reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

ArliJ - u mnie ten schemat 21-2-6 tez już od jakiegoś czasu funkcjonuje...no powiedzmy z małymi odchyleniami czasem.A ja właśnie jak małego karmie to on ssie a ja siedzę i ledwo żyję.Ale jak już się podniosę o odbicia a potem zmiana pieluchy to się trocję rozbudzam.A potem kładziemy się już razem do łóżka i podaję mu drugą pierś już na leżąco i tak zasypiamy.Ja nie narzekam.A w pokoju gdzie śpię z małym nie mam tv a komp tylko stacjonarny także nic nie oglądam.

reklama
u nas nocne karmienie trwa max pół godziny, ja karmię w łóżku i najczęsciej przeglądam internet w tym czasie w komórce, ogolnie przegladam internet w komorce jak karmie - nasze forum :D albo czytam wiadomosci, u nas sa dwa schematy - zawsze kapiemy ok 21.30-22 - wiec karmienie jest ok 22/22.30 - 5 - 10 albo drugi 22/22.30 - 3 - 6 - 9

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no własnie jak skonczyłam czytac to wziełam sie za net w komórce. O 2 jak karmie to na siedząco bo młoda przysypia i nie wiem ile zje:), o 6 to juz na spiocha obie piersi:). Coraz krócej tez nam schodzi to nocne karmienie:)

Czesc Dziewuszki!
Karen bawila sie w berka w srode na przerwie i jakis chlopiec ja popchnal i qurwa mac ma zlamana kosc w stopie.
Bylismy w szpitalu i ma gips zalozony na 6 tygodni!
Cale szczescie, ze na gimnastyke chodzi od paru lat to ma rece wycwiczone ale ciezko jej idzie chodzenie o kulach.
Uparla sie, ze w czwartek chce isc do szkoly i jej powiedzialam, ze jak tylko bedzie chciala, nawet po 5 minutach to niech zadzwoni po mnie i przyjade ja odebrac. Czekalam caly dzien na telefon i sie nie doczekalam.
Tylko jest problem bo oni chodza do szkoly katolickiej, ktore nie podlegaja takim regulacjom jak publiczne. I kurna nie ma w szkole windy.
Jej klasa, stolowka, lazienki sa na dole ale codziennie chodza na gore na jakies dodatkowe zajecia typu muzyka, informatyka, hiszpanski no i nie moze tego omijac przez 6 tygodni.
Wczoraj weszla jakos po schodach ale sie bardzo bala zejsc. Pani jej kazala na tylku zjechac i sie rozplakala bidulka i w koncu zawolali woznego i ja zniosl.
Dzisiaj ja w domu zostawilam bo wczoraj jeszcze trenowalysmy chodzenie na kulach i u nas po domu chodzenie po schodach i widzialam jak padla wieczorem to jej nie chcialam juz meczyc.
Takze teraz mam 2 dzidziusie w domu, zanim Karen zdejma gips i ten moj 6 kilowy klocek to mi lapy odpadna.
ArliJ moj misiek sie w 15 minut w nocy wyrabia to tylko oko przymkne i zaraz wracam spac. A w dzien jak karmie to jak widac siedze na kompie albo mam kolo lozka caly stos gazet, ktore mam przeczytac kiedys i nigdy nie mialam czasu.
dagrab Martino nie ma ciagle jakiegos ustalonego trybu. Wczoraj np. jak usnal o 14:30 to sie obudzil o 18:30 taaaki glodny, ze 180ml zjadl. Pozniej po kapieli o 21 zjadl tylko 60 ml. W nocy zazwyczaj cala butle 120 ml zjada.
Jak Ty robisz 20 ml?
Bo u nas najmniejsza miarka jest na 60 ml i czesto mi sie zdarza wylewac mleko bo nie chce go tuczyc na sile.

Własnie weszłam na blog naszej Edytki i co czytam:-D
Że 20-go lutego urodziła synka Michałka.Jest tam zdjęcie małego...słodziak jak wszystkie nasze dzidziołki:-D

Witajcie.
U nas dzis senny dzionek. Pochmurno jest straszliwie. Jak juz ubralam malego na spacerek przed polodniem tozarazdeszcz zacza padac i zrezygnowalismy. Wstal dzisiaj o 7.30 a zasna tak twardo dopiero okolo 16. Masakra. Zaraz karmionko i nie wiem czy sie go dobudze wogole.
U nas caly czas schemat :´kapiel okolo 20-20.30/karmienie 21, potemm karmi okolo 1(nie pozniej), ja okolo 4/5 i pobodka 8/9. Dzieki temu ze m karmi malego o 1 ja mam szanse polozyc sie wczesniej no i mam tylko jedne karmienie w nocy :)
Ja przy karmieniu zazwyczaj czytam forum na ipodzie(pewniezle napisalam), bo w ciagu dnia nie znajduje za duzo czasu, wiec podczytuje was caly czas.
Moj Domis wypija okolo 90, czasem 120 ale to max, noa przy mniejszym glodzie 60 okolo. No i zdaza sie dokarmianie czasami.
Isia ja tez zazwyczaj jak dokarmiam mm robie wiecej zeby nie latac i nie dorabiac. W nocy jak m go karmi i ja tez.
Dee trzymam kciuki za prace dla m. Mam nadzieje ze wlasnie dostal ta prace. :)
Edytka gratulacje kochana

a ja mam jeszcze raz pytanie o laktatory, przepraszam, że ciągle Was tym męczę, ale już tydzień sama nad tym myślę i nie potrafię się zdecydować :( lepiej wziąć medele harmony, czy medele mini electric? bo jak tak dalej pójdzie, to znów masę mleka w wannie spuszcze, a trochę mi tego szkoda, głównie z nocy, jak mała tyle przesypia, a ja budzę się z zalaną koszulą i pełnymi wkładkami laktacyjnymi

zdecydowanie elektryczny! ja mam oba, tzn ręczny i elektryczny i różnica niebo a ziemia... tylko, że ja cały czas ściągam i karmię małego z butli... ręczny wystarczy jeżeli potrzebujesz tylko nadmiar ściągnąć raz na jakiś czas... i wtedy ściągasz tylko tyle, aby ulgę poczuć...

Dee oby wszystko się udało z tą nową pracą:tak:
Arli my w nocy karmimy się w łóżku na leżąco więc przysypiam, czasami siadam, ale też mam przymknięte oczy więc nic nie robię:-D
Ja dzisiaj też piekłam ciasto i qrcze owoce od góry się przypaliły:angry:
Isia biedna Karen a jaki gips macie taki ciężki czy ten nowoczesny?

reklama
ja w nocy z reguły na necie siedzę, oglądam na tvn player serial jakiś albo program, o wczoraj oglądałam pierwszy odcinek you can dance ;p bo inaczej to zasypiam, a karmię na siedząco, nie umiem na leżąco:/

mój Adaś miał dziś ciężki dzień:/ wstawał co 1 h i z wielkim płaczem:/ ale brzuszek miał miękki i nie prężył się, więc do cyca go dostawiałm co 1 godz... on jadł i po chwili zasypiał:( padam na twarz ale jeszcze nie śpię, bo przyszła sąsiadka że ją zalewamy... uroki mieszkania w bloku... u nas sucho, i z małżem tutaj rozpracowujemy gdzie cieknie:/ mały dostał z butli 60ml i trochę z cycka zjadł i śpi już 2 godz... ale coś chyba się wybudza:/ może to ten skok rozwojowy??????

Do góry