i u mnie będzie wszystko dobrze mój krwiak mial 8 mm i jest umiejscowiony przy ujściu szyjki

reklama
Do góry