reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ArliJ - u mnie ten schemat 21-2-6 tez już od jakiegoś czasu funkcjonuje...no powiedzmy z małymi odchyleniami czasem.A ja właśnie jak małego karmie to on ssie a ja siedzę i ledwo żyję.Ale jak już się podniosę o odbicia a potem zmiana pieluchy to się trocję rozbudzam.A potem kładziemy się już razem do łóżka i podaję mu drugą pierś już na leżąco i tak zasypiamy.Ja nie narzekam.A w pokoju gdzie śpię z małym nie mam tv a komp tylko stacjonarny także nic nie oglądam.

reklama
u nas nocne karmienie trwa max pół godziny, ja karmię w łóżku i najczęsciej przeglądam internet w tym czasie w komórce, ogolnie przegladam internet w komorce jak karmie - nasze forum :D albo czytam wiadomosci, u nas sa dwa schematy - zawsze kapiemy ok 21.30-22 - wiec karmienie jest ok 22/22.30 - 5 - 10 albo drugi 22/22.30 - 3 - 6 - 9

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no własnie jak skonczyłam czytac to wziełam sie za net w komórce. O 2 jak karmie to na siedząco bo młoda przysypia i nie wiem ile zje:), o 6 to juz na spiocha obie piersi:). Coraz krócej tez nam schodzi to nocne karmienie:)

Czesc Dziewuszki!
Karen bawila sie w berka w srode na przerwie i jakis chlopiec ja popchnal i qurwa mac ma zlamana kosc w stopie.
Bylismy w szpitalu i ma gips zalozony na 6 tygodni!
Cale szczescie, ze na gimnastyke chodzi od paru lat to ma rece wycwiczone ale ciezko jej idzie chodzenie o kulach.
Uparla sie, ze w czwartek chce isc do szkoly i jej powiedzialam, ze jak tylko bedzie chciala, nawet po 5 minutach to niech zadzwoni po mnie i przyjade ja odebrac. Czekalam caly dzien na telefon i sie nie doczekalam.
Tylko jest problem bo oni chodza do szkoly katolickiej, ktore nie podlegaja takim regulacjom jak publiczne. I kurna nie ma w szkole windy.
Jej klasa, stolowka, lazienki sa na dole ale codziennie chodza na gore na jakies dodatkowe zajecia typu muzyka, informatyka, hiszpanski no i nie moze tego omijac przez 6 tygodni.
Wczoraj weszla jakos po schodach ale sie bardzo bala zejsc. Pani jej kazala na tylku zjechac i sie rozplakala bidulka i w koncu zawolali woznego i ja zniosl.
Dzisiaj ja w domu zostawilam bo wczoraj jeszcze trenowalysmy chodzenie na kulach i u nas po domu chodzenie po schodach i widzialam jak padla wieczorem to jej nie chcialam juz meczyc.
Takze teraz mam 2 dzidziusie w domu, zanim Karen zdejma gips i ten moj 6 kilowy klocek to mi lapy odpadna.
ArliJ moj misiek sie w 15 minut w nocy wyrabia to tylko oko przymkne i zaraz wracam spac. A w dzien jak karmie to jak widac siedze na kompie albo mam kolo lozka caly stos gazet, ktore mam przeczytac kiedys i nigdy nie mialam czasu.
dagrab Martino nie ma ciagle jakiegos ustalonego trybu. Wczoraj np. jak usnal o 14:30 to sie obudzil o 18:30 taaaki glodny, ze 180ml zjadl. Pozniej po kapieli o 21 zjadl tylko 60 ml. W nocy zazwyczaj cala butle 120 ml zjada.
Jak Ty robisz 20 ml?
Bo u nas najmniejsza miarka jest na 60 ml i czesto mi sie zdarza wylewac mleko bo nie chce go tuczyc na sile.

Własnie weszłam na blog naszej Edytki i co czytam:-D
Że 20-go lutego urodziła synka Michałka.Jest tam zdjęcie małego...słodziak jak wszystkie nasze dzidziołki:-D

Witajcie.
U nas dzis senny dzionek. Pochmurno jest straszliwie. Jak juz ubralam malego na spacerek przed polodniem tozarazdeszcz zacza padac i zrezygnowalismy. Wstal dzisiaj o 7.30 a zasna tak twardo dopiero okolo 16. Masakra. Zaraz karmionko i nie wiem czy sie go dobudze wogole.
U nas caly czas schemat :´kapiel okolo 20-20.30/karmienie 21, potemm karmi okolo 1(nie pozniej), ja okolo 4/5 i pobodka 8/9. Dzieki temu ze m karmi malego o 1 ja mam szanse polozyc sie wczesniej no i mam tylko jedne karmienie w nocy :)
Ja przy karmieniu zazwyczaj czytam forum na ipodzie(pewniezle napisalam), bo w ciagu dnia nie znajduje za duzo czasu, wiec podczytuje was caly czas.
Moj Domis wypija okolo 90, czasem 120 ale to max, noa przy mniejszym glodzie 60 okolo. No i zdaza sie dokarmianie czasami.
Isia ja tez zazwyczaj jak dokarmiam mm robie wiecej zeby nie latac i nie dorabiac. W nocy jak m go karmi i ja tez.
Dee trzymam kciuki za prace dla m. Mam nadzieje ze wlasnie dostal ta prace. :)
Edytka gratulacje kochana

a ja mam jeszcze raz pytanie o laktatory, przepraszam, że ciągle Was tym męczę, ale już tydzień sama nad tym myślę i nie potrafię się zdecydować :( lepiej wziąć medele harmony, czy medele mini electric? bo jak tak dalej pójdzie, to znów masę mleka w wannie spuszcze, a trochę mi tego szkoda, głównie z nocy, jak mała tyle przesypia, a ja budzę się z zalaną koszulą i pełnymi wkładkami laktacyjnymi

zdecydowanie elektryczny! ja mam oba, tzn ręczny i elektryczny i różnica niebo a ziemia... tylko, że ja cały czas ściągam i karmię małego z butli... ręczny wystarczy jeżeli potrzebujesz tylko nadmiar ściągnąć raz na jakiś czas... i wtedy ściągasz tylko tyle, aby ulgę poczuć...

Dee oby wszystko się udało z tą nową pracą:tak:
Arli my w nocy karmimy się w łóżku na leżąco więc przysypiam, czasami siadam, ale też mam przymknięte oczy więc nic nie robię:-D
Ja dzisiaj też piekłam ciasto i qrcze owoce od góry się przypaliły:angry:
Isia biedna Karen a jaki gips macie taki ciężki czy ten nowoczesny?

reklama
ja w nocy z reguły na necie siedzę, oglądam na tvn player serial jakiś albo program, o wczoraj oglądałam pierwszy odcinek you can dance ;p bo inaczej to zasypiam, a karmię na siedząco, nie umiem na leżąco:/

mój Adaś miał dziś ciężki dzień:/ wstawał co 1 h i z wielkim płaczem:/ ale brzuszek miał miękki i nie prężył się, więc do cyca go dostawiałm co 1 godz... on jadł i po chwili zasypiał:( padam na twarz ale jeszcze nie śpię, bo przyszła sąsiadka że ją zalewamy... uroki mieszkania w bloku... u nas sucho, i z małżem tutaj rozpracowujemy gdzie cieknie:/ mały dostał z butli 60ml i trochę z cycka zjadł i śpi już 2 godz... ale coś chyba się wybudza:/ może to ten skok rozwojowy??????

Do góry